»

Nadomestne stranice

MODTHEBOX - Večina serijskih ohišij je današnje dni brez kakršnihkoli modifikacij in pleksi oken. Če ste odšli v trgovino, prinesli ohišje domov in ugotovili, da bi radi imeli razgled v notranjost računalnika, si lahko kupite nadomestne stranice. Le-te imajo že vgrajena pleksi stekla in luknje za ventilatorje, ki so priporočjive v teh vročih dneh. Na voljo sta zgornja, z dvema luknjama za ventilator in stranska stranica z velikim oknom v notranjost.

3 komentarji

Mravlje v računalniku

vir: TechTV
TechTV - Gotovo ste že opazili te majhne živalice, ki prenekaterim vrtičkarjem povzročajo "preglavice". No, čez Lužo pa so mravlje priljubljene pri otrocih, ki kupujejo posebne farme, v katerih gojijo mravlje. Kevin Rose je imel rad te živali že kot otrok odločil se jih je spet vzgajati. Ker spada med zagrizene modifikatorje je mravljo farmo vgradil kar v računalnik. Vzel je pleksi stranico in med dve stekli naselil mravlje. Vsekakor zanimiva modifkacija.

18 komentarjev

Clear Computer Case Blue Ice

PC Arena - Pleksi se ne uporablja le v steklarstvu, temveč je že kar nekaj časa prisoten tudi na področju računalnikov. Uporablja se kot okno v notranjost ohišja, ki so postala zelo priljubljena. Za nekatere pa je okno premalo in za te ljudi obstajajo ohišja, v katerih nekaj kovine najdemo le v vijakih, ki ohišje držijo skupaj. Eno izmed takih ohišij je tudi Blue Ice, ki ga je izdelalo podjetje Clear Computer Case. Pleksi steklo pa ni brezbarvno temveč je obarvano v komaj zaznavni modri barvi, še polepša pa ga...

5 komentarjev

Okno v notranjost

Voided Warranty - Da, res je, tovrstne modifikacije so postale izjemno razširjene. Vsi režejo svoje diskovne pogone in ohišja ter v nastale luknje tlačijo raznovrstna pleksi stekla, nanje rišejo ter pišejo in se igrajo z LED diodami. A tale modifikacija diska se mi vseeno zdi vredna omembe. Tip je v sicer kratkem, a slikovno obsežnem članku opisal kako je namesto zgornje zaščitne ploskve na trdi disk namestil pleksi steklo z lepim (in zelo pomenljivim [:D] ) logotipom njegove strani in vse skupaj osvetlil z zelenimi svetilnimi diodami. Zanima me, kdaj se bo našel kakšen junak, ki bo podobno modifikacijo posvetil Slo-Techu.

7 komentarjev

Xaser III

Overclockers Cafe - Standardno ohišje, katerega kupimo za kakih 5 do 10 tisočakov, je ponavadi bež barve in narejeno zelo površno. Tako ohišje lahko postane zelo zanimivo, če mu dodamo kakšno pleksi okno in neonsko luč. Če pa so vam ročna dela malo tuja, pa lahko sežete globoko v žep, si privoščite ohišje kot je Xaser. Izdelalo ga je podjetje Thermaltake, ki je eno izmed vodilnih na področju zračnega hlajenja. Zato lahko ugotovimo, da je za prepih dobro poskrbljeno, saj boste poleg ohišja dobili tudi ventilatorje, ki so seveda izdelek istega podjetja. Ohišja ne moremo opredeliti glede velikosti, saj je mešanica med midi in big tower ohišjem. Poleg stranskega pleksi okna in dodatnih ventilatorjev je...

5 komentarjev

DVD-ROM + Window = OK

Overclocker's Club - Okna, takšna in drugačna, se iz stranic ohišij počasi selijo tudi na druge komponente. Vendar modificirane stranice ohišij danes lahko kupimo že v trgovini, medtem ko za industrijsko izdelana okna za diske in razne CD ter DVD enote še nisem slišal. Sem pa med brskanjem po internetu naletel na vodič, ki vam lepo po korakih svetuje, kako izdelati okno za slednji dve napravi, ter vsemu skupaj dodati še LED diodo. Postopek je na prvi pogled dokaj enostaven, vendar previdnost ni odveč, saj se lahko po takih posegih vaša omiljena CD, oziroma DVD enota spunta in noče delovati sploh [:D].

0 komentarjev

Power Down Protector

MODTHEBOX - Skoraj sigurno ste kdaj po dokaj dolgi (ali zelo agresivni [:D] ) vožnji z avtomobilom na hitro parkirali pred kakšno gostilno ali pred vašim domom, avtomobil zaklenili in odšli. Verjetno ste takrat zaslišali močno tuljenje ventilatorjev, ki so pihali na mašino, da se le-ta ne bi pregrela.
No, na enakem principu in z enako namembnostjo deluje tudi PCModsov Power Down Protector. Nanj enostavno priključite dva ventilatorja (max 12W vsak) in ko ugasnete računalo se tista dva ventilatorja še do 10 minut vrtita in še naprej hladita posamezne komponente. Test zanimive, a pogojno uporabne naprave si preberite na Modthebox.

2 komentarja

Modthebox

MODTHEBOX - Zanimiva možnost za tiste, ki nimajo prav veliko domišljije ali ne marajo zafrkavanja s svojimi izumi je The Cutting Edgeov Acrylic Window Kit. V kompletu dobimo pleksi (akrilno) steklo, navodila in nekaj dodatnih pripomočkov. Vse kar moramo narediti sami je izrezati luknjo v ohisje in pleksi steklo vstaviti v narejeno luknjo. Test.

0 komentarjev