»

Koolance ERM-3K4U5

Koolance ERM-3K4U5

Slo-Tech - V zadnjem času se pojavlja vedno več novic o domnevno veliki porabi prihajajočih računalniških komponent, kar pomeni tudi potrebo po učinkovitem hlajenju omenjenih komponent. Koolance je predstavil zanimivo rešitev za tiste, ki bi radi svoje mlinčke kar se da tiho in učinkovito ohladili.



Sistem vodnega hlajenja ERM-3K4U5 vsebuje namreč kar pet vodnih črpalk, s pretokom več kot šest litrov na minuto, tako lahko odvede kar 3000 W toplote. Za hlajenje radiatorja skrbi kar šest dvanajst centimetrskih ventilatorjev, hitrost katerih se samodejno upravlja, odvisno od temperature vode v rezervoarju, oziroma se upravlja ročno, z izbiro med desetimi različnimi nastavitvami....

8 komentarjev

Cooler Master ohišje ATC-201B-BXT

"Moj črni konj ne rabi uzde ..."

vir: Dan's DATA
Dan's DATA - V naši deželici bi lahko lepa in kvalitetna ohišja, ki se jih da prosto kupiti, našteli v minutki, naši čezoceanski prijatelji pa se naslajajo nad praktično neomejeno količino pisanih škatlic različnih dizajnov in cen.

Najbolj slaven izdelovalec je seveda Lian Li, a obstaja mnogo kvalitetnih izdelkov iz drugih delavnic, denimo Cooler Masterjeve. Eno od njihovih mojstrovin je za bralce preizkusil Dani (ne, ne naš Dani z Dannyjevih zvezd, ampak bolj znan Avstralec z Dan's Data). Zelo izvirno poimenovan...

1 komentar

Vantec iCEBERQ4 Premium VGA Cooling Kit

3dGameMan.com - Vantec ne izdeluje le izvrstnih nadzorovalnikov ventilatorjev, ampak tudi različna hladilna telesa. Eno izmed hladilnih kompletov grafičnih kartic je tudi Vantec iCEBERQ4, ki ga je predstavil Rodney Renolds. Posebnost tega kompleta je v tem, da so v ventilator vgrejene LED diode, ki dajejo podoben efekt kot pri večjih, 80mm ventilatorjih. Poleg zrakomlatca dobimo tudi pasivne hladilnike za pomnilnik, napajalni adapter in nekaj termalnega traku. Posnetek je tudi tokrat na voljo v zapisih WMV in MOV.

1 komentar

Ohišje Koolance Tower Liquid

3dGameMan.com - V prejšnem videotestu nam je Rodney Renolds predstavil sistem vodnega hlajenja imenovan Koolance PC2-601BLW Tower Liquid. Njegova posebnost je v tem, da poleg kompleta dobimo tudi posebej prilagojeno ohišje, v katerem je že vgrajenih nekaj komponent. V tokratnem delu je bilo predstavljeno sestavljanje in vgradnja vseh delov hlajenja. Na splošno se je odrezal dobro, a za preveliko ceno, saj le-ta lahko preseže tudi mejo stotih tolarskih tisočakov. Tudi tokrat je posnetek na voljo v *.WMV in *.MOV obliki.

0 komentarjev

Koolance Tower Liquid ohišje

3dGameMan.com - Dandanašnje dni je vodno hlajenje možno kupiti skoraj v vsaki malce bolje založeni računalniški trgovini. Ponavadi se potrošniki odločijo za komplete, ki jih je potrebno vgraditi v lastno ohišje. Če pa se vam že vgradnja zdi zamudna, bi morali poseči po ohišjih z vgrajenim vodnim hlajenjem. Eden izmed takih je tudi Koolance PC2-601BLW Tower Liquid, ki vsebuje že vse potrebne komponente - na vrhu ohišja je celo hladilnik z LED ekranom, ki prikazuje temperaturo vode. Da pa si boste stvar lažje predstavljali so na 3DGame Man posneli 1. del videa o tej napravi. Tako kot vedno si je posnetek možno ogledati v *.WMV in *.MOV obliki.

2 komentarja

Koolance PC2-C

Club Overclocker - To je ime Koolanceovega vodno hlajenega ATX ohišja, katerega so testirali na ClubOC. Zadeva je narejena profesionalno, a je vseeno razvidno, da je vgrajevanje kompletnega vodnega hlajenja v midi tower ohišje kar zapletena zadeva. Sicer pa vse hvale inženirjem, saj jim je uspelo zelo lepo. Na vrhu je radiator, katerega hladijo trije ventilatorji, spodaj pa črpalka in rezervoar za vodo. Le-to vlijemo ali izlijemo iz sistema tako, da obrnemo ohišje na glavo ter spodaj najdemo "zamašek". Poleg tega, da izgleda dobro, tako tudi hladi. Klik!

1 komentar