»

Nov Plextorjev snemalnik DVDjev

Plextorjev lepotec.

CDR-Info - Počasi se je začelo snemanje na DVD-je uveljavljati tudi med množico, saj so se cene enot in medijev spustile na dosegljivo raven, a navkljub temu dejstvu nekatere težave ostajajo. Domačim pekom DVD-jev štrene mešajo predvsem plusi in minusi, torej različni standardi za zapisovanje diskov (DVD-R in DVD+R). Medtem, ko se na tržišču bije boj, pa so proizvajalci zavarovali svoje naprave pred morebitno slabo prodajo ob prevladi enega od standardov tako, da prodajajo DVD pekače, sposobne zapisovanja na več načinov.

Taki sta tudi novi Plextorjevi enoti PX-708A (notranja) in PX-708UF (zunanja). Dobavljivi sta v običajni umazano sivi ter črni barvi, opremljeni pa sta z vsemi tehnologijami, ki...

23 komentarjev

Samsung SyncMaster 241 MP

Samsungov velikan

vir: Monkey Review
Monkey Review - LCD prikazovalniki so danes postali povsem običajni, kajti za povsem sprejemljivo ceno ponujajo ogromno. Tokrat si so na Monkey Review pobliže ogledali Samsungov kar 24-palčni model. Monitor deluje pri največji deklarirani resoluciji 1920x1200. Kot smo že omenili, je njegova velikost vidnega polja kar 24 palcev, njegov kontrast pa 500:1 -- svetilnost ima 330 cd/m2, dostopni čas pa se giblje okoli 25 ms. Po testiranju so povedali, da gre za še en odličen Samsungov model, a njegova cena ne bo niti slučajno odlična veliki večini ljudi, saj znaša kar 8569 ameriških zelencev -- skoraj dva milijona slovenskih tolarjev. Klik!

8 komentarjev

Samsung SM-352 52x24x52x16 CD-RW/DVD

Samsung SM-352 52X24X52X16

vir: PC Stats
PC Stats - Potrebe po hitrih CD zapisovalnikih se večajo vedno hitreje. Na PC Stats so si ogledali Samsungov pekač, ki peče z največjo hitrostjo 52x. CD-RW medije peče z največ 24x, bere pa z 52x, dočim DVD medije pa z 16-kratno hitrostjo. Poleg enote je priložen tudi program za peko Nero burning rom 5 ter potrebno kablovje. Pogon prav tako podpira 90-minutne CD medije. Enota se je izakazala za dobro, zato so jo priporočili, vendar ima tudi svojo ceno -- namreč 240 dolarjev. Več o tem.

2 komentarja

Samsung SyncMaster 172W

Envy News - Na EnvyNews so si pogledali Samsungov LCD zaslon -- SyncMaster 172W. Samsung je na področju LCD monitorjev eden izmed vodilnih proizvajalcev. Vidno področje zaslona znaša 17 palcev, njegov odzivni čas 25 ms. Ponaša se s svetilnostjo 450 cd/m2 ter kontrastom 400:1. Vidna kota merita 140° ter 110°, največja ločljivost pa 1280x768. V samem testu so ga označili za dober monitor, primarjali pa so ga tudi z nagrajenim Samsungovim SyncMaster 172T. ''W'' različica je že na tržišču, dobite pa jo lahko za 729 ameriških dolarjev. Več o njem si preberite tukaj.




2 komentarja

Samsung Tantus LTM 1775W

Modfactor - Kot lahko opazimo, se tehnologija za LCD zasloni iz dneva v dan izboljšuje, zato se proizvajalci odločajo izdelati vedno boljše monitorje, v katere vgrajujejo razne dodatke. Eden takih je Samsungov LCD Tantus LTM 1775W, ki poleg zelo dobre kvalitete združuje tudi televizor. Prikazovalnik je velikosti 17 palcev in ima razmerje stranic 16:9, kar ustreza specifikaciji širokega zaslona -- v takem razmerju je posnetih tudi večina DVDjev. Svetilnost površine je 450 cd/m, konstrast pa 400:1. Zaslon je sposoben delovati pri najvišji ločljivosti 1280x1024, celoten monitor pa je težak slabih pet kil. Na Mod Factor so si ga pobliže ogledali in ugotovili, da je izdelek superioren, nosi pa tudi tri letno garancijo.

2 komentarja

Plextor PX-504A DVD+R/W

Sezam, odpri se!

vir: HotHardware
HotHardware - Danes se hitrosti CD zapisovalcev večajo in večajo, veča pa se tudi potreba po velikosti medijev. DVD je zelo primeren za tako hranjenje podatkov, na žalost pa je še razmeroma drag. Na HotHardware so si pobliže pogledali Plextorjev najnovejši DVD zapisovalnik PX-504A, ki na DVD+R medije piše z največ 4x hitrostjo, na DVD+RW pa z največ 2,4x. Na trenutno še najbolj uporabljane -- CD-je -- pa boste lahko žgali s hitrostjo 16x oziroma 10x na CD-RW medije. Podpira en kup najnaprednejših tehnologij kot je, na primer, Burn Proof. Dostopni časi se gibljejo okoli 120 ms za CD oziroma 140 ms za DVD.

Združljiv je z Windows 98 SE/2000/ME/XP. Za to napravo pa boste potrebovali razmeroma hiter mlinček, ki naj bi imel minimalno 800 MHz...

2 komentarja

LG GCE-8520B 52x24x52x

Tweaker's Zone - Na Tweakers Zone so si ogledali enega izmed LG-jevih zadnjih CD-zapisovalnikov. Piše z največjo hitrostjo 52x, prepisuje s 24x ter bere s hitrostjo 48x. V rumeni škatli dobite poleg zapisovalnika, tudi vse potrebne kable ter programsko opremo. Primerjali so ga z Mitsubishijevim Diamond Data DD481648 48x48x16 zapisovalnikom v programu Nero CD Speed. Rezultati so vredni ogleda, zato veselo na branje.

7 komentarjev

Test dveh 52X pekačev

NeoSeeker - Danes so postali CD zapisovalniki s hitrostmi 40x in več že povsem standardni. Razlog za to je drastično nižanje cen. Na NeoSeeker so na test postavili dva pekača s hitrostjo 52x in sicer dveh podjetij: Samsung ter MSI. Njuna maksimalna hitrost pisanja na CD-R medije je 52x; na CD-RW 24x; bereta pa z največjo hitrostjo 52x.

Oba podpirata en kup tehnologij. Samsungov model ima celo 8 MB predpomnilnika, MSI-jev pa le 2 MB, medtem ko imata oba dokaj kratke dostopne čase. Pri taki hitrosti boste imeli poln CD zapečen v manj kot treh minutah. Seveda imata oba priložene tudi nekaj programske opreme. Torej, če si lastite 48x ali pa 40x pekač ni potrebe, da bi kupovali...

10 komentarjev

Zapisovalnik CIS Technology "Arrgo 52/24/52"

Hardware Zone - CD zapisovalniki so dandanes nekaj povsem običajnega, saj si velika večina gotovo lasti enega izmed njih. Cene enot sicer ostajajo podobno nizke, vendar pa se hitrosti in kvaliteta občutno povečujejo. Trenutno je največja hitrost zapisovanja enaka hitrosti branja - 52x. Enega izmed najnovejših pa so vzeli pod drobnogled pri Hardware Zone. Testirali so enoto podjetja CIS Technology, ki je uporabnikom bolj kot ne neznano. Ugotovili so, da je Arrgo 52x24x52x...

0 komentarjev

Mitsumi predstavlja DW-7800TE

CDRLabs - Mitsumi je na Cebitu predstavil novo DVD+RW enoto DW7800TE, s katero bomo po napovedih lahko pisali na DVD medije z 2.4x hitrostjo, poleg tega pa tudi 40x pisali (ter brali) CD-R-je in s kar z 20-kratno hitrostjo prepisovali standardne CD/RW medije. Enota sama bo sebi ne izgleda nič posebnega toda lastnosti so prav zanimive. Edino kar lahko moti je Mistumijeva slaba lastnost - kvaliteta. Bomo videli. Za kratek opis pojdite sem, če pa imate slučajno željo po poročilu iz Cebita v Japonskem (!) jeziku, kjer je tudi malo več napisanega o novi enoti pa kliknite semkaj.

12 komentarjev

Kaj pa mrežne kartice?

PC Stats - Ko navijamo prek zunanje frekvence (torej Front Side Busa), moramo misliti na kup dejavnikov, saj mora vse periferija uspešno delovati na povišani hitrosti. Tako overclockerji kupujemo navijalcu prijazne osnovne plošče, hiter pomnilnik ter izbrane procesorje. Kaj pa ostala periferija? Prav lahko se vam zgodi, da vaš sistem ne bo dosegel želenih 166 MHz zunanje frekvence zaradi kakšne naprave, ki na tej hitrosti ne bo želela delovati. PC Stats pri tem članku dobi čisto desetko za izvirnost preizkušanja, saj so pod drobnogled vzeli pet mrežnih kartic ter preizkusili, s kakšno hitrostjo jim lahko vodilo PCI še narekuje tempo. Naj vam samo povem, da se za lepim imenom ne skriva vedno surova kvaliteta...

0 komentarjev

Test Corsair PC2400 DDR RAMa

PC Stats - Na strani PC Stats sem zasledil opis Corsairovega PC2400 DDR modula. Slednjega so v testu tudi primerjali še z nekaterimi drugimi spominskimi moduli. Corsair se je v vseh testih obnesel odlično. Poleg tega so fantje pri PC Stats vse module tudi navili, kolikor se je dalo, in tudi tam se je Corsairov modul obnesel najbolje. Tristranski opis si lahko najdete tu.

0 komentarjev