»

Creative I-Trigue 2.1 3300

Zvok čist kot solza :)

vir: AthlonXP.com
AthlonXP.com - Singapursko podjetje Creative je znano po tem, da izdeluje odlične zvočne kartice in ozvočenja. Nedavno tega so na trg splavili njihov model I-Trigue 2.1 3300. Proizvod je sestavljen iz dveh satelitov ter nizkotonca. Skupna moč celotnega sistema je 80 Wattov - vsak satelit ima moč 27 Wattov, nizkotonec pa 25 Wattov. Zvočniki izgledajo zelo elegantno in so lepe sivo-črne barve. Na Athlon XP so si ta sistem pobliže ogledali in ugotovili, da gre za izredno dobro ozvočenje in ga pohvalili. Več o tem.

0 komentarjev

Enermaxov 460 W napajalnik

Enermax 460W

vir: The Tech Lounge
The Tech Lounge - Danes se potrebe po močnih napajalnikih iz dneva v dan večajo zaradi zelo požrešnih komponent, ki porabijo veliko elektrike. Na The Tech Lounge so si pobliže ogledali Enermaxov napajalnik z močjo 460 W. Postavili so ga v testni računalnik in pognali serijo testov ter za zaključek dejali, da je to še eden odličen Enermaxov napajalnik in mu prisodili oceno 10 od 10 in ga s tem (seveda) tudi močno priporočili. Več o tem.

0 komentarjev

Creative Inspire 5.1 5200

Creative Inspire 5.1 5200

vir: Geek Shelter
Geek Shelter - Na Geek Shelter so si tokrat pod drobnogled vzeli Creativovo ozvočenje Inspire 5200. Sistem je sestavljen iz petih satelitov ter enega globokotonca. Največja moč tega kompleta zvočnikov je 75 Wattov, kar zna biti za marsikoga premalo. So zelo lepe oblike in globokotonec vam bo polepšal predvajanje vaše najlubše skladbe. Tudi brezžičen nadzor je dobro narejen. Za ta sistem bo potrebno odšteti okoli 80 dolarjev, ako si ga boste zaželeli -- to ni veliko, malo pa spet ne. Klik!

0 komentarjev

Creative Inspire 6.1 6700 & Megaworks 550 THX

Strah in trepet vseh sosedov :))

vir: Nordic Hardware
Nordic Hardware - Danes ljudje vse raje poslušamo prostorski zvok, če ne že zaradi drugega pa zaradi iger, kjer nam pomagajo pri orienaticiji ali pa gledanje DVDjev, kjer tako ozvočenje postane pravi užitek. Singapurski gigant Creative je na tem področju pravi mojster. Zadnje čase pa ga podjetje Logitech s svojimi izdelki dohiteva. Ko je bil izdan Audigy 2, je Creative istočasno na trg poslal 6.1 ozvočenje z oznako Inspire 6.1 6700. Po pričakovanjih, da bo ta model nadomestil Inspire 5.1 5700, smo se nekateri zelo ušteli.

Na Nordic Hardware so si pobliže ogledali v naslovu omenjena ozvočenja. Megaworks 550 THX so namenjeni tistim, ki bi radi čim bolj tresli svojo hiši in parali živce sosedom [:D]. Na testu so preverili kvaliteto zvoka, nekaj razmerij, ki jih ponujata ozvočenji, in jim...

1 komentar

Creative Audigy 2 Platinum

X-Bit Labs -

Creative je že pred časom izdal svojo najnovejšo zvočno kartico Audigy 2, tako da je v bistvu sploh ne moremo več imenovati nova, a še vedno gre za eno najbolj popularnih kartic. Tako so si jo tokrat ogledali na X-Bit Labs. V čem se torej ta test razlikuje od množice že objavljenih? Da, XBitLabsovci so testirali t.i. Platinum inačico omenjeno zvočne kartice, ki se od osnovne razlikuje po dodatni periferni enoti, pozlačenih kontaktih ter ceni. Klik!

6 komentarjev

Megatest 5.1 in 6.1 sistemov

Thermaltake - Govorim seveda o zvočniških sistemih, ki postajajo vedno močnejši in temu primerno tudi dražji. Dandanes je nekaj povsem normalnega, da si lastimo 6.1 sistem in na Tom's Hardware so si ogledali pet najboljših. Testirani so bili zvočniki podjetij kot sta Logitech in Altec Lansing, a mogoče vas bo v članku bodlo v oči to, da v test ni bilo vključenih zvočnikov podjetja Creative, ki veljajo za zelo kvalitetne. Kakšnega posebnega favorita niso odkrili, a ugotovili so, da lahko končno dodobra izkoristimo naše zvočne kartice.

1 komentar

THX odslej tudi v avtomobilih

Overclockers Australia - THX je Lucasov standard za ozvočenje, ki ga največkrat srečamo v kino dvoranah, zadnje čase pa ga vgrajujejo celo v nekatere zvočniške sisteme za računalnike, ki so namenjeni bolj zahtevnim uporabnikom. Vendar pa se časi spreminjajo in THX se bo čez čas pojavil tudi v avtomobilih. Točneje v avtomobilih ameriškega proizvajalca Lincoln (to so tiste velike škatlaste gare, s katerim se v akcijskih filmih preganjajo mafijci in agenti FBI ). Lincoln hoče s takimi sistemi privabiti kupce, ki dajo nekaj tudi na ozvočenje v avtomobilu (čeprav ne vem, zakaj bi morali vlagati v avto silne denarje, če lahko glasbo udobneje poslušamo v dnevni sobi na naslanjaču ). Obširnejše poročilo najdete tukaj.

1 komentar

Staro meso

Guru 3D - Danes sem pa kar malo užaljen. Vsi tako računate na slycerja (glej novico spodaj; Opravičilo) jaz vas pa redno in zanesljivo že cel teden zalagam z novicami. Šmrk, šmrk. A sem že tako star, da nisem več za nobeno rabo? Tako kot je zgledalo za Creative in njegov program zvočnih kartic dokler ni "spacal" skupaj Audigy zvočnega procesorja?
Ker Creative je, očitno, vstal od mrtvih in odšel v nebesa. Danes so se pojavile podrobnosti o prihajajočem Audigy zvočnem procesorju. Pa si jih poglejmo:
za gamerje so pomembne predvsem te nove funkcije:
  • omogočal bo ADVANCED HD
  • do 4x hitrejši od vseh dosedanjih zvočnih procesorjev
  • Multi-Environment; poslušalec lahko istočasno posluša štiri audio okolja v realnem času
  • Environment Morphing; omogoči naravni avdio prenos iz enega okolja v drugega z realnočasnim morphingom karakteristik posameznega okolja
  • Environment Panning; omogoča relno-prostorsko odmevanje zvoka od površin in odbijanje od le-teh nazaj k uporabniku
  • Environment Filtering; uporablja...

7 komentarjev