»

Bluetooth 4.0

Nabor z Bluetoothom opremljenih naprav v prihodnosti?

vir: engadget
engadget - Standard Bluetooth 3.0 je, kot običajno z višjo številko, prinesel višje hitrosti prenosa tako, da lahko zapleni WiFi čip in med dvema napravam vzpostavi AdHoc povezavo. Pričakovali bi, da bo Bluetooth 4.0, ki je za 1 boljši od 3.0, še hitrejši, a temu ni tako. Bluetooth 4.0 bo mnogo počasnejši, a obenem tudi izredno varčen standard, ki bi ga bilo tako mogoče vtakniti praktično kamorkoli - več...

16 komentarjev

Ukinja se podpora za NT 4.0 Server

Microsoft - Malo pozno, a vseeno: Microsoft bo konec letošnjega leta ukinil podporo za Windows NT 4.0 Server. Pred tem je že sredi leta ukinil podporo za Windows NT 4.0 Workstation.

Kot zamenjavo (seveda) priporočajo, da nadgradijo obstoječe serverje z operacijskim sistemom Windows 2003 Server. S tem bi naj izvišali varnostno raven, produktivnost, in zmanjšali stroške vzdrževanja. Več.

Za strežnike Exchange 5.5 pa se bo podpora končala s koncem naslednjega leta. Vir.

12 komentarjev

Amiga prodaja AmigaOS

Slashdot - Podjetje Amiga je danes sporočilo, da je korporaciji KMOS prodalo AmigaOS. Pogodba daje novemu lastniku pravico do uporabe imena, izvorne kode vseh različic, od klasičnega operacijskega sistema Amiga do AmigaOS 4.0, in tudi vse ostale pravice. Razlog za tako odločitev prvotnega lastnika naj bi bila osredotočenost na mobilni trg, kamor je namenjen predvsem s svojimi izdelki AmigaDE in Amiga Anywhere, ki omogočata enakovredno delovanje aplikacij na različnih arhitekturah.

2 komentarja

Amiga OS 4.0 On Tour 2003 v Sloveniji

Amiga klub - 7. junija 2003 (sobota) se bo v BOF-u (Building Of Fun v BTC Ljubljana) ustavila mednarodna turneja Amiga OS 4.0 On Tour 2003. Tu lahko iz prve roke izveste več o prihajajočem novem rodu Amig. Dogajanje se bo pričelo s tiskovno konferenco ob 10. uri, sledil pa bo ogled računalnika Amiga One PPC in predpremiernega Amiga OS 4.0 v slovenščini, ki bo možen med 11. in 19. uro. Več podrobnosti o prireditvi lahko najdete na straneh slovenskega Amiga kluba in organizatorja turneje.

10 komentarjev

Amiga Mini Show

Slo-Tech - V soboto, 19. oktobra ob 10. uri, se bo v Škofji Loki pričel že 4. Amiga Mini Show. Letos se bodo AMSja udeležili tudi tuji razstavljalci, ki bodo predstavljali trenutno najnovejše izdelke. Med drugimi novostmi bo moč videti računalnik AmigaOne, novi operacijski sistem AmigaOS 4.0, USB izdelke ter še nekaj ostalih zanimivosti, ki pa zaenkrat ostajajo skrivnost. Ker je železniška postaja od prizorišča oddaljena le kakih 50 metrov, je dostop do prireditve možen tudi z vlakom. Več informacij o dogodku je objavljenih na straneh slovenskega Amiga kluba.

7 komentarjev