»

nForce II plošče

Tweak Town - nVidiino nForce II čipovje je postalo zelo priljubljeno pri lastnikih AMDjevih procesorjev, saj deluje hitreje kot Viini konkurenkčni izdelki in podpira dvokanalni pomnilnik, ki močno pohitri delovanje računalnika. Ker pa na trgu mrgoli različnih plošč so na Tweak Townu pod drobnogled vzeli 8 plošč, ki temeljijo na prej omenjenem čipovju. Pri navijanju je zmagala Epoxova plošča, medtem ko je bila nasplošno najboljša Gigabytova predstavnica, ki je pobrala tudi nagrado uredništva.

4 komentarji

Prva KT600 plošča: Epox 8KRA2+

Epox 8KRA2+

vir: AnandTech
AnandTech - Poročali smo že o najavi prve KT600 plošče s strani Epoxa. To novo čipovje naj bi bilo predvsem odgovor na nVidiinega aduta nForce 2, ki ponuja fantastično hitrost in zmožnosti navijanja. Tokrat pa so si na Anand Tech pobliže ogledali povsem novo ploščo iz Epoxa, ki sliši na ime 8KRA2+.

Plošča ima podobne karakteristike kot nVidiin nForce 2. To pomeni, da je tukaj predvsem zelo pomembna kakovost izdelave in predvsem hitrost nabora. Na prvem testu -- navijanje -- se je plošča obnesla razmeroma dobro. Na njej je namreč deloval Athlon XP 2500+, katerega je hladil Volcano 7+ stabilno pri 215 MHz FSB. Pri nadaljnjih testih pa je plošča prej kot ne razočarala, saj preprosto ne prehiti plošče...

3 komentarji

nForce 2 plošče

AMD Zone - Trenutno najbolj popularno čipovje za AMD procesorje je zagotovo nForce 2, ki je prisotno že kar nekaj časa. Na trgu je kar nekaj odličnih primerkov te tehnologije, če pa vas zanima kako se je obneslo 5 najbolj popularnih odklikajte na AMD Zone, kjer so spisali test na kar 14 straneh. Prišli pa so do podobnega zaključka kot vsi ostali, Epox 8rda+ najboljša za navijanje, ABIT NF7 pa nasploh ena izmed boljših plošč.

7 komentarjev

nForce 2 plošče na testu

Tom's Hardware - Vsi poznamo besedico nForce. Predvsem se nam je priljubila druga različica tega nabora zaradi odličnih hitrosti in navijaških sposobnosti. Tokrat so si na Tom's Hardware ogledali najnovejše plošče zgrajene okoli tega nabora. Ogledali so si izdelke znanih proizvajalcev kot so na primer Epox, MSI ter Shuttle. Pognali so jih skozi nemalo testov in prišli do zanimivih ugotovitev. Naj omenim še to, da testirane plošče bazirajo na nVidiinem izboljašnem naboru -- nForce 2 Ultra 400. Tukaj!

1 komentar

Ponedeljkov kupček testov

več strani - Tako, vikenda je konec in spletne strani so v tem času pridno testirale in nabral se je kar lep kupček testov. Ako, ste že opravili hišna opravila, šolske in službene obveznosti ter nimate kaj početi, vam priporočam, da se usedete na vaš najljubši stol in poklikate naslednje povezave do testov. Mislim, da je branja več kot preveč, zato vam priporočam, da si oddahnete od...

2 komentarja

nForce 3 za Opterone

AMDboard.com - Po poročanju strani AMD Board naj bi podjetje nVidia kmalu izdalo vezje za AMDjeve nove procesorje -- Opterone. Nabor bo namenjen profesionalnim delovnim postajam z AMDjevo 64-bitno tehnologijo. Matične plošče naj bi imele štiri reže za DDR pomnilnik, katerega največja količina naj bi bila 8 GB, eno AGP 8x režo, 5 PCI vtičev, Serial-ATA, 6 USBjev 2.0, itd. Celotno novico pa lahko preberete tukaj.

1 komentar

Via vs. nVidia

Tom's Hardware - Pred približno pol leta se je pojavila vest o novem naboru za AMDjeve procesorje z vgrajeno grafično in zvočno kartico podjetja nVidia. Sedaj je ta nabor, nForce imenovan tukaj. Pri Tom's Hardwareu so si zato ogledali 13 matičnih plošč, od tega 11 z Viinim naborom KT266A in 2 z nVidinim naborom nForce - škoda, da na testu niso imeli nobene plošče z naborom Sis 735 ali pa kakšnim izmed ALijevih naborov. Oba testirana nabora podpirata 4 različne procesorje Thunderbirde (stari Athlon), Palomine (Athlon XP), Spitfire (stari Duron) in Morgane (novi Duron). Glavni nForceov adut je dvokanalni 128bitni dostop do DDR pomnilnika, ki pa deluje le, če uporabljate dva enaka modela pomnilnika. Pa kaj bi besedičil, kljub dual-channel pomnilniški tehnologiji se nForce odreže slabše kot Viino KT266A čipovje, ki ima od svojega predhodnika KT266 popravljen prav pomnilniški vmesnik. Klik!

6 komentarjev

ABIT KG7

VIA Hardware - Vsi, ki vsaj malo sledite trgu matičnih plošč, veste, da je pred kratkim izšla ABIT KG7 matična plošča. Bazira na trenutno najbolj priljubljenem DDR čipovju, AMD760. Ker pa doslej še ni bila stestirana, ni mogoče ugotoviti, ali je dobra ali ne. No, na Viahardware so jo stestirali.
Njihovi občutki? Mešani. Plata je sicer dobra, ampak manjka ji tista špica. Majhni detajli, ki naredijo plato Posebno. Dobila je štiri točke od petih, kar je pohvalno. Za dobre točke ji štejejo stabilnost, dobro namestitev kondenzatorjev na plošči (KT7 in problemi z nastavljanjem ventilatorja tu odpadejo?), dobre možnosti navijanja... Slabe točke pa so: cena, ni AGP Pro reže (je samo AGP 4x) in boljše, predvsem pa cenejše plošče na tržišču. Test si oglejte sami, če vas zanima.

3 komentarji