»

VIA PT800

vir: HardOCP
HardOCP - [H]ard|OCPjevci so na test postavili novo Viino čipovje za Intel Pentium 4 procesorje - PT800. Vprašali so se ali se viin nabor lahko kosa z velikimi in ga tako postavili ob bok i875 Canterwoodu, ki je kraljeval na ASUS P4C800. Kot že samo ime pove, PT800 podpira 800 MHz vodilo, HT, do 3 GB 400 MHz pomnilnika, vse diskovne povezave (SATA, SATAlite(tm), PATA, RAID polja) in podobno "navlako".

Večji problem tega čipovja, oziroma plošče ob katerem je zgrajena, pa je manjko dvokanalnega DDR podatkovnega sistema. Ali lahko plošča z enokanalnim DDR-om konkurira intelovemu prvaku? To so se vprašali in ugotovili, da je zadeva po hitrosti zelo primerljiva z i875, le pri testih pomnilniške prepustnosti malce poklekne.

DSmidgy, ki je prav tako napisal novico pravi: "Samo glede na njihov prejšnji test nForce2...

3 komentarji

MSI K7N2G-ILSR

Viper's Lair - Zadnjih nekaj tednov je povpraševanje po nForce 2 matičnih ploščah vse večje, kar kaže na to, da so dobro uspele. Na Viper's Lair so si ogledali najnovejšo MSIjevo ploščo, ki temelji na že omenjenem nForce 2. Ta se razlikuje od ostalih po tem, da ima na severnem mostu že vgrajeno grafično kartico. Podpira Athlon XP/Duron procesorje z prednjim vodilom 100/133/166 MHz. Kakšne priključke najdete na tej plati? Pojdimo lepo po vrsti: tri DDR reže (400/333/266 MHz, maksimalno 3 GB), ena AGP 8X reža, 5 PCI Vrinkov™, dva Serial-ATA priključka, itd. Pognali so jo čez nekaj testov, med drugim tudi opravili test navijanja in ugotovili, da gre za dobro ploščo. Več o tem.

2 komentarja

Še en test nForce 2 mamaplate

Extreme Overclocking - Danes so na Extreme Overclocking objavili test nForce 2 matične plošče, ki tokrat prihaja iz Chaintechove tovarne (7NJS Zenith). Plošča se ne razlikuje od ostalih nForce 2 mamaplat, omeniti pa velja le, da ima SATA priključek in da so ji prisodili oceno 9,6. Da ne pozabim -- v kompletu dobite tudi ogromno dodatkov, kot so recimo slušalke, FireWire kartica, okrogle kable, ... Več o tem.

2 komentarja

Od overclockarjev, za overclockarje...

HotHardware - Abit je pred kratkim izdal eno najboljših matičnih plošč za Intel-ove procesorje - BH7. Na HotHardware so ploščo vzeli pod drobnogled. Temelji na i845PE vezju. Na njej pa boste našli AGP 4X priključek, 5 PCI ter 3 DDR reže za pomnilnik. Seveda ima tudi en paralelni, en serijski, pet priključkov zvočne kartice, 4 USB 2.0, en priključek 10/100 Mbit mrežne kartice, itd. Pa da ne pozabim omeniti še Serial-ATA [:)] .

Zakaj pravzaprav sploh tak naslov novice? Preprosto: matična plošča je odlična za navijanje. Malo so ji povišali FSB, nato zvišali napetost, kasneje zamenjali hladilnik in voila[:D] . Pri 163 MHz FSB je procesor deloval povsem stabilno pri 3,09 GHz. Izvedli so nekaj testov in...

0 komentarjev

LCD zaslonček preko USB

ExtremeMHz - LCD ekrančki so priljubljeni med modifikatorji, saj lahko prikažejo vse od temperature procesorja pa do glasbe, ki jo poslušamo v Winampu. Večina zaslončkov ima zeleno osvetlitev -- modra je res zelo redka. Tale predstavnik miniaturnih tekočih kristalov se priključi preko USB vtiča, osvetljujejo ga modre LED diode. Na žalost ima tudi slabost in sicer velikost, saj ima le 2 vrstici po 20 znakov. Poleg samega ekrana boste v kompletu dobili še CD z vso potrebno programsko opremo in pa seveda kabel, ki povezuje računalnik s prikazovalnikom.

6 komentarjev

MSI-jeve matične plošče z beta BIOS?

X-Bit Labs - Dasiravno je MSI največji proizvajalec nForce2 matičnih plošč, poleg tega pa proda še zavidljivo število grafikulj in ostale računalniške opreme, si mnogokrat privošči neumne poteze in napake. Predvsem z BIOS. Za primer, pred poldrugim letom si so dovolili izdati nForce420 plošče s pokvarjenimi BIOS, ki niso dopuščali niti zagona računalnika niti reflashanja. Podobno se je dogodilo tudi tokrat, saj naj bi po poročanju X-Bit Labs MSI prodal večje število K7N2G-ILSR matičnih plošč s t.i. inženirskimi BIOS, ki naj bi povzročali nekaj težav s prepoznavo grafičnega sistema in manjše stabilnostne probleme. Informacije so zaenkrat še nepotrjene s strani MSI. Jejhata.

4 komentarji

nForce2

več strani - Na vseh trdnostvarnih (hardware) straneh govorijo: "nForce2 gor, nForce2 dol", zato moramo še mi pristaviti skledico. Sicer na žalost ne z lastnim testom, temveč le s povezavami do testov tujih strani. nForce2 so pod drobnogled vzeli na:

in tako naprej in tako naprej. Če preberete vse, boste morda vedeli več kot sami snovalci tega čipovja [:D].

2 komentarja