»

Se nam obetajo novi magnetni procesorji?

Slo-Tech - Tako izgleda. Skupni napori univerze v Durhamu, Imperial Collega v Londonu in Sheffieldske univerze so prinesli prve rezultate. S prvimi prototipi magnetnih logičnih vrat jim je uspelo izvajati vse logične operacije današnjih polprevodniških računalnikov. Nova tehnologija ne proizvaja veliko toplote in je precej bolj enostavna in mogoče celo cenejša za proizvajati kot današnja, saj so novi procesorji sestavljeni iz enostavnih kovinskih plasti.

Zaradi enostavnosti in nizke cene izdelave se bo tehnologija vsaj na začetku uporabljala predvsem v zelo poceni napravah za enkratno uporabo. Manjše oddajanje toplote pa bo botrovalo tudi k odstranitvi hladilnih teles in manjšim dimenzijam naprav.

Bo to pomenilo, da nam ne bo treba več hladiti procesorjev?

12 komentarjev

TwinMOS & Buffalo Technologies DDR 466

Tom's Hardware - Pred kratkim se je na trgu pojavil DDR 466 oz. PC3700 pomnilnik, ki na papirju močno prekaša svoje predhodnike. Da pa bi ugotovili sposobnosti te nove tehnologije so na Tom's Hardware stestirali pomnilnik dveh različnih proizvajalcev. A zanimivo je, da tokrat v test ni bilo vključenih odmevnejših podjetij kot sta OCZ ali Kingston, temveč le TwinMOS in manj znani Buffalo Technologies. Prišli so do zaključka, da je ta tehnologija primerna za navijanje, medtem ko nenavita ne izkoristi vseh zmožnosti.

4 komentarji

Nagradna igra na OCAddiction!

OCAddiction - Da, prav ste slišali. OCZ Technology so spletni strani OCAddiction priskrbeli 5 ploščic PC3200 DDR pomnilnika s pasivnim hladilnikom, na katerih je vgraviran njihov logo. Na OCAddiction so se odločili pomnilnik podariti igram lačnim množicam, zatorej če bi radi postali srečni lastnik dotičnega pomnilnika, si oglejte stran in sodelujte v zastonjski nagradni igri. Za rezultate boste morali počakati do 23. maja, kajti takrat bo žrebanje.

1 komentar

OCZ EL PC3700/PC3500

Mikhailtech - OCZ je eden izmed najkakovostnejših proizvajalcev DDR pomnilnika. Njihovi moduli slovijo predvsem po dobrih navijalskih sposobnostih. Tokrat so si na Mikhail Tech ogledali ploščici DDR433 in 455 pomnilnika, ki je ravno prešel iz prototipne faze. Zaradi toplote, ki jo proizvajata, je na vsak modul nameščena bakrena ploščica, ki služi kot pasivni hlaidlnik. Ugotovili so še, da je pomnilnik dober za navijanje, še posebej na nForce II in Granite Bay ploščah.

2 komentarja

OCZ PC3200 pomnilnik

Tweak Town - Pomnilnika današnje dni kar nimamo dovolj. Predvsem pomemben je pri operacijah z velikimi datotekami, njegova kvaliteta pa je pomembna pri navijanju. OCZ proizvaja ene izmed najboljših pomnilniških ploščic na obličju Zemlje. So zelo priljubljene med vsemi, ki hočejo iztisniti iz svojega računalnika vsak poslednji "hitrostni atom". Na Tweak Town-u so stestirali OCZ Dual Channel PC3200 EL DDR SDRAM . Že iz imena izvemo, da je pomnilnik namenjen dvokanalnemu delovanju, saj v paketu dobimo dve ploščici pomnilnika. V sinhronem delovanju je največja prednost tega sistema v hitrosti. Seveda je ta opcija na voljo le z nForce II in Granite Bay ploščami.

6 komentarjev

Še hitrejši DDR modul

Tweak Town - Proizvajalci DDR pomnilnika se res ne dajo ugnati. JEDEC sploh še ni postavil uradnih specifikacij (vprašanje če jih sploh kdaj bo) 400-megaherčnega DDR pomnilnika, a pojavljajo se že 433-megaherčni moduli.

Corsairju sledijo tudi druga podjetja, tako da vam danes predstavljam DDR433 oz. PC3500 (kar vam je pač ljubše) modul podjetja Geil. Palčko so dobili v roke na TweakTownu, kjer so ju izmučili do konca, ter iz nje izstisnili še tiste zadnje megaherce moči. Če vašemu sistemu manjka hitrosti, klik (in manjkali bodo še zelenci)!

0 komentarjev