»

KT600 na poti k izdelovalcem plošč

X-Bit Labs - Poročali smo že (glej povezane novice) o novem Viinem čipovju, nasledniku KT400A, KT600. VIA je dotično čipovje napovedovala že dlje časa, nekaj dni nazaj pa so se na spletu pojavili prvi testi inženirskih primerkov matičnih plošč, osnovanih na njem. Včeraj je VIA uradno objavila, da je čipovje na voljo in da ga je začela masovno pošiljati partnerjem pri izdelovanju osnovnih plošč. Novosti ni mnogo, predvsem nov južni most, podpora 400 MHz-FSB in večje število USB-vhodov, o ceni pa podatkov še ni. Izvirna novica.

9 komentarjev

Narejeno za navijalce

Digit Life - Pomnilnik je vedno bolj pomembna komponenta, saj na naših računalih poganjamo vedno več zahtevnih aplikacij. XtremeDDR je tokrat predstavil dva nova pomnilniška modula osnovana na Samsung CCC4 oziroma CCCC jedru. Prvi se bo ponašal z oznako PC3500+, drugi pa s 3700+. Vtaknili jih bomo lahko v matične plošče, osnovane na 875P, 865PE, 845PE, KT400, SiS 648DX, VIA P4X400 ali nVidia nForce2 vezjih. Preden pa se odločite za nakup, si oglejte seznam 100-odstotno združljivih matičnih plošč.

0 komentarjev

KT600

The inquirer - Novo Viino čipovje KT600 se je odrezalo odlično. V večini testov, razen pri grafiki, je prehitelo nVidiino Nforce2 400 Ultra vezje. Matične plošče osnovane na KT600 vezju, bodo na voljo v juniju, s še eno veliko prednostjo pred nVidio - ceno. Če bodo referenče plošče vsaj toliko uspešne kot samo vezje, na katerem bodo osnovane, bo šlo nVidii za nohte. Povezava do novice ter klik do testa, na katerem so primerjali KT600 in Ultra 400 ter novega Athlona XP 3200+.

8 komentarjev

Znane specifikacije KT600 čipovja

Viino čudo

vir: VIA.com.tw
več strani -

Od izida Viinega čipovja KT400 je preteklo že kar nekaj časa. Vezje je bilo takrat dokaj uspešno, a napredek nikoli ne počiva, zato so sklenili narediti novo čipovje -- VIA KT600. Na uradni strani so pravkar objavili specifikacije tega nabora, zato povzemimo samo glavne novosti. Te so podpora 400 MHz-FSB, nov South Bridge (VT8237) in večje število USB-vhodov (osem), skratka nič pretirano novega. Specifikacije.

Na spletu se je pojavil že test te osnovne plošče. Na HardOCP so tokrat preizkusili najhitrejšega Athlona v navezi s tem čipovjem in konkurenčnim Nvidiinim izdelkom.

9 komentarjev

Bentley med poslovnimi prenosniki

Tom's Hardware - Tak je bil naslov, ki se je pojavil na priljubljeni strani s strojno opremo -- Tom's Hardware. Ogledali so si namreč IBM Thinkpad T40, v katerem tiktaka Intel Penitum M (Centrino) procesor. Ta mlinček ima kar 1 MB drugonivojskega predpomnilnika, kar omogoča še hitrejše delovanje. GPU (Radeon 9000 PRO) je ohlajen s pomočjo heatpipe tehnologije, ki prenaša toploto do hladilnika, pod katerim leži procesor. V sebi pa nosi pošast tudi 512 MB PC2100 pomnilnika. Prenosnik se je odrezal odlično in ga priporočajo vsem, ki so zanj pripravljeni odšteti malo čez 2000 dolarjev.

0 komentarjev

Toliko o VIA KT400A, prihaja KT600

DigiTimes -

Digitimes poroča, da novo VIA KT400A vezno čipovje ne bo podpiralo 200 MHz-FSB AMD procesorjev (prihajajoči Bartoni), kar pomeni, da to čipovje ne bo imelo podpore za delilnik šest, s katerim bi naprave pri 200 MHz FSB še vedno delovale pri privzetih nastavitvah -- 33 MHz za PCI in 66 MHz za AGP. To pomeni, da je trenutni KT400A spominski krmilnik očitno samo malenkost popravljen glede na tistega iz KT400. VIA ima zatorej v planu že naslednika imenovanega KT600 s kodnim imenom KT400A-CE (se spomnite VIA KT333? [:)]). Čipovje bo fizično združljivo s predhodniki.

Mimogrede, tudi SiS je na CeBitu predstavil čipovje s podporo 200 MHz-FSB AMD procesorjem imenovano SiS748, s katerim bo nadomestil ne dolgo nazaj predstavljeno SiS746, ki podobno kot VIA KT400(A) podpira le do 166 MHz-FSB procesorje in DDR400 pomnilnik. S temi novimi produkti tako VIA kot SIS upata na boljšo konkurenčnost Nvidii z njenim Nforce2 čipovjem, katerega prodaja mesečno presega že 500.000 enot in praktično...

5 komentarjev

Nova Nokiina Bluetooth slušalka

Infosync - Nokia je izdelala nov set za prostoročno telefoniranje, ki temelji na standardu Bluetooth. HDW-2 tehta 25 gramov, baterija pa zdrži 3 ure pogovora in 60 ur pripravljenosti. Baterija je vrste nikelj-metal hidridna, jo je mogoče zamenjati, celotna polnitev pa traja uro in četrt. Set se lahko "spari" z 8 napravami naenkrat, lahko pa ga uporabljamo z napravami, ki podpirajo Bluetooth 1.1 standard. Klik za novico ter klik za uradno najavo.

3 komentarji

MSI uspešen

The inquirer - Proizvajalcev matičnih plošč je kar veliko, zato je še kako pomembno, da določeno podjetje izstopa iz sivega povprečja. MSI (Microstar) se tega ni treba bati, saj so kljub močni konkurenci prijavili kar za 84 % večjo prodajo v primerjavi z junijem 2000. Čeprav izgleda 84 % velika številka, njena velikost kar malce skopni ob podatku, da je MSI imel samo za 5 % večji dobiček kot v enakem obdobju lani. No, bolje nekaj, kot nič. Uspešno poslovanje za junij so prijavili še Asus, Diamond Flower, Chaintech, in Quanta.

1 komentar