»

IDC, Prenosniki: 25 % padec ravni cen

IDC - Tudi na Slotechu se nam zadnje čase vse večkrat zapiše, da prenosniki marsikje počasi nadomeščajo stacionarne kolege, dejansko stanje pa to zgolj potrjuje. Ekspanziji pa botruje tudi kar precejšen padec cen, ki bi ga lahko (na lastno pest, seveda) primerjal z obdobjem prihoda Pentiumov.

IDC je tako objavil rezultate opazovanja trga, ki nakazujejo kar 25 % padec ravni cen prenosnih računalnikov v obdobju zadnjega leta. Indeks cen v primerjavi z avgustom 2000 tako znaša le 68, septembrski padec napram avgustu pa znaša 1,7 %.

Tovrstno zniževanje cen, ki je po predvidevanjih plod predvsem konkurenčnega boja, seveda pomeni tudi nižje prihodke podjetij. Verjetno ne pretiravamo, če ocenimo, da je trg prenosnih sistemov v primerjavi z namiznimi relativno precej manj razvit, to pa posledično verjetno pomeni tudi začasno precej visoko cenovno elastičnost povpraševanja, na podlagi katere je ocenjena kar 50 % rast končnopotrošniškega segmenta.

6 komentarjev

Šestnajstkratniki na kupu

Bench House -

Ni dolgo tega, kar so na Bench House opisali dva DVD-predvajalnika -- Pioneer DVD-117 in TEAC DV-516E. No, tokrat nam predstavljajo še tri nove DVD-predvajalnike in sicer:

  • BENQ DVP1650P,
  • Pioneer DVD-119 in
  • SONY DDU-1612.
Ako se ravno odločate za nakup DVD-enote in kolebate med zgoraj naštetimi, utegne biti vaša odločitev po tem testu kanček lažja. Na Bench-House vam priporočajo namreč Pioneer DVD-119. Klik!

5 komentarjev

Samsung SM-348B DVD/CDRW

NeoSeeker - Samsungovi izdelki nas spremljajo že zelo dolgo. Od njih imamo veliko uporabnih, nekaj pa mogoče tudi neuporabnih stvari, ki so jih druge tvrdke izdelale precej boljše. Tokrat so na Neoseekerju napisali kar precej obsežen test Samsungovega DVD/CD-RW pogona SM-348B. Obe omenjeni stvari (DVD in CD-RW) sta skupaj, v eni škatli, pravzaprav pa smo tega že vajeni in ni nič kaj presenetljivo novega. Članek se splača pogledati, saj so ga ocenili z dobrimi 88%, pa še cena ni prav pretirana.

3 komentarji

Samsung s 4 GB spominskim ploščkom

Samsung - Da, tudi to je bila samo še stvar časa. Samsung, dobro znan proizvajalec dobesedno vsega, povezanega s premikanjem elektrončkov po za to namenjenih žicah, je napovedal, da je naredil DDR spominski modul, v katerega lahko spravimo kar cele 4 GB podatkov. Na ploščici se nahaja 36 enogigabitnih modulov, narejenih v, pozor. 0.10 mikronski tehnologiji. Modul namerava začeti proizvajati v drugi polovici letošnjega leta, o ceni ni znanega dosti [:D]. Klik!

0 komentarjev

Samsung SM-348 CD-RW/DVD

I Am Not A Geek - Vse tiste, ki vas muči pogled na kopico CD, CD-RW ter DVD-enot v vašem računalniku, bo razveselila novica, da je podjetje Samsung izdalo CD-zapisovalec, ki zmore pisati z 48x hitrostjo, prepisovanje pa opravlja dvakrat počasneje, kar seveda ni nič posebnega, razveseljiva pa je vsekakor tudi zmožnost branja DVD-zgoščenk. Na I Am Not A Geek so spisali test tega pekača, ki si ga lahko ogledate na tem naslovu.

0 komentarjev

Danes v forumu

Slo-Tech - [-GanJA-] se je zelo potrudil ter v svoje ohišje vložil dosti truda ter dela, tako da se splača pogledati temo z njegovo modifikacijo. Nato se splača pogledati, kaj narediti v primeru, da kupite novo grafično, nje procesor pa ob prvem vnosu dobesedno razžene. V oddelku neračunalniških debat se razpravlja o nekih incidentih tam nekje pri meji :). Se sprašujete, kakšen računalnik kupiti za obdelavo videa? Vse to in še več ter še 20 tem o tem, kako hiter je/bo/bi bil lahko ADSL, na našem mega forumu [:D].

0 komentarjev