»

Oraclovi poslovni rezultati dobri

ComputerWorld - Oracle je objavil poslovne rezultate (PDF) drugega četrtletja fiskalnega leta 2010, ki se je končalo konec novembra. V tem času so zabeležili dobiček v višini 0,29 dolarja na delnico (torej 1,4 milijarde dolarjev), vsi prihodki pa so dosegli 5,9 milijarde dolarjev, kar je za štiri odstotke več kot v enakem obdobju lani. Še posebej dejavni so bili pri odpuščanju, saj so odslovili kar 1273 zaposlenih od 84.000. Večina jih je bila iz Azije, manjši delež pa so odpustili tudi v evropskih, bližnjevzhodnih, afriških in ameriških pisarnah. Koliko točno je bilo odpuščenih in kdo se je preprosto upokojil, Oracle ne želi povedati, saj so kot po navadi skrivnostni s svojo politiko zaposlovanja. Oracle sicer še vedno čaka na zeleno luč evropske komisije, da bi dokončal prevzem Suna - to naj bi se zgodilo prihodnji mesec.

1 komentar

Napad na razvijalca sistema Freegate

Slo-Tech - Včeraj so bili razvijalci in operaterji anonimizacijskega omrežja Tor obveščeni, da je bil pred kratkim fizično napaden razvijalec sistema Freegate, ki Kitjacem omogoča svobodno komuniciranje preko interneta, tako da zaobide tim. Veliki kitajski požarni zid.

Ustanovitelja podjetja Dynamic Internet Techology in razvijalca Freegate-a, Billa Xia-o so na njegovem domu v Severni Karolini v ZDA napadli in hudo pretepli trije neznani napadalci kitajskega porekla. Xia, ki so mu zlomili čeljust in poškodovali oko, je v bolnišnici preživel 2 tedna, na obrazu pa ima 17 šivov. Napadalci niso odnesli ničesar, Xia pa je zaradi razvoja Freegate-a v preteklosti že prejel grožnje od Kitajske vlade.

POPRAVEK:
Žal je pri objavi novice prišlo do neljube napake. Napaden ni bil Bill Xia, pač pa Yuan P. Li tehnični direktor pri Epoch Times. Za napako se opravičujemo.

16 komentarjev

Državni uradnik s "hobijem"

Slo-Tech - Craig Greer, dolgoletni upravnik okrožja Stoke v Severni Karolini (letna plača 74.000 USD) je bil odpuščen, ker se je ugotovilo, da je 60% svojega delavnika porabil za sestavljanje in urejanje arhiva pornografije z 27.000 kosi kategoriziranega materiala na svojem službenem računalniku. Klik![>:D] Nekaj zabavnih komentarjev si lahko pogledate še tukaj.

Hej, tako službo bi pa še jaz imel!

2 komentarja

Znanstvenik odpuščen zaradi zemljevidov Aljaske

The Register - In to ne kakršnihkoli zemljevidv, temveč zemljevidov biološke raznolikosti na Aljaski. Njegovo mišljenje je, da je bil iz geološko-biološkega inštituta v Marylandu, ZDA, odpuščen zaradi politične občutljivosti zemljevidov tega območja. Odgovorni pa pravijo, da je bil odpuščen, ker je te zemljevide prekmalu objavil, čeprav so že bili javno dostopni. Mislm kr neki....
No, če vas še vedno zanima celotna zgodba, si jo oglejte tukaj.

3 komentarji

Kako NE!! sestavljati računalnik

Jaz - Odličen članek o sestavljanju, oziroma nesestavljanju računalnikov, so pripravili pri HardwareCentral. Ob vsej debati o sestavljanju in modificiranju računal tule na slo-techovem forumu, se bo najbrž marsikak nadebudnež polotil svoje strojne opreme na lastno pest. Svetujem, da si pred morebitnim posegom v drobovje računalnika obvezno preberete tale zelo poučen članek. Seveda pa moram dodati: "vsi posegi so na lastno odgovornost!"

1 komentar