»

Vmesnik Minority Report v praksi

vir: Gizmodo
Gizmodo - Film iz naslova je tehnično usmerjenim gledalcem večinoma ostal v spominu zaradi zanimivega znanstveno-fantastičnega vmesnika, s pomočjo katerega so igralci upravljali računalniške sisteme. No, če ste se pri ogledu filma veselo muzali nad domišljijo filmarjev pri delu z računalniki, ste se tokrat (ponavadi bi sicer še vedno imeli prav) ušteli -- zadevo boste morda kmalu lahko imeli doma.Raziskovalec po imenu Jeff Han je namreč izdelal napravo, ki je po lastnostih, če odštejemo transparentnost, zelo podobna tisti iz filma. Gre za na dotik občutljiv zaslon, ki se poleg vsega odziva tudi na pritisk, po besedah ustvarjalca pa se bo novoustanovljeno podjetje, imenovano Perceptive Pixel, trudilo izum čimprej spraviti v trgovine. Poroča Gizmodo, na voljo je tudi videoposnetek.

24 komentarjev

Sprememba pravil

Slo-Tech - Zaradi v zadnjem času vse večjega navala uporabnikov, ki se ne znajo obnašati, in želja obstoječih članov, smo pripravili manjšo revizijo pravil uporabe Slo-Techa.

Sprememba se nanaša predvsem na postopanje moderatorjev do oseb, ki so si s svojo vztrajnostjo že prislužile kakšen naziv. Tako lahko od danes naprej moderatorji brišejo sporočila uporabnikom z nazivom persona non grata prosto po preudarku. Pritožba na tovrstni izbris ni mogoča (in bo prav tako izbrisana). Uporabnikom s tovrstnim nazivom se lahko vklopi tudi ena ali več izmed posebej za to priložnost pripravljenih funkcionalnosti (neprimerne barvne sheme, uporaba funkcije polepšaj nad vsakim sporočilom, ki ga napišejo, ...).

Uvedli smo tudi omejitve pisanja. Uporabniki z nazivom persona non grata tako lahko napišejo največ eno sporočilo na pol ure, uporabniki z nazivom persona rudis pa največ eno sporočilo na 10 minut.

Drugih sprememb ni. Upamo, da bodo nazivi sedaj bolj boleli.

157 komentarjev

Nova recenzija: Godfather

Slo-Tech - Da življenje Sindikalistov ni bilo popolnoma takšno, kakršnega nam prikazujejo v filmih, je jasno. Zato pa je vsekakor zanimiva trilogija režiserja Francisa Forda Coppole, saj življenja v obravnavanem okolju ne prikazuje le malce olepšano (pravzaprav utopično), ampak so ga nekateri posamezniki celo uporabili kot model, po katerem naj bi se zgledovali v svojem obnašanju. Sergej DrSergioDJ Semibratov si je tokrat ogledal vse tri dele filma Boter.

3 komentarji

Nova recenzija: Minority Report

Slo-Tech - Slo-Techov forum (Klik! [:D]) -- tako kot realni svet -- pozna določena pravila in ureditev. Pri nas so represivni organi poimenovani "Ministrstvo Ljubezni", ki ga vodijo Tajni policaji s pomočjo moderatorjev. Pripadniki se verjetno ne bi branili novega načina dela na principu predzločina: uporabniku bi bila pravica odgovarjanja odvzeta in substituirana z nazivom še preden bi ta sploh utegnil pomislit na smetenje ;-).

Naš DrSergioDJ si je delovanje tovrstnega sistema ogledal v filmu Minority Report; Spielbergova mojstrovina ga očitno ni pustila hladnega. Konec koncev -- v katerem drugem filmu brskamo po računalniku ob spremljavi Schubertove Nedokončane simfonije, zmrznjenim zaporničkom pa čas preganja čuvajevo igranje Jesu Piu na velikansko orglovje?

1 komentar

Nova recenzija!

Slo-Tech - Yeah, baby, yeah! začne naš pridni Slaine svojo, uganili ste, recenzijo. Tokrat si je posebej za vas ogledal odbito komedijo, kot jo je sam poimenoval, Austin Powers in Goldmember. Mike Myers ter Beyonce Knowels pod taktirko Jaya Roacha z obilico dobrih štosov so ključ do uspeha, dasiravno sama zgodba ni ravno verjetna. Sproščena komedija, pač. Če vas zanima, kako je Slaine ocenil film ali pa želite podati svoj komentar, brž klik!

3 komentarji

Nova recenzija

Slo-Tech - DrSergioDJ se je ponovno izkazal in spisal novo recenzijo. Tokrat si je ogledal film z naslovom America's Sweethearts (Ameriška ljubljenca), ki se ponaša z mnogimi že uveljavljenimi igralci, a samo ti očitno niso dovolj, da bi si film prislužil odlično oceno. Zahtevana je pač vsestranskost. Komentirajte!

0 komentarjev