»

3D Prophet 9800 Pro

3D Prophet 9800 Pro

vir: Digit Life
Digit Life - Hercules je sedaj tudi uradno naznanil, da bo začel s prodajo 3D Prophet 9800 Pro grafične kartice, ki temelji na Radeon 9800 Pro čipu. Kot že dobro veste zadeva vsebuje 128 MB pomnilnika, hladilnik pa poleg GPU-ja ter pomnilnika prekriva tudi stabilizatorje, tako da je za hlajenje grafične kartice zares dobro poskrbljeno. Privzeta frekvenca kartice znaša 380/340 MHz. Na njej se nahajajo analogni, DVI in TV priključki, cena pa zaenkrat še ni znana. Klik!


7 komentarjev

Hercules 3D Prophet Radeon 9800 PRO

VR - Zone - Herculesov Radeon 9800 pro je zopet oblečen v lepo modro barvo, kar je za Hercules postal že standard. Dodali pa so mu še modro led-ico, ki lepo osvetljuje bakren hladilnik, ki hladi GPU in tako ustvari še lepši učinek. Z velikim veseljem nam z VR-Zone, kjer so kartico stestirali, sporočajo da ima velik navijaški potencial, prav zaradi posebnega dizajna hladilnega sistema, saj so jo uspeli naviti na 460/365 MHz (GPU/pomnilnik) brez kakršnihkoli modifikacij[:P]. Za celoten test odklikajte na tole stran.

V "oglejte si še" najdete tudi napovednik za to kartico.

3 komentarji

Hercules 3D Prophet Radeon 9800 PRO

VR - Zone - Na internetu so se pojavile slike in karakteristike Herculesove 3D Prophet Radeon 9800 Pro grafične kartice, ki je res prava lepotica. Je modre barve in ima še eno posebnost in sicer to, da ima ventilator, na katerega je pritrjena modra neonka, ki popestri videz kartice. Ventilator je poseben tudi zato, ker proizvaja samo 28 dB hrupa. Sama kartica je opremljena z 128 DDR SDRAMa, ki je 256-bitni, na njej pa najdemo tudi VGA, DVI in TV-izhod. Jedro same kartice teče na 380 Mhz. Kartico naj bi začeli prodajati aprila in sicer za 399 dolarjev. Več o tem najdete na VR-Zone.

5 komentarjev

SiSove grafične karte

VR - Zone - Na [VR-Zone] so se pojavile slike novega Triplexovega umotvora - grafične kartice s SiS33x čipovjem. Kartica ima pricinjen Xabre400 grafični čip, je lepe srebrne barve in ima precej dobro poskrbljeno odvajanje toplote od grafičnega čipa (pozabili pa so na pomnilnik).

Sicer prav veliko o tej kartici še ni znanega, toda naša novica izpred dveh dni je vsebovala malce bolj natančne podatke. Na VR-Zone forumu so poleg slik objavili še kratek test te grafične kartice, ki pusti GeForcea4 MX440 in 460 daleč zadaj. Več slik in benčmarkov najdete tukaj.

2 komentarja

Kyro II Ultra buri duhove

Guru 3D - Pred kratkim sem poročal o samem čipu Kyro II Ultra, ki bo kmalu prišel v trgovine. Omenjal sem, da bo čip samo hitrejša izvedenka "starega" Kyrota 2, vendar sem se očitno zmotil. Po nekaterih podatkih bo čip vseboval kar nekaj novosti, med katerimi je gotovo najpomembnejša vključitev enote T&L. Mogoče se sliši malce čudno, saj prvi Kyroti 2 te enote niso imeli, vendar pa si lahko dokaz za obstoj te enote preberete na sliki škatle, kjer lepo piše "Enhanced T&L". Še slika kartice Hercules 3D Prophet 4800, ki bo vsebovala 200 MHz čip Kyro 2 Ultra in kvaliteten TV izhod. Več o sami kartici...

3 komentarji

Value kartice

Acid Hardware - GeForce 3 MX je že zelo blizu predstavitvi, zato bodo prejšnje generacije GeForcev 2 MX postale še bolj (predvsem cenovno) zanimive. Ravno zaradi tega, sem vam poiskal še en test, ki obravnava cenejše grafične kartice. Na AcidHardware so testirali Abit Siluro MX400 (predstavnik družine MX400 čipov), Hercules 3D Prophet II MX400 (spet predstavnik družine MX400 čipov) in Hercules 3D Prophet 4500 (predstavnik družine Kyro 2 čipov). Specifikacije so bile na Slo-techu izpisane že tolikokrat napisane (morali bi jih znati na pamet ), da jih ne bom ponavljal. Kartice so poslali skozi nekaj testov in ugotovili, da so vse dobre, katero pa boste izbrali pa je odvisno od okusa.

1 komentar

3D Prophet 4000 XT

X-Bit Labs - Hercules naj bi kmalu predstavil svojo konkurenco Nvidiinemu GeForce2 MX200. To bo kartica, imenovana 3D Prophet 4000 XT. Frekvenca čipa in pomnilnika bosta, kot pri vseh Kyrih, isti; to je 115MHz. Kartica naj bi prodajalne police ugledala nekje v sredini maja. Cena bo njen glavni adut. Stala naj bi pičlih $85. Geforce2 MX200 bo, s svojim pomankljivim 64bit-nim vodilom, zagotovo zaostala za 3D Prophet 4000 XT-jem. Kartica bo opremljena z 32MB SDRAM-a.

6 komentarjev

Cene DDRja niti niso tako grozne

X-Bit Labs - Ko so se pojavili prvi DDR DIMM moduli, je večina računalničarjev bila zgroženazaradi veliko previsokih cen. Približno ob tem času so namreč padle tudi cene navadnega SDRAMa, tako da je razlika bila še večja in kmalu so se pojavili dvomi o dejanski uporabnosti DDR SDRAMa. No, z Tajvana prihajajo dobre novice. Tamkajšnji proizvajalci pomnilnika zatrjujejo, da so današnje cene posledice ogromnega pomanjkanja in velikega povpraševanja za pomnilnikom in da bodo v prihodnosti zelo padle. 128MB DDR SDRAMa naj bi kmalu veljalo le še 135$, 256MB pa 270$. In kot bi to zvedeli tudi drugod, so cene DDRja te dni dejansko padle. Pricewatch poroča, da se DDR SDRAM dobi že za 179$ (128MB) in 384$ (256MB... moduli so zelo redki). Juhej .

1 komentar