»

T-2 z junijem draži storitve

Cenik od 1. 6. 2014

vir: T-2
T-2 - Iz družbe T-2 so sporočili, da bodo s 1. junijem spremenili ceno (nov cenik) svojih storitev, ki se bo dvignila. Pojasnjujejo, da so se za tako potezo odločili, ker jih vanjo silijo "pritiski na dvige cen, ki so jih operaterji deležni v zadnjem letu". Dodajajo, da težave rešujejo tudi z notranjo optimizacijo (varčevanjem), a ta ni več zadoščala. T-2 je cene nazadnje dvignil 1. februarja lani, ko so podražitve znašale evro ali...

58 komentarjev

Satelitski posnetki tsunamija

Slashdot - Na DigitalGlobe so objavili serijo satelitskih slik, ki prikazujejo področja, ki jih je prizadel uničujoč tsunami pred vdorom vode in po njem.

Na Wikipediji pa so pripravili animirano sliko tsunamija, ki prikazuje širjenje morskih valov.

Morda ob številnih novoletnih zapravljanjih ne bi bilo odveč nakazati kakšnega tolarja tudi za žrtve tega dogodka. V Sloveniji pomoč zbirata tako Karitas kot Rdeči križ, tehnično usmerjeno bralstvo Slo-Techa pa se lahko posluži tudi humanitarnega nakazila s pomočjo SMS sporočila. Kako zadevo izvesti verjetno že veste, sicer pa si preberite na Mobitelovi domači strani.

17 komentarjev

Rast dobička skupine Telekom za 2002: 8,2 odstotka

Finance - Telekom je brez hčerinskih družb (Mobitela ter SiOLa) v prejšnjem letu povečal čisti dobiček za dobrih 99 odstotkov -- pa naj še kdo verjame njihovim očitkom, da država z nizko ceno impulza in analogne naročnine ustvarja veliko izgubo. Mobitelov čisti dobiček je nižji za 18,5 odstotka kot leto poprej, SiOLov pa za slabih 5 odstotkov. V Mobitelu so dodatno zaposlovali, v Telekomu pa ravno nasprotno. SiOL je minulo leto imel 16.620 ADSL naročnikov (83,1 odsotna realizacija načrtovanega), uporaba klicnega dostopa pa je padla za slabih 13 odstotkov. Stroški uprav skupine Telekom in nadzornega sveta pa so lani znašali neverjetnih 332 milijonov tolarjev. Uradna novica.

7 komentarjev

Deutsche Telekom bo kaznovan

Finance - Evropska komisija bo Nemški Telekom olajšala za 12,6 milijona evrov. Evropska kazen je posledica zlorabe prevladujočega položaja pri internetnem dostopu in razvezi lokalne zanke. S premajhno razliko med ceno za uporabo omrežja in ceno končnemu uporabniku je zaviral prihod konkurentov na trg. Konkurence pa se na vse kriplje brani tudi naš Telekom, ki do danes ni razvezal niti ene lokalne zanke (zakonska obveza za razvezo traja od leta 2001) in tako trgu ne dopušča novih ponudnikov fiksne telefonije. Izvorna novica.

1 komentar

Anonimka tokrat proti direktorju SiOLa

Finance - V zadnjih dneh so v slovenski politiki aktualne anonimne prijave o domnevnih zlorabah in napakah odgovornih na vodilnih položajih. Tokrat je v primežu Miran Kramberger -- direktor SiOLa in član Telekomove uprave. Anonimko ( originalni zapis) so naslovili na sam državniški vrh, celo na Cerkev. Avtor anonimke gospodu Krambergerju očita obvladovanje celotnega telekomunikacijskega trga, neenakopraven položaj SiOLa na trgu, brisanje meje med SiOLom in Telekomom (prevzemanje poslov s strani SiOLa od Telekoma) in nenazadnje dajanje 50-70 odstotnega popusta SiOLu od Telekoma. In še bi lahko naštevali. Minister za informacijsko družbo Pavel Gantar bo zahteval pojasnila, a je danes zanikal odstavljanje Krambergerja.

7 komentarjev

Telekomovih podražitev še ne bo

Finance - V zadnjih tednih in mesecih smo tisti, ki opazujemo delo finančnega ministra, opazili napore za dosego dokaj ambiciozne letne stopnje inflacije (stopnja inflacije pomeni, za koliko odstotkov se življenske potrebščine podražijo v določenem obdobju). Očitno med omenjene težnje državnih finančnikov spada tudi brzdanje stroškov za telekomunikacije. Ne vemo sicer, kaj naj si mislimo ob nekaterih državnih izdatkih, o katerih nas obveščajo mediji, npr. gradnja hangarja za tako opevano vladno letalo.

A vendar, Telekom Slovenije, ki je za letošnje poletje napovedal dve vrsti naročniških dostopov in posledično podražitev telefonske naročnine za polni dostop (slednjega bi na začetku imeli vsi analogni naročniki), tega preprosto še ne bo uvajal. Telekomove cene bodo tako ostale nespremenjene, tako notranje, kot tudi tiste v mednarodnem prometu.

3 komentarji

Telefonija spet dražja

Telekom Slovenije - Od danes (01. 02. 2003) dalje se je telefonska naročnina za fiksni priključek povečala za nekaj manj kot 10%. Telekom Slovenije vam bo po novem za naročnino na enojčni priključek poslal položnico za 2.568 SIT, za t.i. "dvojček" pa 2.088 SIT. Cene ostalih storitev ostajajo (zaenkrat) nespremenjene, omeniti pa velja, da tudi junij ni daleč, ko bo Telekom Slovenije (morebiti) uvedel dva naročniška paketa (in morda še kaj).

Uradno obvestilo.

23 komentarjev

Dražje telefoniranje

Finance - Vsem revežem na dial-upu, da vas malce spomnimo, 1. decembra se bo podražila telefonska naročnina, ki bo po novem znašala 2.500 SIT, kar znaša 550 tolarjev več od sedanje. Telekom opravičuje dražjo naročnino z dodatnimi funkcijami, ki jih bo le-ta prinesla. Brezpogojno preusmerjanje klica, konferenčna zveza, klic brez izbiranja so le najpomebnejše.

Za vse, ki se ne strinjate s to potezo (dražjo naročnino), pa je Telekom pripravil alternativo. Uvedli bodo nov paket, ki se bo imenoval enostaven paket. Klici v tem paketu znotraj države bodo za slabih 50% dražji (kar devet tolarjev na minuto), klici v tujino pa za povprečno 15. Prav tako enostaven paket ne bo podpiral nekaterih funkcij, kot so klicanje na številki 0881 in 090 ter druge. Klik!

Hvala YoYo za povezavo do novice.

20 komentarjev

Kmalu konkurenca Telekomu

Dnevnik - Dnevnik poroča, da je vlada na včerajšnji seji sklenila, da mora vseh pet javnih podjetij za distribucijo električne energije, Eles kot upravljalec prenosnega omrežja ter Holding Slovenske elektrarne, do konca leta, skupaj ustanoviti novo samostojno podjetje, ki bo izvajalo telekomunikacijske dejavnosti za celoten sistem.

Minister za okolje Kopač je ob tem izjavil, da s tem želijo v državi zagotoviti vzporedno telekomunikacijsko hrbtenico. Seveda Telekom temu nasprotuje, sindikati v Telekomu pa so celo zapisali, je ta odločitev nesmisel brez primere v svetovnem merilu. Po njihovem mnenju namreč vlada podpira krepitev nelojalne konkurence državnih podjetij.

Zanimivo, da tako mnenje zapišejo ravno v Telekomu, ob tem pa pozabljajo na njihove zaplete s ponudniki interneta v Sloveniji in njihov monopolistični položaj ter nelojalno konkurenco. Upam le, da uporabniki telekomunikacijskih storitev ne bomo pozabili njihovega obnašanja in odnosa do strank v preteklosti...

19 komentarjev

Prihaja strašni 1. junij

Jaz - Do napovedane podražitve telefonskih impulzov in naročnin nas loči samo še en dan... Mnogi so od oznanitve podražitve, ki nas je zadela marca že kar pozabili, da se strašni dogodek ima za zgoditi ravno na jutrišnji dan. Od jutri naprej bodo tako dial-up uporabniki interneta še bolj trpeli, saj se bo telefonski impulz podražil za 9.5% in sicer na 5.22 SIT. Podražila se bo tudi osnovna telefonska naročnina, in sicer za 7.3% na 1497.83 SIT.
Domnevni razlog za podražitve naj bi bil precej manjši dobiček Telekoma lansko leto. Očitno mu razmah mobilne telefonije res gre v nos, toda vprašanje je, ali so ti ukrepi pravi. Uporabniki bodo namreč še naprej (oziroma še bolj) telefonirali po GSMjih, bolj bomo trpeli le dial-up uporabniki. Skrajnji čas je, da si omislim kabel ali ADSL in se neham ubadati z glupim Telekomom ...

14 komentarjev

20% povišanje telefonskih stroškov

Jaz - Tilen mi je posredoval zanimivo povezavo, v kateri piše, da bomo kaj kmalu deležni prekleto opaznega povišanja cene telefonskih impulzov in naročnine. Tako naj bi 1. aprila impulze podražili za 9.5% (na 4.01 SIT), naročnino pa za 7.2% (na 1173.05 SIT), 1. junija pa naj bi nas čakala nova podražitev, in sicer za 9.6% (na 4.39 SIT) za impulze in 7.3% (na 1258,68 SIT) za naročnino. Tem cenam prištejte še DDV in pridete do zanimive ugotovitve, da se bo delo na internetu in na splošno telefoniranje v kratkem podražilo za 35%. Koliko so dotične informacije resnične ne vem, ker jih nisem zasledil s strani nobenega drugega vira, toda vsekakor so zelo alarmantne. Če so resnične, potem predlagam revolucijo. Kaj pravite, tovariši ?

18 komentarjev