»

Telekom kupil Najdi.si

Delo - Po poročanju Dela:
Telekom Slovenije je danes podpisal pogodbo o nakupu 75-odstotnega deleža podjetja Interseek, ki je lastnik vodilnega slovenskega spletnega iskalnika Najdi.si ter podobnih iskalnikov na Hrvaškem, v Srbiji, Makedoniji in BiH. Za večinski delež družbe je Telekom odštel 8,55 milijona evrov.

Kot so sporočili iz Telekoma Slovenije, je nakup večinskega deleža v Interseeku in s tem najbolj obiskane spletne strani pri nas, ki jo uporablja prek 800.000 Slovencev ali 85 odstotkov vseh slovenskih uporabnikov interneta, skladen s strategijo skupine na področju internetnih storitev in vsebin, ki že in bodo v prihodnosti vedno bolj krojile panogo elektronskih komunikacij. Nakup pomeni še korak naprej v zagotavljanju najcelovitejših in najkakovostnejših internetnih storitev in rešitev.
Delo, Finance

74 komentarjev

Slovenski 'heker' vdiral v računalnike ameriške vlade?

Večer - Večer poroča, da naj bi bili Ravenčan Aljoša Medvešek (ki je imel v Sloveniji računalniško podjetje; a se je pred nekaj leti preselil v ZDA; v Sloveniji pa naj bi bil osumljen tudi več kaznivih dejanj), njegova žena Margaret Ann Lauffer in Breat O'Keefe, ki imajo v San Diegu podjetje ForensicTec Solution, osumljeni 34 vdorov v tuje računalnike. Vdrli in prekopirali naj bi tudi visoko zaupne dokumente iz ameriških vojaških računalnikov ter računalnikov NASE. Medvešek pravi, da so informacije, ki jih navajajo mediji netočne, kljub temu pa priznava, da bo nastopil kot priča proti O'Keefu.
Osumljenci naj bi v računalnike vdirali zato, da bi dokazali, kako slaba je varnost ameriških vladnih računalnikov. Ta izgovor je sicer vprašljiv, saj naj bi bili vsi trije tudi osumljeni, da nameravajo ukradene podatke prodati medijem.

Hmm, morda pa so bili v podjetju ForensicTec Solution malce preveč podjetni ...

23 komentarjev

Zaslužek telekomov v BiH prevelik

Večer - Strokovnjaki mednarodne skupnosti so ugotovili, da telekomunikacijska podjetja v BiH ožemajo uporabnike in se pri tem uvrščajo v sam evropski vrh po cenah telefonije. Minuta telefonskega pogovora iz BiH v sosednje države je namreč petkrat dražja kot takšen klic iz katerekoli druge države EU. Raziskava je še pokazala, da samo pet odstotkov prebivalcev BiH redno uporablja Internet, medtem ko je evropsko povprečje 39 odstotkov, ameriško 72 in slovensko 41. Se strinjate? Novica.

2 komentarja

Po KPNQuestu še WorldCom?

CNN - Sodeč po tej novici se lahko uprabniki kar malo zbojimo. WorldCom, eno večjih ameriških telekomunikacijskih podjetij, naj bi kmalu vložilo zahtevek po bankrotu, vsaj tako predvidevajo tržni analitiki. Težava je v tem, da je WorldCom prejšnji mesec razkril, da je nepravilno knjižil kar 4 milijarde dolarjev stroškov ter jih prikazal kot zaslužek. Ko je informacija pritekla na plano, so delnice podjetja dobesedno padle. Dodatna težava leži tudi v tem, da je ena od WorldComovih podružnic nam dobro znani UUNet. Če bi šel WorldCom po gobe, bi se nato za svoj obstoj v internetu zbalo kar 50 odstotkov ameriškega internetnega prometa, 50 odstotkov vseh poslanih elektronskih sporočil ter več kot polovica vsega evropskega prometa. No, tržni analitiki napovedujejo, da do tega ne bo prišlo, je pa res, da je situacija zaskrbljujoča. Klik!

1 komentar