»

Athlon XP Mobile vs Pentium M

Tom's Hardware - Danes je pri prenosnih računalnikih najpomembnejša zmogljivost v navezi z nizko porabo energije. Na Tom's Hardware so primerjali dva na trgu trenutno najbolj aktualna procesorja za te vrste računalnikov: Athlon XP-M in Pentium 4 Mobile Centrino. Stestirali so ju v nekaj programih in primerjali ceno. Dvajset-stranski test je kar zanimiv in ga priporočam vsem, ki se odločate za nakup novega prenosnika. Klik!

0 komentarjev

Ko 500 W ni dovolj

Mikhailtech - Potreba po kvalitetnem napajanju se večajo, saj procesorji in matične plošče potrebujejo vedno več elektrike. Zaradi tega so se sposobnosti napajalnikov močno dvignile. Pred nekaj leti je čisto zadoščal 250W napajalnik, ki bi danes lahko poganjal le še slabotnejše sisteme. Že za nomralno uporabo potrebujete vsaj 350 W, če pa imate priključene še kakšne ventilatorje ali dodatne diske, pa se poraba električnega...

10 komentarjev

Naredite si svoj napajalnik

vir: Pimprig
Pimprig - Na PimpRig so spisali nadvse zanimiv, četudi rahlo nenavaden članek, ki nas popelje skozi gradnjo napajalnika. A ne veselite se prehitro, ne gre za pošast, ki bi kot za šalo napajala peltierove elemente, temveč le za 750 miliamperskega malčka, ki zmore pri dvanajstih voltih oddajati 9 W. A tudi kot tak, bi bil za preizkušanje kakšnih ventilatorjev ali LED diodic čisto uporaben. Četudi se ne boste podali v samogradnjo, z branjem članka dobite precejšen upogled v delovanje napajalnika.

6 komentarjev