»

Oblecite svoj napajalnik še danes!

vir: Pimprig
Pimprig - Kabli, ki se razpredajo iz napajalnika širom ohišja, so eden izmed največjih preprek prostemu pretoku zraka, da o estetiki sploh ne govorim. Urejanje kablov je za večino prvi korak v vode modificiranj (temu posvečen članek je bil tudi eden prvih na našem preljubem Slo-Techu). To pa še ne pomeni, da na tem področju ni nobenega napredka. Najprej so bili tovraniško zaokroženi kabli, sedaj pa imamo že komplete z bužirkami. A za profesionalno izgledajoč izdelek ne potrebujete vse te navlake, le nekaj časa in razmeroma spretne roke. Kako se stvari lotiti, pa se lahko podučite na PimpRing.com.

1 komentar

Performance Boosting Engine ali "PAT na Springdalu"

DarkVision Hardware - O Intelovi tehnologiji PAT (Performance Acceleration Technology) je bilo nekaj povedanega tudi v našem testu 3.2 GHz Pentiuma4, na DarkVision Hardware pa so si ogledali, kako se v praksi obnese tako imenovani Performance Boosting Engine (PBE). Kot navajajo na prej omenjeni strani, je PBE v resnici PAT za Springdale, le da so to tehnologijo razvili izdelovalci matičnih plošč in prinaša iste prednosti kot PAT, katerega bomo našli le v čipovjih Canterwood. Kolikšen pospešek nudi PBE so ugotavljali na plošči AOpen AX4SG Max. KLIK!

0 komentarjev

Modificiranje glodalcev

TheModFathers - Modificiranje je vse bolj priljubljeno, zato se nekateri odločajo tudi za bolj ali manj zahtevne in zanimive stvari. Ena od bolj zanimivih pa je tudi modificiranje miške. Vse kar potrebujete, je nekaj LED diod (če imamo optično miško, le-teh ne potrebujemo), nožek in seveda miško -- brez katere ne gre -- ter nekaj drugih pripomočkov. Vse kar morate storiti pri tem je, da odvijačite zgornji del, in LED diodo, ki osvetljuje zadek, dvignete. Za modifikacijo pa vsekakor potrebujete tudi svojo domišljijo in nekaj potrpljenja.

0 komentarjev

Modificiran glodalec

Končna umetnina

vir: Grunt Ville
Grunt Ville - Vsi poznamo malega glodalca, ki nam med delom z računalnikom čepi v roki ali pa počiva ob nas. Govorim seveda o miški. Na spletni strani GruntvillE so se odločili spisati članek, v katerem izvemo kako lahko zmodificiramo optično miško. Vse kar potrebujemo za tak poseg je vrtalni stroj z različnimi nastavki, izvijač, barvni sprej, stekleno paličico, LED diodo ter miško samo. V članku si lahko preberete kako se modifikacija opravi za zelo nizko ceno. Na koncu je sprememba očitna. Klik!

0 komentarjev

Svetleča-se-Miš

Geek Shelter - Dandanes so modifikacije zelo priljubljene. Seveda pa, ako nočete tega početi sami, lahko kaj podobnega tudi kupite. Pri modificiranju zelo radi vgrajujemo neonke in LED diode -- ravno zato so si na strani Geek Shelter ogledali zanimivo miško, ki je v bistvu povsem običajna, a se od drugih razlikuje le po tem, da ima vgrajeno modro diodo. Mišak je seveda optičen, na njem pa boste našli tri gumbe, kar zna biti za marsikoga premalo. Priklopite ga lahko na USB oziroma PS2 s priloženim pretvornikom. Če si jo boste morebiti zaželeli boste zanjo odšteli malo čez 20 zelencev.

2 komentarja

Microsoft ter Logitech

Dan's DATA - Ti dve podjetji se dajeta. Vsako hoče prevladati nad drugim, ko prvo izda brezžično optično miš, se mora potruditi tudi tisti, ki te prestižnosti še nima. Tako so se pri Dan's Data spravili testirati Logitechov brezžični komplet ter Microsoftovega optičnega glodalca. Logitechova namizja smo testirali tudi mi - alien-w je dal sistemu visoko oceno, če le ne bi bil tako drag. Enako zaključuje Dan, le da ob tem miško iz sistema primerja še z Microsoftovo izvedenko iste pogruntavščine. Test je obsežen ter izčrpen, izvemo pa, da ima Microsoftova miš še bolj izrazite napake kot Logitechova, kar jo navkljub svoji lepi obliki postavlja v oddelek "ne kupi". Zanimivo branje.

5 komentarjev