»

Nova anketa: zvočna kartica, da ali ne?

Slo-Tech - Diski so po rezultatih ankete sodeč, še daleč od popolnosti, saj vas je več kot polovica že izgubila podatke zaradi okvare tega nosilca podatkov.

Zaradi napake na disku sem že izgubil podatke:
da58%
(578)
ne42%
(419)
Skupaj glasov: 997


Tokrat vas sprašujemo, kaj pošilja zvok na zvočnike, oziroma slušalke. Je to kar vezje, integrirano na matično ploščo, je to zvočna kartica, ali pa gre za zunanjo zvočno kartico?

37 komentarjev

Nov test: GeForce 6600 GT SLI

Pogled na dve kartici GeForce 6600GT povezanima v SLI

Slo-Tech - Za vse sladokusce le ena beseda: SLI. Senitel si je pogledal, kako se tehnologija, ki smo jo imeli priložnost preizkusiti že času Voodoojev, obnese z najhitrejšimi grafičnimi karticami danes. Kakor ugotavlja, se dve vzporedno vezani grafični kartici (v tem testu sta bili to GeForce 6600 GT), še vedno obneseta odlično. Branje obvezno.

43 komentarjev

Nov članek: Slo-Tech LAN -- NEST.2003

Slo-Tech - Kot verjetno veste, se je predpretekli vikend, tj. 18. - 20. 7., v Sečovljah odvila megastična računalniška prireditev -- zmotno poimenovana tudi lan party, saj igre še zdaleč niso predstavljale vsega dogajanja -- pod okriljem Slo-Techa. Vsi udeleženci vam lahko potrdimo, da je popolnoma uspela in da smo preživeli norih 50 ur. Za vse ostale reveže, ki ste bili letos obsojeni na delo čez vikend (ta izgovor vam namreč še priznamo ;]), pa je alien-w pripravil reportažo s slikami z dogodka. Branje obvezno!

39 komentarjev

Nov test! R9600 PRO vs GFFX 5600

Slo-Tech - Zadnje čase pridnost kar veje iz naših oh-tako-razgibanih prstov, saj venomer in znova kaj pripravimo za Vas, bralce, da boste imeli med počitnicami kaj početi. Kumbaya.

morphling1, naš dobro znani pisec testov, je tokrat pod drobnogled vzel GeforceFX 5600 in Radeon 9600 PRO ter ju primerjal med seboj. Izvedel je nemalo primerjav in po dolgi prehojeni poti potegnil zanimivo ločnico. Branje obvezno!

8 komentarjev

Nov članek: Folding@Home - zakaj in kako?

Terciarna struktura proteina

vir: Brooklyn City University of New York
Slo-Tech - Folding@Home je trenutno najbolj svež projekt distributiranega izračunavanja, v katerem ima Slo-Tech svojo ekipo (poleg SETI-ja). V namenski temi v forumu se že dalj časa trejo mnenja in komentarji, ali ima Folding@Home sploh kakšno uporabno vrednost in kaj sploh računa, kjer vsak trdi malce po svoje. Da naredimo konec neupravičenim obtoževanjem in zavajajočim informacijam je poskrbel naš tajni policaj Tomi, ki je v svojem članku temeljito in nazorno predstavil osnove tega projekta. Branje obvezno.

23 komentarjev

Nov članek: Lokalni TV program

Računalnik za oddajanje videa in zvoka.

Slo-Tech - Marsikdo si želi biti slavni dj v slavni diskoteki, ki bi s svojim slovesom privabljal mladež širom svoje dežele ter potoval po svetu, oznanjujoč svojo vero [0:)]. Žal je zahtevani talent visok, sreča marsikomu neulovljiva in število diskotek največkrat razlog, da se moramo svojim sanjam odpovedati in si najti službo s slabšim statusnim simbolom.

Ker pa smo geeki sposobni svoja računala pripraviti do marsičesa, recimo prikazu slike manekenke na namizju (samo za PowerUserje) in celo postavitvi pravcate male radijske postaje, ni veliko razlogov, da se ne bi spustili še v ustanovitev lokalne televizijske...

12 komentarjev

Osnove videa

Ars Technica -

Z videom so vedno križi. Enkrat je premalo kvaliteten, spet drugič ga nikakor ne moremo spraviti na CD, saj nam vedno hodita narobe tista dva megabajta. Drugih pripetij, kot so montaža, podnaslavljanje raje sploh ne omenjajmo.

Da bi bilo takih težav manj, si želijo tudi na Ars Tehnica, kjer so danes spisali dolg in zanimiv članek o osnovah zajemanja, čiščenja in stiskanja video podatkov. Članek, ki se resda ne šibi od slikovnega gradiva, a je zelo poučen in vam lahko dá mnogo znanja. Branje obvezno!

1 komentar