»

Deset najpogostejših napak pri oblikovanju spletnih strani

vir: UseIt
UseIt - Jakob Nielsen objavlja že od leta 1996 seznam desetih najpogostejših in najhujših napak, ki se pojavljajo pri oblikovanju spletnih strani. Tokrat so se med drugimi na črni listi znašle PDF datoteke, slabo zasnovano iskanje in, zanimivo, reklame.

Ogledate si še lahko črne sezname iz let 1996, 1999, 2002, 2003 in 2005.

Zanimivo kako se nekatere napake že vrsto let pojavljajo, ne da bi kdo opazil...

44 komentarjev

Poceni RAID krmilniki

Slo-Tech - V zadnjem času je zaradi naraščajočih kapacitet diskov in hitrosti, nenazadnje pa tudi vedno večje kvarnosti, vedno bolj popularen RAID.

Veliko matičnih plošč ima tovrstne krmilnike že integrirane in ker velikokrat slišimo očitke, da takšne poceni variante niso vredne počenega groša, so si štiri takšne ne predrage krmilnike ogledali na X-Bit Labs. Testirali so VIA VT6410 (na ASUS P4P800), GigaRAID ITE IT8212F (na Gigabyte 8SQ800), Promise FastTrak TX2000 in Promise FastTrak 133Lite (na Albatron PX865Pro II) ter ugotovili, da vsi svoje delo opravljajo povsem dostojno. Klik!

2 komentarja

Test kombiniranih pogonov

X-Bit Labs - Na vsem dobro znani spletni strani X-Bit Labs so si pogledali kar šest optičnih enot, s katerimi lahko beremo DVD medije in beremo ter zapisujemo na cedeje. Testiranje je potekalo v osmih programih. Na podlagi rezultatov iz programov, so se avtorji odločili, da kot zmagovalca izberejo Samsungov pogon. Za vse tiste, ki nimate časa brati celotnega testa, pa so vam avtorji na zadnji strani članka pripravili kratke komentarje k vsakemu od k testom podvženih pogonov.

0 komentarjev

Testa na X-Bit Labs

All in Wonder 9700 Pro

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Tokrat so na X-Bit Labs na test postavili dve zanimivi komponenti. in sicer All in Wonder 9700 Pro ter prenosni Sonyjev pekač ter hkrati predvajalnik MP3 glasbenih datotek. Verjetno ste karakteristike te, do nedavnega še najhitrejše grafikulje za neprofesionalno rabo, slišali že velikokrat. Zato pa naj vam le povem, da so testirali inačico All in Wonder, ki ima poleg standardne opreme priložen še dokaj velik kupček strojne ter programske opreme, med drugim tudi daljinski upravljalnik. Klik! Sonyjev prenosnež pa se lahko pohvali z za svoje razmere visoko hitrostjo zapisovanja CD medijev, saj peče pri hitrosti 24x, poleg vsega pa bo navdušil vse DVD-navdušence, saj bere tudi ploščke sedanjosti. Namenjen je predvsem...

0 komentarjev

Test DVD pekačev

Tom's Hardware - Na spletni strani Tom's Hardware so objavili nov test. Tokraten test bo sicer bolj kot ne samo za slinjenje, testirali so namreč DVD zapisovalnike, če nimate ravno veliko denarja odveč, a nič ne de. Torej, ogledali so si naslednje DVD zapisovalnike:
  • Philips DVDRW228(DVD+R/ RW)
  • Pioneer DVR-A05 (DVD-R/ RW)
  • Ricoh MP5125A (DVD+R/ RW)
  • Sony DRU120A (DVD+R/ RW)
  • TEAC DV-W50E (DVD-R/ RW)
  • Sony DRU-500A (DVD-R/ RW and DVD+R/ RW)
Kaj so ugotovili? Vse naprave so že dokaj zrele in ne kažejo večjih težav, najbolje pa se je tokrat odrezal Pioneerjev pogon, ki je posnel DVD plošček v...

6 komentarjev

Kako bom pekel DVDje?

Target PC - Sedaj, ko se trg DVD zapisovalnikov odpira ter ceni, je pametno razmisliti o nakupu take enote... Pomislite - skoraj pet gigabajtov na ploščku! Odpravite se v nakup, nato vas pa zmrazi: DVD-R, DVD+RW, DVD+R, DVD-RW, DVD-RAM... Kakšna je sploh razlika med standardi? Ali lahko novozapekli devede sploh vtaknem v mojega 16x Pioneera? Tukaj pride v vlogo TargetPC s svojim člankom o razlikah med temi številčnimi standardi. Obvezno branje za vse, željne nakupa.

4 komentarji