»

Po Facebooku razsaja virus

Extremetech - Virusi radi privzamejo vse nove načine širjenja, ki so jim na voljo. V računalniških svinčenih časih so bile to diskete, kasneje elektronska pošta, sedaj pa se počasi selijo tudi na druga področja. Z razširjenostjo in popularnostjo je tudi Facebook postal pravšnje gojišče, tako da ne preseneča virus Koobface, ki si je za svoj vektor izbral prav Facebook. Vsem prijateljem okuženega je poslal sporočilo "You look just awesome in this new movie" (v novem filmu izgledaš krasno), ki je vsebovalo povezavo na lažno posodobitev za Adobov flash predvajalnik. Po namestitvi je okužil uporabnikov računalnik in preprečil dostop do iskalnih strani Yahoo, Google in Live Search. Virus se je po omrežju začel širiti julija, ko so ga zatrli, sedaj pa se je pojavila nova varianta. Facebook že čisti sistem svojih zasebnih sporočil in briše povezave do omenjenih strani.

27 komentarjev

Uporabnikom v razmislek

Slo-Tech - Za noviga lejta dan smo ponosno lansirali sistem zasebnih sporočil, ki omogočajo neposredno pomenkovanje dveh ali več uporabnikov med seboj. Sistem je preprost za uporabo, zanesljiv ter robusten -- z njim lahko dobesedno v minuti pošljete sporočilce kateremu koli uporabniku foruma. Zakaj vam to govorim? Opažam, da v forumu še vedno ne veste za našo pridobitev, ter v nekaterih temah načenjate zasebne debate. Uporabite raje zasebna sporočila [:D].

25 komentarjev

Nova anketa!

Slo-Tech -
Ali uporabljate zasebna sporočila?
Ne - ni potrebe 63%
(616)
Ne - ker mi "prisluškujejo" 19%
(188)
Da - so uporabna 11%
(106)
Da - to je najboljši način za ljubezenske pogovore 4%
(40)
Da - le tako mi nihče ne teži 2%
(23)
Skupaj glasov: 973

14 komentarjev

Zasebna sporočila so tu!

Slo-Tech - Če ste registriran uporabnik foruma, lahko na prvi strani od danes naprej berete nov oddelek -- Zasebna sporočila. V tem oddelku lahko ustvarjate teme, do katerih dostopa zaključena skupina uporabnikov, ki jo na začetku določite vi. Zadeva je v celoti domače proizvodnje (Primož se še vedno priporoča za prijave napak -- uporabite zasebna sporočila [:D]). Sprejmite to kot novoletno darilo. Klik za navodila za uporabo! Pa srečn'ga pa zdrauga.

17 komentarjev

Malo o naši SETI ekipi

Slo-Tech - Danes sem malo kliknil na stran naše SETI ekipe ter uvidel, da imamo prijavljenih 248 obdelovalcev paketkov, da smo v dobro iskanju malih zelenih darovali že skoraj 90 let procesorskega časa ter obdelali malo več kot 60.000 SETI paketov. Prva dva v naši SETI ekipi (PaJo ter JS) imata vsak obdelanih več kot 5.000 paketkov. Zakaj vam to govorim? Zato ker smo opazili, da je prejšnja slikica v levem meniju imela širino 140 pikslov, kar je 20 več od omejitve. Slikico sem zamenjal, sedaj me pa še zanima, kaj si o njej mislite :D.

9 komentarjev