»

SiS naborna vezja za prihajajoči AM2

SIS - Silicon Integrated Systems (SiS) je naznanil izdelavo novih veznih naborov na prihajajoče AMD-jevo podnožje AM2. Za namizne računalnike bosta na voljo vezna nabora SiS756 in SiS761GX, medtem ko bo za prenosne računalnike SiS izdelal kar štiri vezne nabore, in sicer SiS756, SiSM760, SiSM761GX in SiSM760GX. Vsi novi vezni nabori bodo podpirali prihajajoče AMD-jeve procesorje.

SiS761GX, SiSM761GX, SiSM760 in SiSM760GX bodo poleg tega imeli še vgrajeno grafično jedro Mirage, ki podpira DirectX 9. Prva dva bosta vsebovala različico Mirage 1, druga dva pa Mirage 2.

Več o tem v SiS-ovem sporočilu za javnost.

1 komentar

SiS uradno predstavil 655FX

Digit Life - Tajvanski SiS je danes uradno predstavil svoje novo čipovje -- SiS655FX. Namenjeno je Pentium4 procesorjem, po zmogljivostih in ceni pa se uvršča v zgornji del srednjega razreda. Novosti, ki jih prinaša, so podpora dvokanalnemu DDR400, HyperThreadingu, 800 MHz-FSB, SATA, RAID in nov južni most SiS964 s prepustnostjo 6,4 Gb/s. Masovna proizvodnja se bo pričela prihodnji mesec, plošče lahko pričakujemo septembra. Novica.

0 komentarjev

Novo SIS655 vezje

X-Bit Labs - Podjetje SIS, eno izmed največjih izdelovalcev naborov za matične plošče, je izdalo novo dvokanalno vezje za Intel Pentium 4 procesorje. Poimenovali so ga SIS 655.

Na X-Bit Labs so si pobliže ogledali ploščo s tem vezjem podjetja Gigabyte. Novo vezje se obnese zelo hitro, a še vedno ne prehiti pošč z Intelovim čipovjem. Vezje podpira Hyperthreading, dvokanalni pomnilnik, AGP 8X, ipd. Podpira module DDR 266 ter DDR333. Čipovje se je na žalost obneslo slabše od pričakovanega v igrah in OpenGL aplikacijah. Ne glede na ostalo pa je nedvomno najmočnejša stran novega SIS vezja cena. Če vzamemo za primer, stane Granite bay okoli 200 dolarjev, SIS 655 pa 140 zelencev, kar je precejšnja razlika. Vendar pa ne bo to vezje obstalo...

2 komentarja

SATA krmilniki

DigiTimes -

VIA Technologies je pred kratkim, natančneje v petek, napovedala svoj nov RAID/SATA krmilnik, imenovan VT6420, ki bo bržčas še bolj razplamtel vojno med izdelovalci le-teh na tem področju. Krmilnik bo podpiral osnovne RAID različice (RAID0, 1), star paralelni ATA133 in nov SATA. Predstavili ga bodo marca v Hannovru na tamošnjem CeBitu, z njegovo proizvodnjo pa bodo začeli aprila. Prav tako namerava VIA takrat pričeti z masovno proizvodnjo svojega novega južnega mosta za matične plošče, VT8237, ki bo imel SATA podporo že vgrajeno.

Konkurenca kakopak ne počiva. Viin veliki rival SiS že pripravlja protiudarec s svojim SATA čipom, ki se zaenkrat kodno imenuje še 180. Njegova masovna proizvodnja se bo pričela najkasneje maja.

Ustrezne rešitve bodo ponujali ostali proizvajalci strojne opreme. ITE Tech naj bi svoj PATA/RAID krmilnik ponujal za štiri, Promise Technology pa svojega za šest dolarjev. Tudi VIA in SiS bosta svoje rešitve cenila največ na štiri dolarje. Klik!

1 komentar

SiS R658 z PC1066 RDRAM

Ace's Hardware - SiS je izdal novo čipovje z imenom R658. Namenjen je Intel Pentium 4 procesorjem, podpira do 4 GB 800 megaherčnega RDRAM (neuradno tudi PC1200 RDRAM) pomnilnika ter uvaja podporo AGP 8x standardu. Skupaj z novim južnim mostom SiS963 pospešuje podatke med jugom in severom do 533MHz (povezava s hitrostjo 1066MB/s) in omogoča podporo ATA133, 3 x IEE1394 in šestim USB 2.0 vhodom.

1 komentar

AGP 8x prihaja

X-Bit Labs - Sis predstavlja svoje novo čipovje SiS648 že od marca. Čipovje, ki naj bi podpiralo AGP8x, bodo predstavili na prihajajočem Computex-u. Prav tako so VIA Technologies napovedali svoje novo čipovje P4X333 z 8x AGPjem. Prav tako tudi nVidia s svojim nforcem2 ter AMD z 8xxx. Kdo bo najhitrejši in kdo bo prevladal? Klik!

2 komentarja

SiS najavil DDR400

The Register - SiS je predvčerajšnjim na svoj načrt za prihodnost dodal še na DDR400 temelječe Pentium 4 čipovje. Če pogledamo realno, je varno reči, da produkta še kar nekaj časa ne bomo videli. Tudi SiS ne daje nobenih končnih izjav o datumu izida, pravijo, da naj bi čipovje izšlo nekje v letu 2002. Seveda pa je jasno, da hoče SiS postati prvo podjetje, ki je najavilo DDR400, kot je prvo najavilo na DDR333 temelječo čipovje SiS645.

0 komentarjev

Gigabyte in problemi z GA-7SDX

X-Bit Labs - Gigabyte bi moral pred kratkim izdati svojo GA-7SDX matično ploščo, ki bazira na SiS733 chipsetu (enakovreden VIA KT133A), vendar se to še nekaj časa ne bo zgodilo. Razlog? SIS nima dovolj velikih proizvodnih zmogljivosti, da bi lahko ustregel vsem naročilom in dejstvo, da so vse zaloge chipsetov pokupili drugi velikani, kot sta ASUS in Elitegroup. Vendar bati se nič, kajti SIS iz dneva v dan pridno veča svojo proizvodnjo. Kar se same plošče tiče, je Gigabyte ni preveč spreminjal. Odstranil je le nekatere "nepomembne" konektorje (gotovo ISA reže), ostale lastnosti plošče pa ostajajo enake: ATX, Socket A, 3 DIMM reže za PC100/PC133 SDRAM, 5 PCI, 1 AGP 4x in 1 AMR reža, 4 USB vtičnice in integrirana AC’97 zvočna kartica. Plošča naj bi bila "overclock friendly", ostalih podrobnosti pa Gigabyte zaenkrat še ni izdal.
Počakajmo pač še nekaj dni/tednov/mesecev ali pa malce računajmo na MSI. ...

0 komentarjev

Nove TYAN matične plošče

X-Bit Labs - TYAN je danes objavil, da bo na trg poslal štiri nove matične plošče za osebne uporabnike in štiri nove matične plošče za strežnike. Predstavil vam bom samo matične plošče za osebne uporabnike. Njim bodo torej namenjene:
  • Thunder i860 (S2603) bo imela dve Socket603 ležišči. Bazirana bo na Intel 860 (Colusa) čipovju, podpirala bo Intel Pentium 4/Foster procesorje, imela bo 8 RIMM rež, 1 AGP 4x, podporo ATA 100 standardu, dvokanalni Ultra160 SCSI in 64bit PCI reže. Prototipi plošče so že v obtoku, masovna proizvodnja pa se bo začela v tej četrtini leta.
  • Thunder K7 (S2462) bo imela dve SocketA ležišči. Bazirana bo na AMD-760MP čipovju, delovala bo na PC2100/PC1600 DDR SDRAM-u, imela bo AGP Pro režo, podporo ATA 100 standardu, dvokanalni Ultra160 SCSI in 64bit/33MHz PCI reže. Za razliko od Thunder i860 (zgoraj) bo imela še dva vgrajena LAN kontroleja. TYAN je to ploščo že razkazal na različnih razstavah letos (CEBIT), masovna proizvodnja pa naj bi se začela v tej četrtini leta.
  • Thunder K7X...

2 komentarja