»

Lepota je vse...

Burnout PC - Tudi v računalnikih je lepota velikega pomena, saj je možno dobiti precej izdelkov, ki imajo zelo malo praktičnega pomena, a pripomorejo k izgledu ohišja.

Eden izmed šminkerjev je tudi Coolermasterjev procesorski hladilnik, imenovan Jet7, katerega so si ogledali na BurnOutPC. Ob prvem pogledu bi kmalu lahko rekli, da je kakšen reaktivni motor, saj so njegove linije zaobljene in aerodinamične. Na žalost je baker najti le v dnu hladilnika, medtem ko so rebra še vedno aluminijasta. Poleg oblike ga od ostalih loči namestitev ventilatorja, saj je le-ta obrnjen vzporedno z rebri in zrak nad rebra potiska iz strani. To se pozna predvsem po bolj usmerjenem zračnem toku in izničenju mrtve...

7 komentarjev

Pisani ventilatorčki

Bolje več kot malo.

vir: Overclockers Cafe
Overclockers Cafe - Ventilatorje z vgrajenimi svetilnimi telesi lahko najdemo v skoraj vsaki trgovini z računalniško opremo. Ponavadi na njih svetijo LED diode ali hladne katode, ki v našem predelu Evrope še niso doživele razcveta. Zelo zanimivi pa so "pisani ventilatorji", ki svetijo v več različnih barvah. Da pa bi dokazali, da ventialtorji niso le "lepi", temveč tudi dovolj močni, so z njimi ohladili procesor, na katerem je čepel SLK 800. [:D]

1 komentar

Ohišje Antec Sonata

Overclockers Australia - Tokratno ohišje so si ogledali na Overlockers Australia. Ohišje je veliko, črno, zaradi svoje velikosti pa tudi zračno, kar je velikega pomena za hlajenje našega mlinčka. Pogled v notranjost in na članek. Pri kraju ima tudi snemljivo stranico s tako imenovano rožico. Računalnik je dobil pohvale za tihost delovanja, odlično obliko, odlično izdelavo in za svojo odlično zmožnost vgraditve dodatnih ventilatorjev. V članku ohišje priporočajo, saj je zaradi zgoraj navedenih lastnosti precej konkurenčno drugim ohišjem te vrste.

13 komentarjev

Coolerji na kupu

Tom's Hardware -

Na Tom's Hardware so spisali test, ki bi ga lahko označili kot megatest™. Testirali so namreč, reci in piši, štiriintrideset različnih hladilnikov za AMD procesorje. Ogledali so si vse mogoče od Volcanov do eksotičnih Siper Cu Kingov. Če ste bili do sedaj v dilemi, kateri cooler izbrati za vašega aemdejčka™, po prebiranju tega testa ne boste več. In, da, test je resnično dolg, že če se prebijete skozenj, ste dobri. [:D] Branje nadobvezno.

11 komentarjev