»

Zrak proti vodi

HighTekPC - Hlajenje, eden od temeljev za navijanje, je izpostavljeno velikemu pritisku, saj je potrebno ohladiti veliko sproščene toplote, ki jo oddajajo procesorji. Na HighTek PC so spisali zanimiv članek, v katerem so primerjali dve metodi hlajenja, zelo razširjeno zračno ter vedno bolj prodirajoče vodno hlajenje, ki je za marsikoga še vedno eksotika. Obzorje si lahko razširite tukaj.

8 komentarjev

AOpen AK79G Max

AOpen AK79G Max

vir: Hardware Zone
Hardware Zone - Na Hardware Zone so se odločili spisati članek o matični plošči AOpen AK79G Max. Plošča temelji na NVIDIA nForce2 vezju in je namenjena AMD-jevim procesorjem. Na njej najdemo integrirano grafično kartico GeForce4 MX ter 6-kanalni zvok, 6 USB 2.0, 3 DDR reže za pomnilnik, 2 IEEE1394a vrata ter še cel kup drugih priključkov. Velja pa še omeniti, da se plošča zelo dobro navije. Za večje podrobnosti si preberite celoten članek ter poglejte rezultate testov, v...

0 komentarjev

AOpen Tube vs. Terratec Aureon 5.1 Sky

Lost Circuits - Zvok na računalu je lahko dobra alternativa domačim DVD komponentam. Lahko je uporaben ne samo za DVD, ampak tudi igre. Na Lost Circuits so spisali zanimiv članek v katerem so primerjali v naslovu omenjeni zvočni kartici (Pri AOpen-u je zvočna vgrajena na matično ploščo).

V uvodu so pisali o tem kako se je sploh začelo z zvočnimi karticami ter se spraševali ali je že vgrajena zvočna kartica na nForce2 dobra. Vas zanima kako se obnese Audigy 2 proti malo prej...

3 komentarji

Zvočne kartice optimizirane za igre?

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so spisali zanimiv članek - kako so zvočne kartice optimizirane za igre. Kot kaže ni dvoma o tem, da te bi bile. Na test so postavili 5 zvočnih kartic: nForce APU, Audigy2, Realtek ALC 650, Herculess Fortissimo 3 ter C-Media CMI8738 in jih testirali v nekaj igrah. V vseh testih je zmagal Nforcev APU, čeprav mu je Creativov Audigy2 neprenehoma dihal za ovratnik. Članek ni dolg - verjetno pa bo za marsikoga zanimiv. Klikot!

2 komentarja

M-Audio Revolution 7.1

TweakNews.net - Na Tweak News so si ogledali in preizkusili novo zvočno kartico podjetja M-Audio, prej znanega kot Midiman, ki se lahko pohvali z kvalitetnimi MIDI karticami. Zvočna kartica Revolution 7.1 podpira 7.1 kanalni zvok in je zasnovana na Envy 24HT audio čipu. Po mnjenju Tweak News je kartica kakovostnejša od Audigy 2 zvočnih kartic ter hkrati cenejša za 10 dolarjev. Več o sami zvočni kartici najdete na tem naslovu.

2 komentarja

Creative Audigy 2 Platinum

X-Bit Labs -

Creative je že pred časom izdal svojo najnovejšo zvočno kartico Audigy 2, tako da je v bistvu sploh ne moremo več imenovati nova, a še vedno gre za eno najbolj popularnih kartic. Tako so si jo tokrat ogledali na X-Bit Labs. V čem se torej ta test razlikuje od množice že objavljenih? Da, XBitLabsovci so testirali t.i. Platinum inačico omenjeno zvočne kartice, ki se od osnovne razlikuje po dodatni periferni enoti, pozlačenih kontaktih ter ceni. Klik!

6 komentarjev

Osemkanalna zvočna kartica

Overclockers Online - Če ste se spraševali, čemu služi šestkanalno (5.1) ozvočenje, saj imamo konec koncev samo dve ušesi, se lahko sprašujete dalje. Na Overclockers Online so si namreč ogledali kar osemakanalno zvočno kartico (7.1) podjetja Hercules, imenovano Fortissimo III 7.1 Sound Card, na katero lahko navesite do osem zvočnikov. Kartica podpira vse tehnologije predvajanja 3D zvoka kar si jih lahko zamislite. Kartica je zagotovo špica, tako da bodo z njo zadovoljni tudi največji audiofili, poudariti pa je treba, da je takšna kartica brez kvalitetnih zvočnikov, kot mercedes z gumami fičota. Klik!

1 komentar

Bogato obložena MSIjevka

PC Stats - MSI je izdal novo osnovno ploščo, temelječo na novoizdalem VIInem naboru KT400, ki se imenuje MSI KT4 Ultra-FISR. Plošča je dobesedno do zob oborožena z novimi in starimi tehnologoijami saj ima integrirano zvočno kartico (s podporo 5.1 kanalnem zvoku), gigabitno mrežno kartico, Firewire (IEEE 1934) krmilni, USB 2.0, Serial ATA ter RAID IDE krmilnik, podporo AGP 8x ter Bluetooth podporo.

Omenjeno ploščo so si ogledali na PC Stats ter ji prisodili celo nagrado uredništva. Slin!

1 komentar

Soundblaster Extigy

Overclockers Australia - Ta novica je prišla do nas relativno pozno, a vseeno. Creative namerava izdati izvenškatelno serijo zvočnih kartic, ki temeljijo na Audigy EMU10K2 procesorju. Soundblaster Extigy, kakor se bo zadeva imenovala, bo imel zmožnost 24-bitnega 96 KHz predvajanja s 100 decibeli razmerja signal-šum (kot pri Audigyju). To je prva zvočna kartica, ki jo je Creative izdelal v vsej svoji zgodovini. In kaj je tako privlačnega na tej kartici, poleg tega, da lahko sedaj proizvaja še čistejše tone, ker jo ne moti EMI računalnika? Jah, zadeva lahko koristi tudi kot samostojen dekoder za Dolby Digital 5.1. Cena? Okoli petdeset tisočakov v tujini. Glede slovenske cene pa - povprašajte uvoznike . Aja, zadeva bo v prodaji sredi februarja. Test na Slo-Techu bo.

1 komentar

Nadgradnja SB Live! v SB Live! 5.1

Digit Life - Ta članek nam razjasni veliko "skrivnosti" o SoundBlasterjih. Na primer, da odkodiranje Dolby Digital zvoka tudi pri verziji SB 5.1 poteka na centralnem procesorju in da je razlika med navadnim Liveom in Liveom 5.1 le v enem programabilnem čipu. Na žalost se tega čipa ne da preprogramirati kar na kartici sami in ga je potrebno za ta namen odspajkati ter priklopiti na 10 megabitno Realtekovo mrežno kartico ali pa na vzporedni priključek (LPT). Sicer se mi po tem prebranem članku zastavlja vprašanje, če se tak poseg splača, saj je zapleten, pa še možnost, da skurite kartico obstaja. A vseeno se človek malo zamisli, ko ugotovi, da je razlika med njegovo prejšnjo in zdajšno zvočno kartico LE in SAMO v dveh številkah, glede na to, da je razlika v ceni 10 tisoč tolarjev. Če ste mojster spajkanja, si članek le preberite, a ne krivite mene, če potem kaj ne bo delovalo. O članku nas je obvestil Borut, hvala....

2 komentarja

ABIT Dolby Surround Soundsystem

Overclockers Online - Po velikih uspehih na področju matičnih plošč in kasneje tudi grafičnih kartic, se tvrdka ABIT podaja tudi v svet zvoka in zvočniških naprav. Sestavili so zanimiv sistem zvočnikov za prostorsko ozvočenje vašega računalnika poleg pa nudijo tudi zvočno kartico z njihovim logotipom. Naj takoj povem, da ne gre za kakšen HighEnd sistem ampak predvsem za cena/kvaliteta optimiziran sistem, ki pa kljub vsemu ponuja veliko.Set 6ih njihovih zvočnikov vas bo olajšal za 210$, če pa želite tudi zvočno kartico, bo vaša denarnica tanjša še za dodatnih 55$. Edina resna zamera gre zvočni kartici - EAX in A3D nimata strojne podpore. Vsekakor pa je cena ugodna. Zelo izčrpen članek najdete tukaj.

0 komentarjev