»

Red Hat bogatejši za 100 milijonov dolarjev

ENT News - Michael Dell, prvi mož podjetja Dell Inc. se je izprsil in s svojim podjetjem MSD odkupil za 99,5 milijonov dolarjev obveznic podjetja Red Hat.

Podjetje Dell Inc., ki je še vedno prvi proizvajalec osebnih računalnikov v obljubljeni deželi čez lužo, je že od splavitve Windows 2000 eden najvidnejših partnerjev podjetja Microsoft. Družbi sta še vedno tesno povezani, a kljub temu Dell čedalje bolj pogosto sodeluje tudi z Red Hatom.

Še izvorna novica na ENT News.

Le kaj se nam obeta?

9 komentarjev

Red Hatovo letno poročilo za leto 2003

Red Hat - Ustvarjalci najbolj razširjene distribucije Linuxa, podjetje Red Hat, so izdali svoje letno poročilo o dosežkih podjetja in njegovih ciljih. Med drugim se lahko pohvalijo, da je Ameriški ponudnik internet storitev AOL izbral njihove rešitve za poganjanje strežnikov v prihodnosti.

Red Hat Linux dominira na področju Linux IT storitev, zato se vedno več velikih podjetij odloča za njihov operacijski sistem. Novembra 2002 je revija CIO napovedala da bo izmed vseh 375 teh IT podjetij, 54% pokrival Red Hat Linux.

0 komentarjev

Kratke novičke iz sveta, kjer se igra na odprte karte

več strani - Nabral se je cel kup novic, povezanih z Linuxom in z odprto programsko opremo nasploh, zato sem jih zbral kar na enem mestu:
  • Spet je izšla nova različica Knoppixa -- distribucije Linuxa, ki se naloži samodejno s plošče CD. Tokrat nosi oznako 3.2, Matthew Carpenter pa je predstavil pomembnega aduta te distribucije - -obujanje nedelujočih sistemov od mrtvih.
  • RedHat, ki bo zelo kmalu izdal novo različico svoje distribucije, praznuje deseto obletnico delovanja. Še na mnoga leta! [:D]
  • Povsem sveži Mandrake 9.1 doživlja nove in nove ocene. Na straneh OSNews sta trenutno aktualni kar dve -- prva iz vidika uporabnika Oken, druga pa s perspektive izkušenega uporabnika omenjene distribucije.
  • V aprilu nas bo tudi SuSE razveselil z novim izdelkom -- SuSE Linux 8.2. Na njihovih straneh se je pojavila obširna predstavitev, MadPenguin.org pa nam je postregel s prvo oceno nove različice nemške distribucije.
  • Veliki Modri se je že velikokrat izkazal za velikega zagovornika Linuxa in že lep čas se...

13 komentarjev

SuSE za Itaniume2

MadPenguin.org - Nemško podjetje SuSE je danes oznanilo izid SuSE Linux Enterprise Server 8 za družino procesorjev Intel Itanium, ki je tako postal je prvi strežniški izdelek tega podjetja za procesorje Intel Itanium 2. SuSE je bil prav tako izbran za člana "TeraGrid", znanstvenega računalniška sistema za raziskovalce znotraj Združenih držav Amerike. Več o tem.

0 komentarjev

Ocene svežih Linux distribucij

OSNews - Na spletnih straneh OSNews so se pojavile prve ocene novih distrbucij Linuxa, ki smo jih pred dnevi omenjali tudi na Slo-Techu. Ogledali so si Yellow Dog Linux 3.0, priljubljeno distribucijo za Applovo arhitekturo, Ark Linux 1.0-0.alpha6.0, ki bo v prihodnosti morda ena priljubljenejših distribucij za domačo rabo in Mandrake Linux 9.1, ki uradno sploh še ni obljavljen. Obilo prijetnega branja!

0 komentarjev

Red Hat Linux 9 kmalu

Slashdot - Podjetje Red Hat, avtor najbrž najbolj uporabljane distribucije Linuxa na svetu, se je očitno ognilo tradiciji, zato nas konec marca, oziroma v začetku aprila (sedmega), čaka povsem sveža različica operacijskega sistema Red Hat Linux 9. Neučakanci pa se tako ali tako igrate že z beta verzijo, oziroma raznoraznimi leaki (če ti seveda obstajajo [:D]). Klikot!

6 komentarjev

Red Hat LIMBO

Slashdot - Red Hat je nedavno izdal Valhallo (bivši Skipjack), oziroma Red Hat Linux 7.3, a kljub temu podjetje trenutno s polno paro dela na prihajajočem Linux operacijskem sistemu, ki trenutno nosi ime LIMBO. LIMBO je trenutno v fazi beta testiranj, zato ne pričakujte ravno normalne stabilnosti in zanesljivosti. V LIMBO so zaenkrat končno vključeni gcc-3.1, Mozilla 1.0+, OpenOffice 1.0 in še nekatere druge stvari.
Če slučajno spadate v eno izmed skupin "beta-test ubrisancev", potem si novonastajajoči operacijski sistem nemudoma snemite iz te ali te strani. Če najdete kakšen hrošč, pa ga posredujte tej strani. Več o tem operacijskem sistemu izveste tukaj.

2 komentarja