»

V soboto zvečer nad grafikulje!

več strani - Verjetno ste se velikokrat spraševali o tem, kdo je boljši -- ATi ali nVidia. Med tednom smo brskali po internetu in samo za vas iskali teste najnovejših in najhitrejšeh grafikulj ter jih danes zbrali na kupček. Vse testirane grafične kartice prihajajo od prej omenjenih podjetij in predstavljajo trenutno eno najboljših izbir za nakup. Med preizkusi boste našli tako tiste "navadne" grafikulje kot tudi večnamenske kartice, ki ponujajajo tudi že vgrajeno TV kartico. Vsem potrebnim (grafikulj seveda[:D]) priporočam, da si preberete kakšen članek ali dva.

- Prolink GeForceFX 5200
- Gigabyte Radeon 9200
- ATI AIW Radeon 9700 Pro - prvi del
- ATI AIW Radeon 9700 Pro - drugi del
- eVGA NVIDIA Personal Cinema
- FIC Radeon 9800 Pro
- MSI FX5200
- MSI FX5600-VTDR128

10 komentarjev

Senfu Tech Station

Mizica pogrni se! :)

vir: Explosive Labs
Explosive Labs - Testiranje strojne opreme je danes kar zahteven postopek, saj so potrebni čim boljši pogoje za dobre rezultate. Eden od pogojev za to je tudi ohišje in pretok zraka. Na Explosive Labs so na ogled postavili Senfu Tech Station. Na prvi pogled sploh ne moremo reči, da gre za ohišje, ampak izgleda kot kak mizica na kateri je matična plošča s procesorjem. A proizvod je nadvse zanimiv, saj lahko opazujemo celotno delovanje računalnika kar med delovanjem. Ugotovili so, da je to del zelo pomembne opreme za testiranje računalniške opreme in bi jo potrebovali vsi testerji in serviserji. Klik!

6 komentarjev

Štiri Ti4200-tke

Explosive Labs - Na Explosive Labs so testirali štiri GeForce Ti4200 kartice treh različnih podjetij. Ena izmed skupnih lastnosti kartic je podpora 8-kratnemu AGP vodilu, ki lahko namesto 1.1GB/s (AGP 4X) prenese kar 2.1 GB/s. A kakor vemo, ta novi način prenosa ne prinese veliko hitrosti, zato je morda v tem trenutku celo malce neuporaben. Skratka, testirali so Leadtek, MSI in Abit-ove kartice ter ocenili celo overklokabilnost in telefonsko pomoč posameznih podjetij. Kaj so ugotovili?

2 komentarja

Konstruktivna kritika

Dan's DATA - Dan se je spravil nad metode testiranja internetnih HW strani. V članku, ki ste ga pravkar kliknili, je za testni primer vzel Thermaltakeov RAM Cooling Kit ter se zgražal nad dejstvom, kako mu lahko ocenjevalci dajo 80-odstotne ocene, če zadeva sploh ne deluje. Njegova (zelo utemeljena) vprašanja so bila: Ali je opisovalec vzdrževal stalno temperaturo sobe? Je vsakič postavil temperaturni senzor na isto mesto? Je slučajno dal senzor med kovino ter čip (slaba ideja)? No, na vrh vseh dvomov o pravilnosti testiranja je pod vprašanje vzel še to, ali se splača dati tistih nekaj jurjev za izdelek, ki vam v praksi ne bo pomagal. Mogoče izboljšal rezultate v sintetičnih benchmark programih za 3 odstotke, to že. Ampak, ali boste res začutili razliko? Edino, kar mu zamerim je to, da je okrcal najstnike kot take, češ da ne znajo testirati. Češ da je treba biti odrasel, da dobiš dovoljenje za testiranje strojne opreme. Vraga, JAZ sem najstnik! Mar to pomeni, da nimam pojma? Prinznam, včasih...

1 komentar