»

Popoldansko ponedeljkovo branje

Zmaj

vir: Amdmb.com
več strani - Če se vam dogaja, da na tak dolgočasen dan, kot je danes, ne veste, kaj bi počeli, imamo na Slo-techu rešitev. Kot ponavadi, nam je nedelja postregla s kupom testov, in nekaj teh vam vam priporočamo tudi mi.

Na Metku.net so testirali Seagate Barracudo 7200.7, na Tech Warelabs pa so pod drobnogled vzeli Liteon-ov 52 kratni pekač. V Navijalski kavarni imajo kot ponudo dneva Chaintech FX71 Apogee, isto kartico pa so testirali tudi na Monkey Review-u.

Na AMDmb so si ogledali zanimiv dodatek prozornim stranicam, pri OC Modshop pa so oko vrgli na Zalmana CNPS7000A-Cu. Podoben test...

1 komentar

Matične plošče za pozen sobotni večer ...

več strani - Teden se je zaključil in verjetno ste si vsi oddahnili od nujnih obveznosti, se usedli v vaš najljubši naslonjač in uč™ zazrli v zaslon. Čez cel teden se je nabralo mnogo testov matičnih plošč. Za vas smo jih pridno zbirali in jih sedaj vrgli na kup. Verjetno ste že čez dan opravili vse obveznosti in morda nimate kaj početi zato vam predlagam, da vaš pogled ne prezre naslednjih povezav do testov. Vsi testi niso najnovejšega datuma, a so vseeno odlični.

- VIA EPIA M9000 Mini-ITX
- Intel I865 "Springdale" Chipset
- Soltek SL-86SPE-L
- SiS 648FX Chipset Reference Board
- Viina platforma EPIA-M10000
- ABIT IC7-G (875P)
- še enkrat Intel 865 (Springdale) čipset
- Albatron PX865PE Pro II (865PE)
- Gigabyte 8KNXP Ultra
- DFI Lan Party Intel PRO875
- ABIT NF7-S V2.0
- Gigabyte 7VAXP-A Ultra KT400Al

Pa prijetno branje!

0 komentarjev

Nove Soltekove matične plošče

Digit Life - Podjetje Soltek je naznanilo, da bo pričelo s prodajo dveh novih matičnih plošč z imenoma SL-86SPE/-L in SL-86MP/-L. Osnovani bosta na i865PE in i865G vezju. Plošči podpirata Intelove procesorje s podnožjem Socket 478 in FSB-vodilom do 800 MHz. Na njih najdemo DIMM-reže, v katere lahko vtaknemo do 3 GB DDR-pomnilnika, Serial ATA in ostale dobrote. SL-86MP/-L ima poleg tega še integrirano grafiko. Novica.

7 komentarjev

ABIT IC7-G

Abitova zverina

vir: OCAddiction
OCAddiction - Na spletni strani OCAddiction so si ogledali matično ploščo IC7-G podjetja ABIT. Osnovana je na Intelovem 875Pin podpira Pentiume 4 s prednjim vodilom 800 ali 533 MHz. Na njej najdemo malo morje priključkov: Gigabitni LAN, AGP 8X, 6-kanalni zvok in še veliko več. Ne pozabimo pa omeniti še Serial ATA vmesnika ter podporo dvo-kanalnemu DDR-u. Na sedmih straneh članka si lahko preberete temeljit opis plošče ter njene programske opreme, poskuse navijanja ter si ogledate razultate testov. Dejstvo je, da mora biti plošča dobra, saj si je na koncu prislužila oceno 95%. Abitovo zverino lahko dobite za 229 ameriških dolarjev. Preberite si celoten članek.

2 komentarja

Gigabyte 7VAXP-A Ultra

Viina umetnija

vir: Icrontic
Icrontic - Viiono pred kratkim izdano čipovje je pred splavitvijo obetalo veliko. A ko so ga izdali, ni bil tako hiter kot smo vsi pričakovali, saj so nekateri predvidevati, da bo pometel z nForce 2. Na Icrontic so si ogledali Gigabyteovo matično ploščo, ki je ena izmed prvih s tem vezjem. Podpira procesorje z hitrostjo največ 333 MHz prednjega vodila. Ima tri reže za DDR, sprejme pomnilnik največje hitrosti 400 MHz ter največje velikosti 3 GB. Vgradili so tudi pet PCI rež ter en AGP 8X vtič. Na izvedenem testu je bila na kar nekaj testih na vrhu, a dostikrat tudi zadaj. Članek, ki ga najdete na 17 straneh, je kar zanimiv, zato ga priporočam. Celoten test.

0 komentarjev

Gigabyte najavil novo ploščo

X-Bit Labs - Gigabyte 7VAXP je zagotovo ena najbolj poznanih KT400 plošč (morda zato, ker je bila na tržišču prva, kdo ve [:D]), danes pa je Gigabyte najavil njeno naslednico oz. novo inačico, ki si zasluži novo ime. Imenovala se bo, pretresljivo, GA-7VAXP Ultra, kar nakazuje, da gre v bistvu za izboljšano ter obogateno staro ploščo. Poglejmo si njene karakteristike:
  • VIA KT400 čipovje z VT8235 southbridgem
  • 3 DIMM podnožja s podporo DDR266, DDR333 ter DDR400
  • 5 PCI ter en AGP (8x) slot
  • ATA133 kontroler, RAID ter SATA krmilnika
  • vgrajena 100 megabitna mrežna kartica
  • 6 USB2.0 ter 3 Firewire priključki
  • vgrajena AC'97 zvočna kartica ter
  • podpora za navijanje ter zaščita pred termalnim uničenjem procesorja
Klik!

2 komentarja

Gigabyte 7VAXP

AusPCWorld - Gigabyte 7VAXP sicer ni ravno nova plošča, je pa zelo popularna, saj ima trenutno najnovejši čipset za Athlon procesorje tj. KT400, ter je do zob obložena z različnimi dobrotami. Pri AusPCWorld so spisali še svež test te matične plošče, ki, zanimivo, uradno ne podpira DDR400 pomnilnika, kljub velikem napisu DDR400 na škatli. Ah ta marketing ...

0 komentarjev