»

VPR Matrix 200A5

Design Technica - Na spletni strani DesignTechnica so si ogledali prenosnik VPR Matrix 200A5. V njem se poti mobilni Pentium 4 (M), ki tiktaka z 2,0 GHz. Ima 512 MB pomnilnika, 40 GB trdega diska, GeForce4 420 ter kombiniran DVD/CD-RW pogon. Sliko prikazuje na 15,2 palčnem LCD zaslonu. Poleg prenosnika dobimo Windows XP Home Edition.

V članku so ga primerjali še s Toshibinim ter Dellovim prenosnikom. VPR Matrix 200A5 lahko dobite za 2399,99 ameriških dolarjev, prenosnikova končna ocena pa znaša 8 točk od 10. Preberite si članek ter poglejte rezultate testov.

6 komentarjev

Doba prenosnikov

ZDNet - Če pomislite na preteklo desetletje, se verjetno ne boste spomnili na nikogar, ki bi imel svoj prenosni računalnik. Če pogledate stanje sedaj, se z njim ponaša že velik del študentov, da o tistih, ki jim je bil namenjen, niti ne govorim.

Da je temu tako, kaže tudi analiza, ki jo je za ZDnet naredil Gartner, ki pravi, da je na vsak četrti namizni računalnik prodan en prenosnik. Kot napovedujejo, se bo to razmerje do leta 2006 popravilo na en prenosnik na tri prodane računalnike.

Kako so prenosniki v zadnjih letih tržni delež povečali za 50% in kaj se nam obeta v mobilnih platformah v prihodnosti pa si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev