»

Hiter test nVidia GeForce 8800 GTX

Slo-Tech - Nova generacija grafičnih kartic iz nVidiinih tovarn bo predvidoma lansirana prihodnji teden, na DailyTech-u pa jim je uspelo že zdaj dobiti primerek G80 za kratek test. Kartica je opremljena s 768 megabajti spomina in 384-bitnim spominskim vodilom, na njej pa med drugim lahko poleg ogromnega hlajenja najdemo tudi dva mostiča za SLI povezavo. Teste je zelo uspešno prestala, saj je dosegla 60-90 odstotkov boljše rezultate od trenutno najhitrejše konkurence, ATi-jevega Radeon-a X1950 XTX, pri čemer tudi ni porabila dosti več električne energije, vseeno pa bi se glede na priporočila naj novo zver sparilo z vsaj 450-vatnim napajalnikom. Bolj izčrpne članke pričakujte naslednji teden, danes pa uživajte v tem, kar se zaenkrat dobi.

235 komentarjev

Prometeia Mach 2

Tom's Hardware - Verjetno se vas veliko spominja hlajenja za procesorje imenovanega Prometeia, s pomočjo katerega lahko zelo dobro navijemo naše procesorje. Tokrat so na Tom's Hardware preizkusili novi, izboljšani model - Mach 2. Seveda pa nameščanje takega hladilnega sistema ni preprosto. Ob inštalaciji sistema so poskusili iz procesorja iztisniti tudi zadnje megahertze in poiskati skrite potenciale. Procesor Pentium 4 3 GHz so navili na kar 4,17 GHz. Pri tej frekvenci pa je srce računalnika še vedno delovalo pri ekstremno nizki temperaturi - okoli -49 stopinj celzija. Klik!

2 komentarja

Tyan Tachyon G9500 Pro

X-Bit Labs -

Ponovimo že ničkolikokrat slišano lekcijo za osvežitev spomina: Radeon 9500 Pro je grafična kartica iz ATi-jeve serije R300, v kateri najdemo tudi Radeona 9700 Pro, od katere se šibkejša grafikulja razlikuje le po frekvenci procesorja in pomnilnika (275/540 MHz) ter širini pomnilniškega vodila (128-bit).

Na X-Bit Labs so si ogledali Tyanov model te grafikulje. V testih se je na privzetih nastavitvah obnesla odlično, nakar so jo tudi navili. Tudi tu je blestela. Več o samem preizkusu si lahko preberete tukaj.

3 komentarji

Tyan Tachyon G9500 Pro

HotHardware - Radeon 9500 Pro je grafična kartica, ki se je med uporabniki zelo priljubila s svojim odličnim razmerjem med ceno in kakovostjo. Tokrat so si na Hot Hardwareu pobliže ogledali Tyanov model te grafikulje. Kartica ima pokrito jedro z velikim hladilnikom in pomnilnik z rebri. Sepcifikacije smo že velikokrat omenili in jih najdete v testu -- kartico so stestirali in ugotovili, da gre za dober izdelek in ji prisodili kar visoko oceno -- 9,5. Klik!

0 komentarjev

Radeon 9800 pro

vir: Guru 3D
Guru 3D - Podjetje ATI -- znano po fantastičnih grafičnih karticah -- je nedavno izdalo naslednika do sedaj najhitrejše grafične kartice Radeon 9700 Pro, Radeona 9800 Pro. V bistvu je prav presenetljivo, kako hitro je napredovalo to kanadsko podjetje. Še pred kakimi tremi leti so se borili za najnižji cenovni razred, danes pa so čisto pri vrhu. Ta kartica naj bi bila odgovor na nVidiino NV30 serijo. Na Guru 3D so na test postavili najnovejšega Radeona in spisali kar 17 strani dolg članek.

Kartica temelji na R350 jedru. Za razliko od Radeona 9700 Pro ima Radeon 9800 Pro GPU zgrajen v 0,13 mikronski tehnologiji. Grafični procesor deluje pri frekvenci 380 MHz, pomnilnik pri 680 MHz, upoštevajoč DDR. Prav tako uporablja...

38 komentarjev

Tyan Tachyon G9700 Pro

X-Bit Labs - Tyan -- tajvansko podjetje, ki je znano po svojih matičnih ploščah -- je nedavno izdalo svojo verzijo ATI-jevega Radeona 9700 Pro. Že na pogled izgleda dokaj dobro, predvsem zaradi svojega kar velikega hladilnega sistema. Ta Tyanov produkt so si ogledali na X-bit Labs; za razliko od pravih ATI-jevih modelov ima z rebri prekrit tudi pomnilnik. S takim hladilnim sistemom bo pripravljen tudi na delovanje pri višjih hitrostih od privzetih (beri: navijanje [:D]). Opravili so nekaj testov kartico tudi navili. Za primerjavo so dodali še Sapphirejev model. Rezultati so zanimivi, zato -- klik!

2 komentarja

ATi Radeon 9700 Pro All-In-Wonder

3dGameMan.com - Rodney Renolds nam je zopet pripravil enega izmed njihovih značilnih "videotestov". Tokrat so si ogledali eno izmed najboljših grafičnih kartic -- Radeon 9700 Pro All-In-Wonder, ki ima poleg grafičnega pospeševalnika vključeno še TV kartico, video vhode in izhode ter seveda DVI izhod, kateremu je priložen še konverter, ki spremeni DVi signal v RGB. Poleg vsega kablovja je v paket vključen tudi daljniskim upravljaljnik in kupček CDjev s potrebnimi gonilniki in nekaj demo programi. Film si lahko ogledate v *.WMV in v *.MOV obliki.

5 komentarjev

Radeon 9700 Pro

Tweak Town -

Na TweakTown so izvedli test Radeona 9700 Pro. V še svežem testu so testirali grafikuljo podjetja Sapphire, ki se polno imenuje Sapphire Radeon 9700 Atlantis Pro "Ultimate Edition". Kartica se ponaša z 256-bitnim pomnilniškim vodilom, osmimi cevovodi in polno podporo DirectX 9, AGP 8x, OpenGL in še kopice ostalih grafičnih tehnologij. Za karseda dobro navijanje so želeli pri Sapphire poskrbeti s posebnimi hladilnimi telesi za pomnilnik. Na TweakTown so kartici dodelili oceno 9.5 (od 10) in nagrado urednikov izbor. Kartica je pač huronsko hitra, saj so jo uspeli naviti do stabilnih 370/350 MHz (GPU/RAM), s čimer so dosegli skorajda 5.000 3DMarkov2003. Moti le cena. Povezava na test.

3 komentarji