»

Zgodovina GeForcev

HardOCP - NVidia, vodilni proizvajalec grafičnih čipov, je končno predstavil novi grafični čip NV40. Na HardOCP so predstavili celotno zgodovino GeForce grafičnih kartic, od prvega NV10 (GeForce 256) pa vse do današnjega NV40. V članku je opisana tudi vsa tehnologija, katero poseduje NV40 (od že vsem znanega T&L pogona do NVIDIA HPDR Technology). Drugi del članka pa obsega nekaj slikic same kartice ter grafičnega procesorja.

7 komentarjev

Navijanje Pentiuma 4

OCAddiction - Vsi novopečeni (pa tudi tisti, ki ste se že ohladili) lastniki Pentiumov 4 z 800 megaherčnim zunanjim vodilom, boste kmalu ugotovili, da vaš miljenček le ni tako hiter, kot se je zdel takrat ko ste ga kupili. Morda pa je dovolj hiter, pa bi za vaš denar iz njega iztisnili kar največ - takrat lahko kaj hitro posežemo po navijaškem orodju. Na OCAddiction so za vse take spisali krajši članek o navijanju teh pošastkov in če je v vas vsaj kaj "prekournika", se na branje in nato navijanje le podajte.

2 komentarja

Navijanje Pentiuma 4 2,4C

vir: HardOCP
HardOCP - AMD-jevi Athloni XP z novimi TbredB jedri so znani predvsem po tem, da so zelo hitri in se odlično navijajo. Na drugi strani pa se nahaja Pentium 4, ki se navija malce slabše. Je to tako tudi z novim Pentium 4 z 800 MHz FSB? To vprašanje so si zastavili na [Hard|OCP]. Procesor z nazivno hitrostjo 2,4 GHz so poskusili čim bolj naviti z uporabo vodnega hlajenja. Spravili so ga do največ 3,5 GHz, pri 3,6 GHz pa so se že pojavili problemi. Več o tem.

2 komentarja

Pentium 4 3.20 GHz

The inquirer - Trenutno poteka zelo tesen boj med AMD-jem in Intelom, saj tržišče preplavlja vedno več njuhih procesorjev. Na The Inquirer nas opozarjajo naj bomo izredno previdni pri nakupu procesorjev, saj je to opravilo v tem času lahko zelo kočljivo. Naslednji procesor, ki ga bo Intel poslal na tržišče bo Pentium 4 3,2 GHz, o katerem vemo že veliko. Poleg tega pa naj bi Intel predstavil tudi procesorje, ki naj bi delovali pri frekvencah 2,4, 2,6 ter 2,8 GHz in imeli zelo podobne lastnosti. Naslednja Intelova hitrostna stopnička pa naj bi bila frekvenca 3,4 GHz. Tukaj si preberite novico, velja pa še omeniti, da bo Pentium 4 3,2 stal 640 ameriških zelencev.

5 komentarjev

Pentium 4 @ 3.5 GHz

The-Ctrl-Alt-Del - Spet so se Japonci povzpeli na vrh, saj so P4, ki sicer tiktaka na 2.2 GHz, uspeli naviti na celih 3.5 GHz, torej malo manj kot 40 %. Vse skupaj se je dogajalo na Abit TH7-II z 128 Mb rama in s pomočjo hlajenja na tekoči dušik. Čas do sesutja mašine je opisan kot "a short time".

7 komentarjev

Baby P4 že v prodaji

X-Bit Labs - V Japonskih računalniških trgovinah se je že pojavil novi Pentium4, ki pa, "presenetljivo", ni višje, temveč nižje frekvence kot njegova starejša brata. No, zadevica deluje pri 1.3GHz, prodaja pa se kot polni BOX produkt z dvema 64MB palčkama RDRAMa. Cena? Malenkost... od $543 do $590! Me res zanima, kako nahypan morešt bit, da greš kupit tako stvar, potem pa gledaš kako pri kolegu na 1GHz Athlonu stvari delajo hitreje. Jaome .

2 komentarja