»

Internet Explorer 9 Beta v septembru

Slo-Tech v 3. izdaji tehničnega predogleda IE9 z oknom za vnos spletnega naslova

Ars Technica - Čeprav se je prvo beta različico pričakovalo že v avgustu (Microsoftu so v javnost ušli dokumenti, ki so razkrivali ta datum), temu ne bo tako. Prva javna beta različica Internet Explorer 9 bo namreč na voljo v septembru, kar je na finančnem sestanku potrdil Kevin Turner, Microsoftov COO. Z beta različico bomo najverjetneje dobili tudi bolj končno različico vmesnika, ki je v prvih treh tehničnih predogledih zelo okrnjen. Za to so se pri Microsoftu odločili, da bi se uporabniki osredotočili predvsem na prenovljen pogon brskalnika oz. nove vključene funkcije. Za končno različico obljubljajo spremenjen vmesnik v primerjavi s prejšnjimi različicami, ki bi sicer v tehničnih predogledih prevzel preveč pozornosti. Vseeno se beto že nestrpno pričakuje, saj...

5 komentarjev

Internet Explorer 6 kmalu

The Register - Ljudstvo že dalj časa pričakuje novo verzijo Internet Explorerja 6, ki kar noče in noče priti na plan. No, Microsoft pa se je končno zganil in povedal, da bo browser izšel 15. avgusta kot samostojen program. Vanj so vdelali nekaj zanimivih stvari, kot so integriran predvajalnik, P3P (the Platform for Privacy Preferences) standard, ki blokira nekatere piškotke (cookies), izboljšana podpora za CSS (Cascading Style Sheets) in SMIL 2.0, ki je uporaben za interaktivne predstavitve. Ne bo pa osovraženih Smart Tagsov, Personal Bar-a ter gumba Contacts. IE 6 pa bo od 25. oktobra vključen tudi v operacijski sistem Windows XP.

2 komentarja

Microsoft Internet Explorer 6

Jaz - Pred dnevi je bila objavljena novica, da je beta izdaja Internet Explorerja 6 na voljo. Ja, hehe, samo kake pol ure, nato jo je Microsoft iz neznanih razlogov iz svojih strežnikov umaknil. Če pa gorite za beta previewom tega brskalnika, če res ne morete več živeti, če se vam življenje brez IE 6.0 beta zdi prazno in brezpredmetno, imate dve rešitvi: Pojdite na ta naslov in si ga vunpotegnite ali pa pojdite na zrak in pozabite na Microsoft . Priporočam drugo rešitev.

0 komentarjev

Bo IE 6 tudi v stand-alone verziji?

ZDNet - Pojavile so se govorice, da bo naslednja verzija Microsoftovega brkljalnika, Internet Explorer 6, stand-alone verzija. To pomeni, da ne bo dosegljiva samo kot del operacijskega sistema Windows, temveč tudi kot samostojen program, ki bo dostopen tudi drugim uporabnikom. Zaenkrat namreč lahko vidijo in preizkusijo beta verzijo IE 6 samo beta-uporabniki Microsofta, ki imajo naložen nov beta operacijski sistem Windows XP.
Vsaj zaenkrat pa IE 6 ne morete uporabljati na nekaterih operacijskih sistemih, ki so sedaj na trgu. Na Windows 95 ga sploh ne morete uporabljati, lahko pa ga uporabljate na Windows 98, Windows NT (s service pack-om 6a ali več) in pa Windows XP beta.
Končne verzije IE 6 in Windows XP pa lahko pričakujemo nekje pred koncem tega leta.

1 komentar