»

Zunanji zaslon na prenosniku

vir: Gizmodo
Gizmodo - Preklopni mobilni telefoni višjega razreda so dandanes večinoma opremljeni z dodatnim zunanjim zaslonom, na katerem lahko vidimo kdo nas kliče in koliko je ura, ne da bi telefon dejansko odprli. Trend pa se po zadnjih informacijah očitno širi tudi na prenosne računalnike, saj je Asustek na trenutno aktualnem IDF-ju predstavil koncept tovrstnega laptopa. Manjši, zunanji ekran je možno uporabljati za branje elektronske pošte, preverjanje načrtovanih opravil, prikaz trenutno predvajane skladbe in ostale podobne kratke naloge, za katere bi bilo potratno odpirati računalnik. Podobne napovedi za prihodnost sta na Intel-ovem Developer forumu izrekla tudi Acer in Mitac Technologies, tako da bi

7 komentarjev

Pregrevanje GeForceFX 5800

PC Ekspert - GeForceFX -- paradni konj nVidie ima očitno težave. Na spletni strani PC Ekspert so našli način, kako preprosto uničiti grafično kartico vredno preko 100 tisočakov, pa se je še dotakniti ni potrebno. Vse kar morate storiti je to, da naložite ohranjevalnik zaslona Matrix Reloaded ali DiveVisions. Hladilnik začne zares zelo ropotati a po eni minuti nastane smrtna tišina, ki naznanja začetek konca grafikulje. Vzrok naj bi bil temperaturni senzor, ki se izklopi po eni minuti. Imamo pa tudi temo v forumu: Pečeni GeforceFX!!!

4 komentarji

Test najboljših grafičnih kartic

Digit Life - Tokrat so si na Digit Life vzeli čas in stestirali ter podrobneje pogledali najboljše grafične kartice ta hip. Pod drobnogled so vzeli ATi Radeon 9700 Pro, ATi Radeon 9800 Pro in GeForceFX 5800 Ultra, niso pa pozabili niti na druge trenutno zanimive grafične kartice. Testi in opisi so res obsežni, tako v količini besedila kot slikovnega materiala. Če vas zanima kako in kaj, le hitro na ta naslov!

0 komentarjev

nVidia GeForceFX 5800 Ultra naprodaj na Japonskem

vir: Akiba
Akiba - Samo nekaj manj kot štiri mesece po prvi omembi nVidiine grafične pošasti GeForceFX 5800 Ultra, je ta naprodaj na Japonskem. Grafično kartico, ki temelji na nVidiienem čipu, izdeluje podjetje ASUSTek in nosi oznako ASUS GeForceFX 5800 Ultra V9900. Kartico je mogoče kupiti za 498 do 542 dolarjev, ostaja pa tudi vprašanje, kdaj se bo grafična kartica začela prodajati v Evropi in v ZDA. Več o tem.

1 komentar

Test GeForceFX 5800 Ultra

vir: Guru 3D
Guru 3D - Pri Guru3D so se res potrudili in napisali izredno temeljit test najnovejše, zdaj že kar kontroverzne grafične kartice Geforce FX, narejene po referenčnem designu Nvidia. Test je dolg kar 24 strani, v njem se natančno posvetijo vsakemu detalju te kartice. Zaključek, odličen izdelek z odličnimi lasnostmi, najhitrejša kartica trenutno, draga ter glasna ob izbiri FX Flow hlajenja. Res zanimivo branje.

7 komentarjev

GeForce FX 5800 Ultra

Hardware Zone - No, očitno so se stvari pri nVidii že začele premikati, saj se na medmrežju pojavlja vedno več testov FX serije. Na Hardwarezone spisali res obsežen test o nVidini mojstrovini imenovani GeForce FX 5800 Ultra. Kartica bo imela 8 cevovodov, 256 MB DDR II pomnilnika in procesor, ki bo tiktakal na skoraj neverjetnih 500 MHz. To zverino pa bo hladil sistem OTES, ki deluje kot nekakšna izpušna cev, saj vroč zrak odvaja skozi zadnjo stranico ohišja.

2 komentarja

GeForceFX

GzeasY - Na strani GzeasY, ki je - vsaj tako se mi zdi - korejska, so testirali GeForceFX 5800 Ultra (500/1000 MHz - GPU/RAM). Za nas, ki ne znamo korejsko (če članek želite prebrati vprezite kakšen on-line prevajalnik) so zanimive predvsem slikice in rezultati 3DMarka2003. Obnesel se je proti pričakovanjem, saj so rezultati le malo višji od tistih z Radeonom 9700Pro.

Testirali so ga v več igrah in testnih programih, tako da si slikice le oglejte. Zanimiva je tudi lastnost gonilnikov, v katerih piše trenutna temperatura procesorja in pomnilnika (vsaj mislim, da tudi pomnilnika, saj so tudi gonilniki v pisankah.) Skratka, oglejte si vsaj slike, čeprav je članek že od 14.2.. Hvala Clementu, za povezavo!

vir: GzeasY

vir: GzeasY

11 komentarjev

GeForceFX Ultra pred tablo

več strani - GeForceFX Ultra je tu. Uradno. V vsem svojem sijaju. Časa za odpravljanje napak Nvidia uradno več nima (še vedno sicer ostanejo tiha mešetarjenja z gonilniki), saj so se odločili GeForceaFX splaviti tudi v praksi. Vedno eksluzivne tuje spletne strani so to možnost pograbile z obema rokama in pred nami so že prvi testi. Kar lepo branje za dolgočasen ponedeljkov večer, kajne?



Zahvala za to novico gre našemu vesoljcu ALIEN3001, kateri nas je založil z vsemi ustreznimi povezavami....

10 komentarjev

GeForce FX 5800 (Ultra) razočaranje

AnandTech - Končno so testi dolgo pričakovane kartice s čipom GeForce FX tu. Pričakovali smo, da bo prestolonaslednik Radeona 9700, vendar se je ponižal s komaj 10% boljšimi rezultati. Pri nekaterih igrah in testih je celo pokleknil pred Radeonom. Kartica naj bi stala 399 dolarjev (oz. 299$ za ne-Ultra različico), tako da so bile zastrašujoče predvidene cene 700€ (161.000 SIT) očitno le blefiranje. Kartica ima tudi ogromen hladilnik, katerega naj bi se slišalo tudi v sosednjo sobo [8-O] . No, če vas zanimajo testi (v kar ne dvomim) kar odklikajte na AnandTech.

Pa še zvočna primerjava hladilnikov:

19 komentarjev

Kaj točno je Audigy?

Tech Report - To vprašanje se je dobro vprašati vsake toliko enkrat. Odgovor je najbž že vsakemu na dlani, saj bi ga moral izklepetati opolnoči, nasilno zbujen, v samih gatah. Audigy je nova Creativova zvočna kartica, ki temelji na procesorju EMU10K2 ter podpira 24-bitno ter 96 KHz predvajanje - ostalo je pa itak zanemarljivo. No, sodeč po tem članku, ki zaenkrat temelji še na popolnih govoricah ter nedokazanih trditvah, se zna zgoditi, da je Audigy le olepšan Live. Kako je to mogoče? Kot kaže, pobere vse zasluge za kvaliteto Audigyja le izboljšava gonilnikov, za 96/24 statistiko pa je zaslužen prispajkani Philipsov DAC. Je to sploh možno? Na tej strani (originalno kitajska, prevedena v angleščino) je nekemu hekerju uspelo usposobiti Livea, da se prepozna ter deluje kot Live, z vsemi Audigyjevimi možnostmi vključenimi. No, nekako se mi zdi zadeva malo na trhlih nogah (saj lahko Detonatorje 4 namestimo tudi na TNT2 kartico, mar ne?), spet bo pa pri razvoju te debate glavno besedo povedal čas.

4 komentarji