»

Nekaj kratkih

več strani - Na tak deževen dan, kot je danes (napačno je samo dejstvo, da ni še ponedeljek), vam na Slo-techu za preganjanje dolgčasa ponujamo nekaj kratkih novic z različnih koncev sveta.

The Inquirer tako poroča, da je AMD spet stegnil lovke na kitajski trg. Kot pravijo, je skupaj s podjetjem BLX IC Design Corp v Pekingu odprl nov tehnološki center, ki se bo ukvarjal z razvojem integriranih vezij za tanke odjemalce. Predvsem ciljajo na izdelavo multimedijskih komponent vseh vrst.

Druga zanimivost, na katero nas opozarjajo pri The Inquirerju, je izdaja 18 GHz Maca. Predvsem pozorno preberite prvi dve besedi sestavka.

Zanimiva so tudi pisma na Dan's Data, kjer izveste, kaj se dogaja z baterijami, kako lahko strela uniči elektronske naprave ali kako so včasih na papirne medije zapisovali video podatke, za konec pa lahko na PC Stats osvežite še svoje znanje o optičnih enotah. Prijetno branje.

4 komentarji

Programerji od Visual Basica k Javi in C#

Evan's Data - Sodeč po raziskavi ameriškega podjetja Evans Data, v kateri so anketriali 600 programerjev, jih je 42 odstotkov nakazalo razmišljanje o uporabi novih jezikov, predvsem Jave in C#, ker je z njimi lažje razvijati programe za brezžične in spletne tehnologije. Po vsem svetu naj bi bilo okoli 3 milijone uporabnikov orodja Visual Basic.

Sedanji uporabniki Visual Basica naj bi se razdelili v tri dele. Prvi del (39%) se bo prekvalificiral na C#, drugi (31%) bo povsem zapustil Microsoft in začel uporabljati Javo, ostali pa bodo še naprej uporabljali Visual Basic, s tem da se bo tretjina od teh odločila za nadgradnjo na Visual Basic.Net 2003.

Microsoft raziskavo komentira s sporočilom, da omenjeno orodje še naprej razvija v povezavi z .Net plaftormo. Pri Microsoftu tudi menijo, da je prehod iz Visual Basica na Javo sorazmerno težak.

5 komentarjev

Microsoft ukradel idejo?

The inquirer - Se še spomnite pred kratkim objavljene novice o iStranišču. Tokrat je mogoče na spletni strani The inquirer zaslediti novico, ki govori o tem kako naj bi Microsoft ukradel idejo o stranišču, ki med opravljanem potrebe nudi tudi brskanje po internetu. Britanec Andrew Cubitt naj bi idejo podobnega stranišča zasnoval že pred Microsoftom, predstavil pa jo je tudi že na nekaterih prireditvah. Zanimivo je tudi, da je Andrew stranišče poimenoval i-loo, Microsoft pa iLoo. Presenetljivo podobno, kajne? Klik!

8 komentarjev

Kako postati "Microsoftov znalec"

The inquirer - Na spletni strani The inquirer je moč zaslediti novico, ki govori o poteh, kako postati "strokovnjak" za Microsoftovo programje. Microsoft je v ta namen pripravil kratek kviz, ki je dostopen na njihovi strani in ki preveri vaše znanje o Microsoft Office XP, Microsoft Windows XP, internetu, domačem omrežju, digitalnem videu, digitalni fotografiji in o programiranju v Visual Basicu. Microsoft si nekatere stvari predstavlja malce po svoje, saj so nekatera vprašanju povzročala preglavice tudi piscu članka.

3 komentarji

Microsoft Office XP

WinInformant - Microsoft je objavil informacije o različnih izdajah Office XP, informacije o cenah tega programskega paketa in o preizkusni verziji Office XP.
Office bo na voljo v več izdajah; cene pa bodo od $239 za Standard Edition upgrade do $800 za Developer Edition za nove uporabnike. Microsoft pa ni izdal cen za naročnino.
Office XP bo na voljo za prodajo 31. maja letos. In da bi pospešili prodajo tega programskega paketa, bo Microsoft ponudil 1 milijon kopij preizkusne verzije, ki traja 30 dni po instalaciji na sistemu, za $9.99 (za poštnino in pošiljanje). Iz Microsoft UK pa so povedali, da bodo ponudili preizkusno verzijo zastonj na njihovi spletni strani naslednji mesec.
Za več informacij o Microsoft Office XP si poglejte uradno stran.

1 komentar