»

Dva VGA hladilnika

Kartica z "velikanom II"

vir: Overclockers Cafe
več strani - Novejši grafični procesorji (GPU-ji) se zelo grejejo zaradi česar so na njih nameščeni hladilniki, ki so včasih zelo glasni ali pa neučinkoviti. V ta namen obstaja kar nekaj hladilnikov, ki jih namestimo na grafične kartice in s tem izboljšamo hlajenje. Eden izmed dodatnih hladilnih kompletov je tudi Thermaltake-ov Giant II. Le-ta pa ni neslišen saj je na njem še vedno ventilator, ki proizvaja minimalno hrupa, medtem pa sta obe hladilni površini povezani z "toplotno cevjo".

Če pa vam je škoda enega PCI mesta, lahko razmislite tudi o nakupu Vantecovega iCEBERQ4, ki pa je sestavljen iz ventilatorja z bakrenim dnom in posameznih pomnilniških hladilnikov. Na ventilator pa svetijo tudi...

3 komentarji

Xoxide Z40 ohišje

Extensiontech - Danes je veliko ohišje zelo pomembno, zaradi čim boljšega pretoka zraka in možnosti razširitev. Nekateri imajo radi zelo lepa ohišja in jih zato modificirajo. Če pa se vam ne ljubi delati modifikacij, pa lahko kupite že modificirano ohišje. Na Extension Tech so si ogledali ohišje podjetja Xoxide. Je pravi velikan, saj ima prostora za 11 enot. Na stranici najdemo že vgrajeno pleksi steklo, ima pa prostora tudi za vgradnjo štirih 80 mm ventilatorjev. Ohišje so priporočili in mu prisodili oceno 96 %, saj boste za 45$ težko dobili tako kvalitetno ohišje. Klik!


3 komentarji

Aluminium Matrix AMX-01GND

Sound Card Central - Smo v obdobju, ko je modificiranje računalniških ohišij izredno priljubljeno. Pojavi pa se problem, če modificirati ne znamo prav dobro. V ta namen obstajajo na tržišču že modificirana ohišja. Tako ohišje so opisali na SoundCardCentral. Aluminium Matrix je prijetne zelene barve in ima veliko dodatnih ventilatorjev. Na desni stranici ima zelo veliko pleksi okno, poskrbljeno pa je tudi za varnost, saj ima ohišje na stranici ključavnico. Ohišje dobite za 89 ameriških dolarjev. Poglejte si slikovno zelo bogat članek in specifikacije ohišja.

11 komentarjev

Antec LanBoy

vir: Pimprig
Pimprig - Dandanes so LAN-partyji vedno bolj pogosti. Vsem znano podjetje Antec je izdelalo ohišje prilagojeno posebej za take zabave. Na spletni strani PimpRig so si ogledali srebrno ohišje Antec LANBOY Aluminum Mini Tower.

S prenašanjem ohišja ne boste imeli večjih težav, saj je zelo lahko ter majhno. Na levi stranici ima vdelano dokaj veliko pleksi okno, v samo ohišje pa je vgrajen 350W napajalnik. Na sprednji strani ima dva USB vhoda ter ima prostora za štiri 5,25'' enote in dve 3,5''. Vanj lahko vstavite še do dva 80 mm ventilatorja. Poleg ohišja pa zraven dobite tudi jermen, s katerim ga lahko prenašate naokoli. V opisu si lahko ogledate tudi modifikacijo ohišja. Veselo na branje.


0 komentarjev

Xaser III

Overclockers Cafe - Standardno ohišje, katerega kupimo za kakih 5 do 10 tisočakov, je ponavadi bež barve in narejeno zelo površno. Tako ohišje lahko postane zelo zanimivo, če mu dodamo kakšno pleksi okno in neonsko luč. Če pa so vam ročna dela malo tuja, pa lahko sežete globoko v žep, si privoščite ohišje kot je Xaser. Izdelalo ga je podjetje Thermaltake, ki je eno izmed vodilnih na področju zračnega hlajenja. Zato lahko ugotovimo, da je za prepih dobro poskrbljeno, saj boste poleg ohišja dobili tudi ventilatorje, ki so seveda izdelek istega podjetja. Ohišja ne moremo opredeliti glede velikosti, saj je mešanica med midi in big tower ohišjem. Poleg stranskega pleksi okna in dodatnih ventilatorjev je...

5 komentarjev

Modifikacija diska

Digital Explosion - Diski imajo v naših računalnih domala status bogov, saj vsebujejo vso naše delo, za nameček pa so te stvarce izjemno občutljive. No, tudi takšna občutljivost pa ne ustavi ljudi, ki so se odločili modificirati, kar se modificirati da. Na Digital Explosion so se tako odločili disku vgraditi pleksi okno. Zadeva sicer izgleda kul, a po tem posegu vam garancija žal ne velja več. [:D] Klik!

9 komentarjev

Nora modifikacija

HardOCP - Veliko nas ima na vse mogoče načine modificirano ohišje - kup ventilatorjev, nova barva, vodno hlajenje,... A kaj, ko slejkoprej zmanjka idej :'(. Če spadate med te, ki so naredili že vse, potem je tale povezava kot nalašč za vas. In če se bo kdo slučajno lotil take modifikacije, naj prosim poslika in objavi, kar bo nastalo - vedno je lepo videti, kaj s(m)o sposobni narediti Slovenci :).

10 komentarjev

Modificirano ohišje n-tič

Overclockers Australia - Ker so počitnice in imajo ljudje veliko časa, se je na internetu pojavilo kar nekaj modifikacij. Tole ohišje sicer ni sicer kakšen revolucionaren izdelek, vendar je vseeno vredno objave. V oči nam pade Big tower format, okenska modifikacija, lepa pobarvanost in posrečena vgradnja ventilatorja na sprednjem delu. Ohišje je idealno za strežnik ali za kakega malce bolj zahtevnega uporabnika.

1 komentar

Kupovanje ohišja

Radeonic - V trgovinah in na internetu se da najti ogromno različnih ohišij. Nekatera so delo brezimnega, nekatera pa delo priznanega proizvajalca. Ker ste bralci Slo-techa večinoma overclockerska družba, je še posebej pomembno, kakšno ohišje boste izbrali. Najpomembnejši je še vedno napajalnik, saj ta določa ali bomo ohišje uporabili tudi v prihodnje pri raznih nadgradnjah. Ker sem jaz zanemaril ohišje in pozornost namenil bolj drobovju, moje ohišje gotovo nikoli ne bo videlo Athlona ali kakšnega podobnega procesorja, saj 200 W napajalnik enostavno nebi zdržal. Sicer se da napajalnik dokupiti tudi posebej, vendar je to včasih kar drag poseg. To pišem zaradi tega, ker so na Radeonicu napisali vodič o kupovanju računalniških ohišij. Vodič je napisan tako, da obravnava ohišja tako iz uporabniškega, kot tudi estetskega stališča. Vodič je zanimivo napisan, zato si ga preberite, če nameravate kupiti novo ohišje. Najdete ga tukaj. ...

0 komentarjev

Modificiranje DVD-ROMa

Chick's Hardware - Spomnim se začudenja in navdušenja ob pogledu na prva modificirana ohišja na razih overclockerskih straneh. Takrat je to bilo nekaj posebnega in le redki srečneži so lahko ob pogledu na ohišje bili veseli namesto zdolgočaseni. Seveda teh časov ni več in sedaj sorazne modifikacije nekaj povsem vsakdanjega. Modificirajo se ohišja, matične plošče, procesorji in celo uboge miške, overclockerji iziroma moderji pa vseskozi iščejo nekaj novega, na čemu bi lahko uporabili svoj Dremel. No, na Chick's Hardware so se lotili verjetno prve modifikacije DVD-ROMa. Pod roke do vzeli kar Pioneerja 105S in se nad ubogo stvarco spravili z vrtalniki, vbodnimi žagami in podobno težko artilerijo. Na vrhu so izrezali luknjo v pločevino, zadevco še pobarvali in jo vgradili v ohišje s podobno okroglo luknjo na vrhu. Sedaj se skozi vrh ohišja vidi vrtenje CD/DVDja. Orgazmično!

1 komentar

Modikacije ohišja za lenuhe

The Tech Zone - Zanimiv članek, kako s čim manj truda in rezanja modificirati ohišje, da bo čim bolj primerno za navijanje. Avtor je opisal nekaj res zanimivh rešitev, npr. kako narediti okrogle kable brez rezanja le teh, posvetil pa se je tudi pretoku zraka skozi ohišje, za ugodnejšo overclockersko klimo v notranjosti. Priporočljivo branje za vse, ki se nameravate lotiti česa podobnega s svojim ohišjem. Klik !

1 komentar