»

Bartoni in 400 MHz FSB maja

X-Bit Labs - Kot smo poročali, naj bi bili AMDjevi Bartoni na 400 MHz FSB dobavljivi in predstavljeni 22. aprila. Toda pri AMDju so si premislili in prestavili rok na letošnji maj. Razlog naj bi bil nedobavljivost osnovnih plošč, ki bi podpirale procesorje s 400 MHz vodilom. Maja naj bi torej prišla ven Bartona 3200+ in 3000+. Delovala naj bi pri taktu 2200 MHz (3200+) oziroma 2100 MHz (3000+), delovala pa naj bi na privzeti voltaži 1,65 V. O cenah še ni rečeno nič, a gotovo bodo pri AMDju kmalu izdali tudi ta podatek. V vsakem primeru boste še obveščeni [:D]. Izvirna novica

0 komentarjev

Navijanje Bartona

vir: HardOCP
HardOCP - AMD je nedavno na trg poslal Athlone XP, temelječe na prenovljenem jedru Barton. Na [H]ard|OCP so si zamisli zanimiv test - navijanje Athlona XP 2500+ z Barton jedrom. Ta procesor deluje pri 11*166 MHz FSB, kar znese 1,83 GHz. Za navijanje so uporabili Asusovo matično ploščo, bazirano na nForce 2 čipovju A7N8X. Preizkusili so tudi, če deluje stabilno pri 200 MHz FSB. Kot pravijo, so ob navijanju imeli mešane občutke, ter doumeli veleresnico -- da pač vsi Bartoni niso narejeni na enak način, kar se odraža v doseženi končni frekvenci procesorja. Na testu se je navijanje kar lepo obneslo, čeprav v njihovih testih navit procesor ni doprinesel k tako visoki razliki v igrah. Več o tem

4 komentarji

nForce 2 Ultra - kmalu

X-Bit Labs - Kot poročajo na X-Bit Labs naj bi nVidia kmalu izdala novo vezje za Socket A procesorje s 400 MHz FSB - nForce2 Ultra, naslednika velike uspešnice nForce 2. Sicer nekatere matične plošče bazirane na nForce 2 vezju že sedaj podpirajo 400 MHz, a pri nVidii so se odločili malce nadgraditi nForce 2. Glavna zadeva naj bi bilo bolj izpopolnjeno in stabilno delovanje 400 MHz FSB procesorjev. Verjetno pa bodo ostale stvari kot so DASP, dvokanalni pomnilnik in integrirana grafična kartica Geforce 4 MX ostale nespremenjene. Seveda lahko pričakujemo, da bodo pri nVidii vgradili tudi Serial-ATA kontroler, gigabitno mrežno kartico, itd.

6 komentarjev

LeadTek K7NCR PRO 2: Še ena plošča s podporo 400 MHz FSB

X-Bit Labs - Najnovejši Athloni veselo delajo na 333 MHz FSB, medtem ko ima AMD v kratkem namen na trg splaviti take procesorje s 400 MHz FSB. V naslovu omenjena matična plošča te procesorje podpira. Temelji na nForce2 naboru. Ima 3 reže za DDR pomnilnik in jih podpira vse do hitrosti 400 MHz. Na njej najdete tudi 5 PCI ter en AGP 8X priključek. Seveda ima vgrajene tudi pripomočke za dobro navijanje procesorja. Ta matična plošča temelji na istem PCB-ju kot predhodnik, zato lahko pričakujemo, da bo delovala tudi z Barton procesorji. Več.

0 komentarjev

Athlon na steroidih

The Register - Po podatkih na The Register bo AMD resnično izdal AthlonXP procesor s 400 MHz vodilom. Uradne AMD-jeve izjave pravzaprav še ni, a imamo dokaj trdo Abitovo zagotovilo, ki pravi, "da so razvili matične plošče, ki podpirajo tudi najnovejše 333 in 400 MHz FSB-Barton procesorje". Prav tako je japonska stran PC Watch pred kratkim pokazala svoj primerek Bartona s 400 MHz vodilom, tako da nas do nove generacije Bartonov očitno ne loči več veliko časa. DDR400 bo tako končno lahko pokazal svojo pravo moč. Več o tem.

1 komentar

Albatron PX845PEV-800 Limited Edition

SubZero Tech - Kot vsi vemo, bo Intel kmalu na trg poslal procesorje Pentium 4 z 800 Mhz FSB. Na trgu je že nekaj takih plošč, ki tak FSB podpirajo, ampak večinoma le navitega.

Pri podjetju Albatron pa so izdali omejeno serijo v naslovu omenjene matične plošče. Temelji na i845PE vezju, ter ima 3 DDR333 pomnilniške reže. Kot sem že omenil, podpira 800 Mhz FSB, navitega ali pa že tovarniško "narejenega". Podpira Pentium 4 procesorje (Willamette, Northwood, Prescott). Plošča ima veliko dodatkov, kot so npr. 6 USBjev 2.0/1.1 (4 na pomožnem kablu), mrežno kartico, nekaj ventilatorjev, itd. Ima 5 PCI rež ter en AGP 4X priključek.

Ta izdelek so testirali na SubZero Tech in ugotovili, da gre za zelo dobro...

0 komentarjev

Leadtek K7NCR18D

Amdmb.com - Za tole zaspano nedeljsko jutro, ki se počasi preveša v popoldan, se, ob pomanjkanju novic, prileže kakšen test. Tokrat so ga spisali na Amdmb.com, kjer so testirali že dobro poznano Leadtekovo nForce2 ploščo, K7NCR18D. Tople vode seveda ni mogoče ponovno odkriti, prav tako pa tudi test ni pokazal nekih revolucionarih odkritij. Klik!

0 komentarjev

Leadtek WinFast K7NCR18D-Pro

Bjorn3D - Med zdolgočasenim nedeljskim brskanjem po internetu sem odkril še en računalniški test. Na Bjorn3D so včeraj dobili v svoje roke Leadtekovo osnovno ploščo na nForce2 naboru, kar so dokumentirali s testom, ki se je pojavil na njihovi strani. Ploščo, ki jo je Leadtek poimenoval WinFast K7NCR18D-Pro, so preizkusili z različno hitrimi procesorji ter pomnilniškimi moduli, za referenco pa so uporabili vsem dobro poznano Epox 8K7A+. Klik!

4 komentarji