»

Cenejši Itaniumi 2

X-Bit Labs - Itaniumi prav gotovo niso bili nikoli prav poceni in tako dostopni širšemu krogu ljudi. Intel pa je potegnil iz žepa skritega aduta in tako napovedal močno znižanje cen Itaniumu 2 z nazivno frekvenco 1 GHz. Čeprav se to sliši malo, se na silicijevi ploščici nahaja še kar 1,5 MB L2-predpomnilnika. Hkrati pa se ponaša z zelo nizko porabo energije. Pri Intelu napovedujejo znižanje za naslednji teden okoli 8. septembra. Priporočljiva maloprodajna cena bo tako 774 ameriških zelencev. Klik!

0 komentarjev

Optično branje za zahtevne

Tom's Hardware - Optični bralniki nam pridejo v določenih trenutkih zelo prav, včasih pa niti ne vemo, zakaj smo ga sploh kupili. Na Tom's Hardware so se odločili, da bodo testirali optični čitalnik (po domače: skener) podjetja Epson, ki sliši na ime Perfection 3200 Photo. Izdelek ni namenjen "navadnim" uporabnikom, ampak bo našel topel dom pri vseh tistih, ki zahtevajo od njega kar največ in so to pripravljeni tudi plačati. Komuniciranje z računalnikom poteka preko priključka USB 2.0 oziroma FireWire, kar pomeni optimalno delovanje. Še cena? Štiristo ameriških zelencev. Več o tem.

2 komentarja

Računalnik v ribi

The inquirer - Neki ameriški ribič je v jezeru ujel nenavadno postrv. Ko jo je čistil, je v njej našel majhno elektronsko napravo. Računalnik, ki ga je Larry Mattson našel, je bil velik kot njegov prst. Kmalu za tem je opazil, da ima riba na telesu ožigosano telefonsko številko. Tako je prišla na dan skrivnost organizacije The Great Lakes Indian Fish and Wildfish Commission, ki naj bi novembra 2001 v ribe vsadila 124 računalnikov. Od tega jih je bilo do sedaj najdenih le osem. Ribe so najprej uspavali, nato pa so jim t.i. "ribji ranocelniki" vstavili računala v telo in jih kasneje zašili. Ribič je računalnik predal oblastem, za nagrado pa dobil 100 ameriških zelencev. Postrv!

12 komentarjev

MouseCaster

DJ mišek

vir: Extensiontech
Extensiontech - Na Extension Tech so se pobliže seznanili z miško MouseCaster. Ta se po zunanjem videzu ne razlikuje od ostalih, a bistvena razlika je vgrajeni FM radio. Ni na primer brezžična ter nima optičnega senzorja, ima pa vgrajen FM radio. Zvok, ki ga v spisanem testu lahko poslušate v MP3 datoteki je kar v redu. Za konec pa naj še omenim, da omenjeni glodalec stane 25 ameriških zelencev. Klik!

7 komentarjev

Hercules All-in-Wonder 9000 Pro

All in Wonder 9000 Pro

vir: Overclockers Online
Overclockers Online -

Predstavniki ATI-jeve družine grafičnih kartic All in Wonder so "navadni" Rradeoni z dodano TV kartica, tako da si lahko z njimin napravimi pravcati multimedijski center. Tokrat si so pobliže ogledali na Overclockers Online Herculesov model Radeona 9000 Pro, vključujoč TV kartico, torej All in Wonder 9000 Pro.

Grafični procesor se poti pri 275 MHz, pomnilnik pa tiktaka pri 550 MHz (DDR). Na kartici se nahaja tudi 64 MB pomnilka, ki deluje s 128-bitnim vodilom. Kartica ima 4 cevovode in podpira DirectX 8.1. Kartico so preizkusili v nekaj testih, tudi navito, a kar takoj povejmo, da ne bo zadovoljila "hardcore" igralcem iger, kljub temu pa ponuja veliko za svojo ceno, ki znaša 250...

4 komentarji

Logitech Cordless Freedom Optical

Hardware Extreme - Pri Hardware Extreme so si pobliže ogledali nov Logitechov kompletek brezžične optične miši in brezžične tipkovnice.
Tipkovnica ima povsem nov dizajn, je črna in zelo tanka. Seveda ima dodane tudi razne sklope tipk, za lažjo dosegljivost različnih funkcij, ki se nahajajo, za internet levo in desno zgoraj, za multimedijo zgoraj v sredini (za nastavljanje glasnosti je vgrajen vrteč se gumb), na skrajno levo stran tipkovnice pa so dodali še iNav - kolešček s podobno funkcijo kot tisti na miši.
Miš pa je zelo podobna že poznanemu Logitechovemu glodalcu, ki smo ga na Slo-techu že testirali, le da je ta v kompletu črn.
Komplet se obnese zelo dobro, test z veliko slikami pa si lahko ogledate tukaj.

Za konec pa še namig... tak test boste kmalu lahko prebrali tudi v slovenščini .

0 komentarjev