»

Mišji vosek

DarkVision Hardware - Streljačine kot sta UT2k3 in Q3 zahtevata hitre odzive mišk (in mišakov). A lahko se zgodi, da sirožer ne drsi dobro po hrapavi ploskvi podloge in ravno tu pride prav vosek. Tega namreč nanesemo na podlogo (ali na miško) in trenje se zmanjša ter posledično omogoča hitrjše premike. Na žalost pa ima ta suha "tekočina" tudi slabo stran, saj se z njeno uporabo izgubi natančnost.

14 komentarjev

Xide Pad

System Cooling - V današnjih dneh ni nič posebnega, če se v računalniku nahajata neonska svetilka in pleksi okno. To pa ni edina stvar, ki jo lahko osvetlimo. Na System Cooling, so si namreč ogledali serijsko izdelane podloge za miške (in mišake :)). Xide Pad Ultra, kot se imenuje, je opremljena z LED diodami, ki v temi izgledajo res lepo. Na voljo imate tudi različne oblike podlog in ralične barvne odtenke LED diod, katere dobimo v rdeči, modri in zeleni barvi.

1 komentar

Spet podloge

Overclockers Australia - Če pogledamo, kaj so zadnje čase naredili proizvajalci mišk, in kako so se odzvali na to izdelovalci podlog, pridemo da naslednjih dejstev:
  • Navadne podloge so grde
  • Na lepih podlogah optične miške ne delajo pravilno
Na srečo imamo podjetje Everglide, ki lahko sledeče trditve zanika. Izdeluje namreč zelo lepe podloge, ki služijo našim optičnim miškam. Test par podlog so naredili fantje na OC Australia. Za test so se potrudili, na koncu pa podloge izpostavili pravemu "crash testu".
Vas zanima, kaj so ugotovili? Klik.

Mousepads away..

4 komentarji

Test mišjih podlog

Blarg Overclocking - Ljudje ne vedo več, kaj bi še stestirali, zato so se (poleg prenašalca monitorjev ) spravili še na podloge mišk. Čeprav se zdi test podlog za miške malce smešna stvar, temu ni tako. Podloga za miško ima precej bolj pomembno vlogo, kot malce ponesrečen prenašalec monitorjev. Navadni uporabniki, ki uporabljajo miško bolj za klikanje v Wordu, Corel Draw-u in podobnih programih, gotovo ne bodo opazili razlik med dobro in slabo podlago. Razliko bodo opazili samo strastni igralci streljačin tipa Quake 3, UnrealTournament, Counter-Strike ali podobnih. Povejte mi, kolikokrat se vam je zgodilo, da so vas ustrelili/fragali, ker se vam je zataknil kolešček v miški. Če se vam to dogaja prepogosto, potem bi se naložba v boljšo podlogo kar obrestovala. Na Blarg OC so testirali nekaj podlog, ki so namenjene samo igričarjem. Pa še to: podlage so dobile precej nizke ocene (50- okoli 60 %), kar pa ne pomeni, da so slabe. Podloge so izjemno kvalitetne. Avtor navaja, da je izbira podloge stvar okusa,...

11 komentarjev