»

Vantec iCEBERQ4 Premium VGA Cooling Kit

3dGameMan.com - Vantec ne izdeluje le izvrstnih nadzorovalnikov ventilatorjev, ampak tudi različna hladilna telesa. Eno izmed hladilnih kompletov grafičnih kartic je tudi Vantec iCEBERQ4, ki ga je predstavil Rodney Renolds. Posebnost tega kompleta je v tem, da so v ventilator vgrejene LED diode, ki dajejo podoben efekt kot pri večjih, 80mm ventilatorjih. Poleg zrakomlatca dobimo tudi pasivne hladilnike za pomnilnik, napajalni adapter in nekaj termalnega traku. Posnetek je tudi tokrat na voljo v zapisih WMV in MOV.

1 komentar

VGA heatpipe, a tokrat ni Zalman

MODTHEBOX - Zalman je že pred kar nekaj časa na trg poslal svoj pasivni hladilnik za grafične kartice, ki uporablja sistem "vroče cevi" oz. heatpipea. Le ta se je med uporabniki zelo dobro prijel, saj ne povzroča hrupa, a ima še vedno dobre hladilne sposobnosti. Da pa to ni edini tovrstni pasivni hladilnik za grafične kartice so pokazali na ModTheBox, kjer so stestirali PCToys VGA Maxx. Ta se je v testu dobro odrezal, pogrešali so le hladilnike za pomnilnik, ki so nujni pri navitih karticah.

2 komentarja

Hladneje, tiše, Zalman :))

Lost Circuits - Kot vsi vemo, je hladilnik ena bistvenih komponent računalnika, saj bi se, na primer, procesor brez njega skuril. Če se omejimo na zračno hlajenje, ki je v bistvu tudi dosti ceneje od vodnega, imamo na tem področju veliko izbire, kot je Zalman, Thermaltake, procesorjem že priloženi hladilniki, ipd.

Na Lost Circuits so si podrobneje ogledali Zalmanov hladilnik CNPS7000-Cu. Je zelo lepo oblikovan, lepih barv ter podpira vse Intelove Pentium 4 procesorje ter AMDjeve od 2 GHz naprej. Kot pravijo, je to najboljše zračno hlajenje za Pentium 4, kar ga lahko dobite. Hladilnik tehta 773 gramov -- v tišjem načinu se vrti s hitrostjo 1350 obratov v minuti, v normalnem pa z 2400 RPM....

7 komentarjev

ATi Radeon 9700 Pro All-In-Wonder

3dGameMan.com - Rodney Renolds nam je zopet pripravil enega izmed njihovih značilnih "videotestov". Tokrat so si ogledali eno izmed najboljših grafičnih kartic -- Radeon 9700 Pro All-In-Wonder, ki ima poleg grafičnega pospeševalnika vključeno še TV kartico, video vhode in izhode ter seveda DVI izhod, kateremu je priložen še konverter, ki spremeni DVi signal v RGB. Poleg vsega kablovja je v paket vključen tudi daljniskim upravljaljnik in kupček CDjev s potrebnimi gonilniki in nekaj demo programi. Film si lahko ogledate v *.WMV in v *.MOV obliki.

5 komentarjev

Zalman v zvoku in sliki

3dGameMan.com - Na 3D Game Man so nam zopet postregli z videotestom, katerega je opravil Rodney Renolds. Tokrat so se lotili testiranja enega izmed Zalmanovih produktov, ki tokrat ni hladilnik, temveč izjemno tih napajalnik. Testirali so 300 W različico, obstaja pa tudi 400 W, ki proizvede enako količino hrupa. Eden izmed razlogov za tišino je zagotovo avtomatski sistem za uravnavanje vrtljajev, ki se prilagaja glede na temperaturo. Kratek film je na voljo v .WMV in .MOV obliki. Seveda boste vsi, ki imate dial-up dostop do interneta, morali malo počakati.

1 komentar

Videotest Zalman HP-80A

3dGameMan.com - Videotesti so nova "pogruntavščina", ki jo pridno uporabljajo na spletni strani 3DGameMan. Tokrat so predstavili Zalman HP-80A o katerem se je že veliko pisalo. Hladilnik sestavljajo hladilna rebra in Heatpipe, ki povezuje rebra na obeh straneh kartice. Velika prednost "pasivnega hlajenja" je v tem, da ne povzroča nobenega hrupa, zaradi katerega grafična kartica postane neslišna. Pa saj to že veste, ne vem, zakaj razlagam. Posnetek je na voljo v .wmv in .mov obliki.

2 komentarja

Zalman ZM80A-HP

Overclocker's Club - Zalmani so trenutno med najtišjimi procesorskimi hladilniki, prav tako pa jim ni tuje hlajenje grafikulj. No, danes so na Overclocker's Club objavili test VGA hladilnika. Velika prednost tega modela je nedvomno to, da za hlajenje ne potrebujemo ventilatorja, s čimer postane hlajenje neslišno. Hladilna plošča je aluminijasta in veliko večja od konkurenčnih izdelkov. V primerjavi s Theramltakeovim hladilnim sistemom se je Zalman obnesel slabše, poleg tega pa boste morali žrtvovati še eno prazno PCI mesto za namestitev te hladilne plošče. Če svoje DVD-je radi gledate v miru, o hladilniku vsekakor razmislite.

1 komentar

Zalman ZM80-HP: pasivno hlajenje grafičnih kartic

GamePC - Na GamePC so si ogledali pasivni sistem za hlajenje grafičnih kartic. Sestavljen je iz dveh velikih razprševalcev toplote (heatsinkov) in vročinske cevi (heatpipe), ki povezuje oba kosa hladilnika ter s tem prenaša toploto s toplejšega na bolj hladen del. V kvaliteto hladilnega telesa smo lahko prepričani, saj ga je izdelal Zalman. Testirali so ga na dveh najmočnejših karticah, ki jih je trenutno moč kupiti: ATijevem Radeonu 9700 Pro in nVidiinem GeForcu 4 Ti4600, ki imata oba tovarniško precej glasne ventilatorje. Zanimivi so za vse, ki imamo radi tišino.

Rezultati? Bili so presenečeni nad dobrim hlajenjem, saj so pričakovali višje temperature. Kljub temu, so bile v primerjavi z zračnimi hladilniki vseeno visoke, saj se tale dva skupka kovine precej segrevata in se toplota le pranaša z enega na drugega. Pokarali so tudi velikost sistema, saj ne bo pasal kar v vsako ohišje in tudi ne na vsako grafično kartico. Klik!

Temperature so v Fahrenheitih, zato bo tale pretvornik priporočen.

...

8 komentarjev

Zalman ZM80-HP VGA Heatpipe Cooler

Spode's Abode - Malo boljši hladilniki za grafične kartice so lahko neverjetno glasni, zato so na Spode's Abode predstavili nov Zalmanov model, ki je neslišen, saj nima ventilatorja. Sestavljen je iz dveh aluminijastih plošč in iz manjših ploščic, ki se dodatno pritrdijo na večjo ploščo za učinkovito hlajenje vseh površin grafične kartice (GPU, RAM).

Kot vse stvari, pa ima tudi ta neko pomanjklivost: uporabite ga lahko samo na grafičnih karticah, ki imajo zraven procesorja manjše luknjice za pritrditev le-tega, pa tudi dovolj prostora morate imeti, saj zasede kar veliko prostora. Klik!

3 komentarji