»

Vantec 6040H CopperX

Viper's Lair - Na Viper's Lair so spisali obsežen test, v katerem so zajeli ogromno stvari kar se tiče tega hladilnika, katerega glavna sestavina je baker. Hladilnik so testirali na sledečem sistemu:
  • MSI K7D Master-L
  • 2x XP 1700+ 1,75V
  • 3x Panaflo ventilator za "izpuh"
  • temperatura okolice 24°C
Primerjali so tudi temperaturo, ki jo oddaja in ugotovili so, da se tudi v tej smeri zelo dobro obnese. Edina slabost je ta, da dela preveč hrupa. A vseeno so tisti, ki so ga testirali z njim zadovoljni. Oglejte si članek in mogoče boste z njim zadovoljni tudi vi.

2 komentarja

Test novega Zalmanovega hladilnika

zalman CNPS 7000 cu

vir: Bit Technologies
Bit Technologies - Na bit-techu so stestirali nov Zalmanov hladilnik, ki sliši na ime CNPS 7000 Cu. Stvar, ki tehta zelo impresivnih 773 gramov, je narejena povsem iz bakra, za pretok zraka pa skrbi skoraj neslišen 92 mm ventilator. Njegova edina 'slaba' stran je to, da ga ni mogoče (no, vsaj ne brez modifikacije) montirat na obstoječe AMDjeve procesorje - pritrdilni mehanizem je namreč namenjen le Intelovemu Socket 478 in prihajajočemu AMDjevemu Socket 754 podnožju, ki ga bomo deležni z prihodom Athlonov 64.

Hm, potem, ko sem videl performanse tega hladilnika, se mi zdi, da bo veliko ljudi uporabilo svojo domišlijo in našlo način, kako zadevco spravit na obstoječe AMDjeve procesorčke...
Za konec...

7 komentarjev

Thermalright SLK 800

Viper's Lair - Thermalright SLK 800 je zagotovo eden izmed najbolj priznanih zračinh hladilnikov. Eden izmed poglavitnih razlogov je gotovo baker, saj sestavlja ves hladilnik. Baker pa tudi ni preveč lahek, zato ta zverina tehta kar okoli pol kilograma. Seveda moramo k temu prišteti še nekaj gramov za ventilator, katerega moramo ponavadi dokupiti. Če vam v kakšnem predalu odveč leži kakšnih 15 tisočakov o nakupu dobro premislite.

8 komentarjev

Test Thermalright SLK-900 - video

3dGameMan.com - Na 3dGameMan.com so spisali - ups, pardon, posneli - test Thermalright SLK-900 hladilnika. Večina vas ta hladilnik že pozna, zato ne bom nakladal. Povem le, da ga boste lahko namontirali tako na AthlonaXP, kot na Pentiuma4 (Socket 462 ali 478) in si sami izbrali ventilator glede na to, kako radi imate svoja ušesa. O tem bakrenem hladilniku sicer ne povedo nič novega, je pa to zanimiv pristop za ljudi, ki ne marajo dolgih strani testov in se raje udobno namestijo in si test ogledajo kar preko videa. Na voljo sta .wmv in .mov različici filma. Verjetno mi ni treba povedati dvakrat, da je priporočljiv širokopasovni internet.

15 komentarjev

Vse o benchmarkih

Viper's Lair - Gotovo že vsi izmed vas poznate mistično besedo računalništva -- benchmark. Z besedo benchmark namreč označujemo programe, ki merijo zmogljivosti ter hitrost različnih računalniških komponent. Vse skupaj seveda ni enostaven proces, saj je za testiranje določene strojne opreme potrebno izbrati prave benchmarke, v nasprotnem primeru so dobljeni podatki neuporabni ali celo zavajajoči.

Prav zaradi tega so na Viper's Lair spisali članek, v katerem raložijo osnove testiranja ter uporabe benchmark programov. V članku so se dotaknili predvsem grafičnih kartic, procesorjev ter matičnih plošč, vendar je članek kljub temu zanimiv, saj vas lahko nauči osnove testiranja. Klik!

0 komentarjev

Test aluminijastega ohišja

Viper's Lair - Na Viper's Lair so stestirali Lain-Lijevo "Black Pearl" ohišje. Le-to je črne barve, kot posebnost pa naj poleg aluminijaste kakovosti ter robustnosti omenim še modro diodo, ki kaže status prižganosti računala (sicer nič posebnega, a še vedno prava redkost v ohišjih serijske proizvodnje). Ohišje stane 149 ameriških zelencev, kar je nekako podobno našim cenam aluminijastih hišk, več podatkov pa v samem testu!

1 komentar