»

Mobilni trdi diski

Tom's Hardware - Mobilnost oz. prenosljivost pomeni v današnjem svetu veliko, saj se potrebe po prenosnih trdih diskih večajo. Na tržišču je zaradi tega kar nekaj različnih proizvajalcev, ki so poskusili uspeti na tem področju.

Striček Tom je pod drobnogled vzel 6 različnih nosilcev podatkov in jih primerjal med seboj. Enote se ne razlikujejo le po kapacitetah temveč tudi po načinu prenosa, saj nekateri uporabljajo Firewrire, drugi USB in tretji Highpointov produkt e.SATA.

0 komentarjev

Maxtor Atlas 10K IV 147GB Ultra 320 SCSI

Hardware Extreme - Danes je izbira pravega trdega diska zelo težko opravilo, saj vsi uporabniki gledamo na to, da ne bomo dobili mačka v žaklju. V naslovu omenjeni Maxtorjev trdi disk uvrščamo med tiste s SCSI vodilom. S tako hitrimi diski se lahko kosajo le Serial ATA produkti. Vrti se s 10000 obrati v minuti ter obsega kar 147 GB. Po testih sodeč je to še vedno eden najhitrejših diskov, a za ovratnik mu že diha Serial ATA. Več o tem.

0 komentarjev

Bitka z 10 000 obrati

Tech Report - SATA -- nov standard, ki napoveduje veliko, a še ni dosegel svojega razcveta, je dobil že kar nekaj predstavnikov. Tokrat so bili v preskus vključeni trije trdi diski, od katerih sta bila dva kompatibilna s SCSI tehnologijo, medtem ko je bil z njima primerjan WD Raptor, ki deluje z že prej omenjenim SATA načinom prenosa. Jasno, da sta SCSI diska močno prehitela Raptorja, a je le-ta še vedno zelo dober upoštevajoč to, da je eden izmed prvih.

1 komentar

nVidia že spet "optimizira"?

Tech Report - Ko smo že vsi mislili, da je sage ATI-nVidia-Futuremark konec, so se spet pojavile novice o nVidinih "optimizacijah" Detonatorjev FX za 3DMark 2003. Na Techreportu so dobili namig, da so v Detonatorjih vgrajene optimizacije, ki zaznajo 3dmark03.exe in zmanjšajo kvaliteto izrisa textur ob vklopljenem anizotropnem filtriranju. Ko so 3dmark03.exe preimenovali v 3dmurk03.exe, so prišli do zelo zanimivih rezultatov. Za tiste, ki se vam ne da brati celega članka, pa se direktna povezava do slikice.

44 komentarjev

Ponedeljkov kupček testov

več strani - Tako, vikenda je konec in spletne strani so v tem času pridno testirale in nabral se je kar lep kupček testov. Ako, ste že opravili hišna opravila, šolske in službene obveznosti ter nimate kaj početi, vam priporočam, da se usedete na vaš najljubši stol in poklikate naslednje povezave do testov. Mislim, da je branja več kot preveč, zato vam priporočam, da si oddahnete od...

2 komentarja

WD Raptor

X-Bit Labs - Pri podjetju Western Digital so že nekaj časa nazaj izdali trdi disk Raptor. Od ostalih se razlikuje predvsem po tem, da je to prvi SATA disk, ki obratuje z 10000 vrtljaji na minuto, s čimer se postavlja ob bok SCSI diskom. Pobliže so si ga ogledali na X-Bit Labs. Njegova kapaciteta sicer ni enormno velika (zgolj 36 GB), a njegova vrlina je hitrost. V testu mu je za ovratnik dihal edinole Fujitsu MAN. Z izdelkom so bili preizkuševalci zadovoljni, saj ni predrag glede na 10.000 rpm specifikacije. Klik!

1 komentar

Raptorji naprodaj

X-Bit Labs - Western Digital SATA-150 disk poimenovan Raptor, ki so ga predstavili že v februarju, je sedaj dosegel stadij masovne proizvodnje in prodaje, poročajo. Dobavljiv je s kapaciteto 36 GB, plošče pa se vrtijo z 10.000 rpm. Deklariran dostopni čas znaša 5,2 ms, poprečni čas MTBF 1,2 milijona ur. Cena se trenutno vrti med 165 in 180 dolarji. V Sloveniji ga še pričakujemo. Več o tem.

4 komentarji