»

Povratek Peltierjevih elementov?

The inquirer - Znano je, da je Intel na Intel Developer Forumu predstavil dvojedrne procesorje zasnovane na jedru Montecito, ki naj bi v prihodnosti tekmovali z dvoglavimi AMD-jevimi rešitvami. Prav tako je že precej dobro znano dejstvo, da se Intelovi procesorji zadnje generacije zelo grejejo. Na the Inquirerju tako pišejo, da bodo novi dvojedrni procesorji porabili več kot 150 W električne energije, kar pomeni, da bo tudi hlajenje teh procesorjev, ob upoštevanju dejstva, da gre za strežniške procesorje, poseben izziv. Ampak pri Intelu se ne dajo - v hladilnike za nove procesorje nameravajo vgraditi TEC-e ali po domače Peltierjeve elemente. Slike hladilnih reber za nove procesorje so na voljo tukaj. Kako se bodo ta dejansko obnesla, pa bomo še videli.

11 komentarjev

Xeoni MP pod tisoč dolarji

X-Bit Labs - Viri blizu Intela sporočajo, da namerava Intel sredi aprila na trg poslati nove Xeon MP procesorje za t.i. value večprocesorske strežnike. Zaradi tega naj bi se 18. aprila cena klasičnega Xeona MP 2.0GHz spustila s 1177 na 856 dolarjev, da se napravi prostor za novega, s čimer bo cena Xeonov MP prvikrat nižja od tisoč dolarjev. Vzrok za to znižanje je poleg splavitve novih procesorjev gotovo tudi AMD-jeva konkurenca, ki nudi Opterone 800, ki so trenutno znatno cenejši od Xeonov. Intel uradno navedb ni komentiral. Več o tem.

6 komentarjev

Brez Xeona ni pravega strežnika

Intel Xeon

vir: Intel
The inquirer - Tako pravi Intel, ki je pred kratkim začel z ostro oglaševalsko kampanjo poimenovano real server ali po slovensko pravi strežnik. Z marketinško akcijo želi Intel prepričati srednje velika in mala podjetja, da bi se odločila za pravi procesor, ki bi služil njihovim računalniškim potrebam - po njihovem Xeon. Intel še trdi, da ljudje, ki za strežnike uporabljajo procesorje, namenjene namiznim računalnikom, delajo očitno napako. No, na The inquirerju ugotavljajo, da je za manjša podjetja čisto dober namizni procesor, ki poleg svoje zadovoljive zmogljivosti ponuja tudi ugodnejšo ceno, v primerjavi s strežniškimi procesorji. Klik!


18 komentarjev