»

Tweakanje Windows sistema

Slo-Tech - Fantje na Tom's Hardware so spisali obsežen članek, ki vam bo pomagal iztisniti kar največ iz vašega operacijskega sistema Windows.

Članek je sicer prvotno mišljen za Windows XP, toda določeni nasveti se zlahka uporabijo tudi na ostalih verzijah. Opisali so, kako zamenjati mnogo stvari, npr. grafični vmesnik, integrirane programe (Windows Explorer, Task Manager, Clipboard,...), poiskali pa so tudi brezplačne alternative zbirki Office, Internet Explorerju, Outlooku ter Windows Media Player-ju.

Članek je namenjen povprečnim uporabnikom, ki sami ne znajo poiskati boljših rešitev za integrirano programje ter želijo hitrejši in boljši sistem, branje pa ni prepovedano tudi bolj izkušenim uporabnikom. Priporočamo.

16 komentarjev

Deset matičnih plošč na i875P

Najbolj opevano Intel-ovo čipovje do sedaj

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - Intel je pred kratkim splavil Pentium 4 procesorje z 800 MHz-FSB. Pokazala se je potreba po čipovju zanje in izdali so še i875P-čipovje. Na Tom's Hardware so spisali zanimiv test o tem novem čipovju in si pobližje ogledali deset matičnih plošč s tem vezjem. Osnovne plošče, ki so si jih ogledali, so bile delo večine znanih podjetij, kot so Asus, Abit, Gigabyte, itd. Če nameravate kupiti katero izmed njih, vam priporočamo branje prvega dela tega članka.

2 komentarja

845PE proti 875P vezju

Albatronova plošča iz omejene serije

vir: Overclockers New Zeland
Overclockers New Zeland - Na Overclockers New Zeland so med seboj primerjali dve Intelovi vezji, in sicer i845PE ter i875P. Za test so uporabili matični plošči Albatron PX845PEV-800 (845PE) in Soyo P4I875P Dragon 2 (875P). Kljub temu, da sta 800 MHz-Pentium 4 procesor in i875P vezje trenutno najboljša kombinacija za Pentium 4 osnovan namizni sistem, sta še vedno predraga za povprečnega uporabnika. Na testu so ugotovili, da ima i875P-matična plošča več naprednejših funkcijah in da 845PE izvedenko prehiti v vseh testih, a je potrebna izboljšav glede stabilnosti. Klik!

2 komentarja

Canterwood v akciji

AnandTech - Intelovo novo čipovje za matične plošče je na papirju obetalo veliko. Kako pa je v resnici? To vprašanje so si zadali na AnandTech-u, kjer so stestirali dve plošči. Prva, a malenkost slabša je 8KNXP Ultra, ki jo je izdelalo podjetje Gigabayte. Druga plošča pa je ASUS P4C800 Deluxe, ki pa je tudi malo bolj razkošno opremljena. Obe plošči sta se dobro odrezali, kar dokazuje visok potencial tega novega čipovja.

7 komentarjev