»

Nakupovalni vodič po grafičnih karticah

Tom's Hardware - Na strani THG so spisali precej uporaben vodič za igričarje, ki se trenutno odločajo za nakup nove grafične kartice. Podrobneje so si ogledali tako ponudbo trenutno standardnih, PCI-E kartic, kot starejše izvedenke za režo AGP. Pri obeh so vzeli pod drobnogled vse možne cenovne razrede, tako da lahko v članku najdete nasvet prav vsi, neglede na debelino vaše denarnice. Ne bom dolgovezil, ker ni kaj dosti povedati - najbolje bo, če kar sami preberete prispevek.

20 komentarjev

Pregrevanje računalnika

vir: Debian
Debian - Malo starejša novica, a vseeno: Hugh Saunders je na Debianovo stran poslal zanimivo sporočilo z naslovom Vonj po ognju. Opazil je namreč, da se eden izmed računalnikov močno pregreva. Stvar je vzel pod drobnogled in opazil da je v napajalniku ujeta značka kačjega pastirja, ki je zaustavila delovanje ventilatorja. Stvar bi lahko postala zelo neprijetna, saj je računalnik deloval neprestano že 2 tedna.

3 komentarji

Zapisovalnik CIS Technology "Arrgo 52/24/52"

Hardware Zone - CD zapisovalniki so dandanes nekaj povsem običajnega, saj si velika večina gotovo lasti enega izmed njih. Cene enot sicer ostajajo podobno nizke, vendar pa se hitrosti in kvaliteta občutno povečujejo. Trenutno je največja hitrost zapisovanja enaka hitrosti branja - 52x. Enega izmed najnovejših pa so vzeli pod drobnogled pri Hardware Zone. Testirali so enoto podjetja CIS Technology, ki je uporabnikom bolj kot ne neznano. Ugotovili so, da je Arrgo 52x24x52x...

0 komentarjev

BBC: British Virus Broadcasting Corporation

The Register - Vsake toliko časa se zgodi, da za razširjanje virusev ali podobnih hecnosti poskrbijo svetu dobro znana imena -- podjetja. Da je bera polna, se vsega skupaj včasih drži še kanček ironije.

Tokrat so za virusno osveščenost poskrbeli pri BBCju, kjer so na naslove ljubiteljev radijske žajfnice The Archers 29. januarja razposlali virus Sobig. Ta kot naslov pošiljatelja esporočila navaja big@boss.com. Mimogrede, incident se je zgodil le nekaj tednov po tem, ko so se z virusom bojevali sami administratorji BBC-jevega informacijskega sistema.

p.s.: sporočila iz naslova big@boss.com prejemam tudi sam. Brez sprevrženih idej, prosim!

0 komentarjev

Plate, plate, plate ...

več strani - Matične plošče so zagotovo ena izmed najbolj testiranih komponent naših mlinčkov in ne mine dan, ko ne bi na internetu zrasel nov test le-teh. Tokrat so v eni novici strnjeni kar trije:

  • Na DigitLife so testirali kar šest matičnih plošč na naboru i845E znanih proizvajalcev (Abit, Albatron, Biostar, DFI, Shuttle ter Tyan). Klik!
  • Na TheTechZone so vzeli pod drobnogled samo eno ploščo, a so se ji zato mnogo bolj posvetili -- testirali so staro znanko Abit KD7-RAID, klik!
  • Na SubZeroTech so se prav tako odločili, da bodo testirali samo eno ploščo. Tokrat so na sedmih straneh opisali delovanje ter karakteristike Albatronove KX400-8x. Klik!

0 komentarjev

Test Bluetooth plošč

Sudhian - Da so Bluetooth vmesniki dragi, verjetno ni potrebno poudarjati. Da so poleg tega še rahlo nepraktični, če vam zmanjkuje USB portov, tudi ne.

Rešitev se je torej ponujala kar sama, in dve od prvih primerkov Bluetooth matičnih plošč, MSI-jevo KT3 Ultra2-BR in SiS-ovo 648 MAX so vzeli pod drobnogled na Sudhianu. Ugotovitve so bile zelo pozitivne, saj sta plošči skoraj idealna rešitev za delovno multimedijsko postajo, očitki so leteli predvsem na premalo ATA priključkov in odstotnost Firewire vodila. Celoten test najdete tukaj.

Poveži me modro...

0 komentarjev

Modifikacija plošče Epox 8KTA3+

Xoverclocker - Kot večina drugih matičnih plošč za AMDjeve procesorje ima tudi Epoxova 8KTA3+ težave z neomogočanjem napetosti višjih od 1.85 volta. To zna biti zelo neprijetno, saj je že tovarniška nastavitev Thunderbirdov 1.75 V. Zaradi tega so se pri Xoverclockerjih malo potrudili in pogledali, kaj je potrebno spremeniti, da dosežemo višje napetosti. Vse, kar je potrebno storiti, je na ploščo prispajakti 2 kiloomski upor in že imamo napetost 2.1 volta. S tem dosežemo, da recimo 1 GHz Thunderbird lepo tiktaka na 1,45 GHz, kar je velika razlika. Celoten članek si lahko ogledate tukaj.

2 komentarja