»

Sprejet standard C++11

Slashdot - Odbor za standard C++ pri ISO v Ženevi je soglasno sprejel marca predlagani končni osnutek C++0x, ki se sedaj uradno imenuje C++11. Novi standard bo zamenjal sedaj veljavni C++ ISO/IEC 14882.

Novinec prinaša vrsto novosti, med njimi omenimo lambda funkcije, izboljšane standardne knjižice, korutine, in neposredno inicializacijo podatkovnega polja (direct data field initialization). Kakšnih pretresov nov standard ne bo prinesel, saj so vse v standardu dodane funkcije v prevajalnikih že implementirane kot neobvezne razširitve knjižic (Library Extensions TR).

Čeprav je novi standard sprejet, bo sedaj trajalo nekaj mesecev, preden bo objavljena vsa dokumentacija, tako da bo tudi javno v popolnosti zaživel. To naj bi se zgodilo do konca leta.

40 komentarjev

3D Prophet 9800 Pro

3D Prophet 9800 Pro

vir: Digit Life
Digit Life - Hercules je sedaj tudi uradno naznanil, da bo začel s prodajo 3D Prophet 9800 Pro grafične kartice, ki temelji na Radeon 9800 Pro čipu. Kot že dobro veste zadeva vsebuje 128 MB pomnilnika, hladilnik pa poleg GPU-ja ter pomnilnika prekriva tudi stabilizatorje, tako da je za hlajenje grafične kartice zares dobro poskrbljeno. Privzeta frekvenca kartice znaša 380/340 MHz. Na njej se nahajajo analogni, DVI in TV priključki, cena pa zaenkrat še ni znana. Klik!


7 komentarjev

FIC A97P Radeon 9700 Pro

TechSpot - Internet je v zadnjem mesecu ali dveh postal poln GeForce FXov, ki so obnoreli svet. A Radeoni kljub močnemu udarcu še živijo in se uspešno tržijo. Primerek ne tako dolgo nazaj najboljšega Radeona je izdelalo podjetje FIC, proizvodu pa so dali ime FIC A97P Radeon 9700 Pro . Sposobnosti so vam gotovo poznane, zato o tem nima smisla razglabljati, velja pa omeniti zlat hladilnik, ki pokriva GPU in pomnilnik.

3 komentarji

Radeon 9500 Pro na naslednjo stopnjo: 9800 Pro?

Herculesov Radeon 9500 Pro v vsem svojem sijaju

vir: AMD World
AMD World - Na AMD World so spisali zanimiv članek o navijanju Radeona 9500 Pro. Poskušali so ga spraviti na čimvečji takt, morda celo na nedavno splavljenga Radeona 9800 Pro. Opisali so postopek, s katerim so si cilj približali na doseg dlani, modifikacijo opravili in pognali teste. Po rezultatih sodeč se je delo kar izplačalo, saj so rezultati precej višji od tistega, v katerem je bil Radeon 9500 Pro nemodificiran. Dela naj bi bilo skupno za 10 minut -- če boste kupili kakega Radeona 9500 Pro in ga takole modificirali, gotovo ne boste razočarani. Več o tem.

2 komentarja

Hercules 3D Prophet Radeon 9800 PRO

VR - Zone - Herculesov Radeon 9800 pro je zopet oblečen v lepo modro barvo, kar je za Hercules postal že standard. Dodali pa so mu še modro led-ico, ki lepo osvetljuje bakren hladilnik, ki hladi GPU in tako ustvari še lepši učinek. Z velikim veseljem nam z VR-Zone, kjer so kartico stestirali, sporočajo da ima velik navijaški potencial, prav zaradi posebnega dizajna hladilnega sistema, saj so jo uspeli naviti na 460/365 MHz (GPU/pomnilnik) brez kakršnihkoli modifikacij[:P]. Za celoten test odklikajte na tole stran.

V "oglejte si še" najdete tudi napovednik za to kartico.

3 komentarji

Hercules 3D Prophet Radeon 9800 PRO

VR - Zone - Na internetu so se pojavile slike in karakteristike Herculesove 3D Prophet Radeon 9800 Pro grafične kartice, ki je res prava lepotica. Je modre barve in ima še eno posebnost in sicer to, da ima ventilator, na katerega je pritrjena modra neonka, ki popestri videz kartice. Ventilator je poseben tudi zato, ker proizvaja samo 28 dB hrupa. Sama kartica je opremljena z 128 DDR SDRAMa, ki je 256-bitni, na njej pa najdemo tudi VGA, DVI in TV-izhod. Jedro same kartice teče na 380 Mhz. Kartico naj bi začeli prodajati aprila in sicer za 399 dolarjev. Več o tem najdete na VR-Zone.

5 komentarjev

Še en CUBE projekt

Overclockers Australia - Zakaj imamo pisci novic radi modifikatorje (poleg tega, da nam omogočajo hitro novico )? Najpomembnejše dejstvo je, da nas vedno znova presenečajo s svojimi idejami in zmožnostmi. Eden izmed bolj posrečenih ohišij sem našel na tej strani. Ohišje je sicer v cube (kocka) izvedbi, kar marsikomu ne bo všeč (kar pričajo tudi rezultati glasovanja ), vendar ima ohišje druge pomembne lastnosti. Prvo, kar človeku pade v oči je veliko število LED-ic v ohišju. Modifikator se je potrudil in vsako LED-ico namenil nekemu opravilu. Ker je tekst na strani težko berljiv, sem prepisal specifikacije: tip je uporabil 2 LED diode za LAN, 2 za trdi disk, 1 za sleep mode, 1 Power LED-ico in 2 diodi različne barve, ki prikazujeta stanje ventilatorjev. Poleg LED-ic ohišje ponuja še zanimivo možnost odpiranja;...

3 komentarji