»

Abit NF7 2.0 in Bartoni s 400 MHz FSB

Abit NF7 2.0

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Abitova najnovejša revizija njihove matične plošče NF7 2.0 je že kar nekaj časa na trgu. V tem času so internetne strani izvedle mali miljon testov. Tokrat pa so si na X-Bit Labs postavili zanimivo nalogo. Namreč: Združitev najnovejše Abitove inačice matične plošče NF7-S in AMDjevega Athlon XP procesorja z Barton jedrom in 400 MHz prednjim vodilom, katerega naj bi malo prej omenjena plošča podpirala. Na test so postavili 3200+, 3000+, ter 3000+ s 333MHz FSB. Primerjali so jih s Pentiumoma 4 3,06 GHz ter 3,0 GHz z 800 MHz FSB. Rezultati testov so kar zanimivi, saj v nekaterih pognanih testih prevladujeta Intelova izdelka, v drugih pa AMDjevi. Klik!

5 komentarjev

V znamenju procesorjev

The inquirer - Letošnje leto je bilo predvsem v znamenju procesorjev, kakor poročajo na The Inquirer. A leta še zdaleč ni konec - ljubitelji AMD procesorjev se lahko veselite prihajajočega Athlona 3200+, s 400 MHz prednjega vodila, Intelovi navdušenci pa lahko pričakujete 3,2 gigaherčnega Pentiuma 4 s podporo Hyperthreading-u. Obeta se nam zanimiv boj med dvema velikanoma.

Poleg samih procesorjev pa bodo na tržišče prišle tudi matične plošče in druga periferija, ki bodo ustrezale novim tehnologijam. Na straneh, katerih vsebina govori o računalništvu, se bo tako posledično pojavilo veliko število testov ter člankov, vezanih na prihajajočo strojno opremo. Mimogrede: AMD je zavrnil špekulacije glede obstoja Thorton procesorja, ki naj bi bil Barton s količino predpomnilnika Thoroughbreda. Izvirna novica.

3 komentarji

Integrirno čudo™

X-Bit Labs - Veste kaj je Samba? Program, ki omgoča, da se Linux in Windows razumejo na mreži, porečete? Hja, med drugim ...

Eno drugo Sambo pa so si ogledali na X-Bit Labs. Gre za stvar, ki jo ne znam poimenovati drugače kot čudo™. Ultra majhno ohišje, natlačeno z vsem računalniškim drobovjem, lepo oblikovano in, kar je najpomembnejše, ki zasede malo prostora, se imenuje Samba(SM)-1845. Z njo so spojili 2.4 gigaherčnega Pentiuma 4, 3D Mark pa je navrgel vsega 1500 točk. Strojček, primeren za pisarniška opravila, pač. Klik!

4 komentarji

OC Pentiuma 4

Sharky Extreme - Tole pa je nekaj... Ne bi se branil 1.8 gigaherčnega Pentiuma 4 v družbi Geforcea 2 Ultra. No ja, da ne bo slučajno kdo mislil, da je Intel izdal 1.8 GHz verzijo Pentiuma 4... Ne, to je uspelo navijačem pri Sharky Extremu. Rezultat navijanja 1.4 GHz različice Pentiuma 4 je prinesel hitrost 1819 MHz, 3491 točk pri CPU testu SiSoft Sandre (2231 FPU) in 232,6 slik na sekundo v Quakeu 3. Ti rezultati so bili dobljeni pri resoluciji 640x480, brez zvoka in z nastavitvami na normal. Kakorkoli že, malo razburjenja za lahko noč ne more škoditi .

6 komentarjev