»

Zalman ZM90-HP in VF1000

Zalman VF1000

Hardware Secrets - Zalman naj bi še ta mesec predstavil dva nova hladilnika za grafične kartice in sicer ZM90-HP in VF1000. Pri prvem gre za pasiven hladilnik s tremi toplotnimi cevmi, medtem ko skrbi za hlajenje hladilnih reber drugega vgrajen ventilator, poleg tega pa ima en heatpipe več od ZM90-HP.


Več o novih Zalmanovih hladilnikih za grafične kartice preberite na Hardware Secrets.

0 komentarjev

Athlon 64 FX - 51 naprodaj

X-Bit Labs - Še ni dolgo tega, kar je bil ta procesor napovedan, že se je znašel na prodajnih policah v ZDA in Japonski. Athlon 64 3200+ z delovno frekvenco
2 GHz, 1 MB L2 predpomnilnika in Socket 754 podnožjem je naprodaj za 450 do 480 dolarjev, njegov močnejši bratec, ki obratuje na 2,2 GHz, ima integriran spominski kontroler, 1 MB L2 predpomnilnika in Socket 940 podnožje pa je naprodaj za 760 - 850 dolarjev.

12 komentarjev

Zalman CNPS7000-CU

Hladneje, tiše, Zalman

vir: Maximum OC
Maximum OC - Hlajenje računalnika je danes vse večji problem, ker komponente oddajajo več in več toplote. Na Maximum OC so pod drobnogled vzeli Zalmanov hladilnik CNPS7000-CU. Hladilnik je rdeče barve s črnim ventilatorjem ter je namenjen Intelovim procesorjem Pentium 4, verjetno pa bo zadovoljil tudi lastnike novih Athlonov 64. Primerjali so ga z vodnim hlajenjem (huda konkurenca Zalmanu [:D]) in ugotovili, da je stvar zelo dobro in kvalitetno izdelana in lahko ohladi tudi procesor pri višjih frekvencah in ne le na privzeti. Več o tem.

5 komentarjev

Cooler Master Aero 7

Tweakers Australia - Na strani Tweakers Australia so si pogledali zadnji hladilnik za AMD procesorje, podjetja Cooler Master, ki je bilo ustanovljeno leta 1992. Z njim so pri najvišjih obratih namerili temperaturo procesorja 52.1 stopinje Celzija. V testu so ga primerjali tudi z Thermaltakeovima Volcano 7+ ter Volcano 9. Na testu temperatur se je odrezal najbolje med vsemi tremi hladilniki, žal pa tega ne moremo reči za test glasnosti. V članku si preberite podrobnosti ter hladilnikov način delovanja.

4 komentarji

Vantec 6040H CopperX

Viper's Lair - Na Viper's Lair so spisali obsežen test, v katerem so zajeli ogromno stvari kar se tiče tega hladilnika, katerega glavna sestavina je baker. Hladilnik so testirali na sledečem sistemu:
  • MSI K7D Master-L
  • 2x XP 1700+ 1,75V
  • 3x Panaflo ventilator za "izpuh"
  • temperatura okolice 24°C
Primerjali so tudi temperaturo, ki jo oddaja in ugotovili so, da se tudi v tej smeri zelo dobro obnese. Edina slabost je ta, da dela preveč hrupa. A vseeno so tisti, ki so ga testirali z njim zadovoljni. Oglejte si članek in mogoče boste z njim zadovoljni tudi vi.

2 komentarja

Hladneje, tiše, Zalman :))

Lost Circuits - Kot vsi vemo, je hladilnik ena bistvenih komponent računalnika, saj bi se, na primer, procesor brez njega skuril. Če se omejimo na zračno hlajenje, ki je v bistvu tudi dosti ceneje od vodnega, imamo na tem področju veliko izbire, kot je Zalman, Thermaltake, procesorjem že priloženi hladilniki, ipd.

Na Lost Circuits so si podrobneje ogledali Zalmanov hladilnik CNPS7000-Cu. Je zelo lepo oblikovan, lepih barv ter podpira vse Intelove Pentium 4 procesorje ter AMDjeve od 2 GHz naprej. Kot pravijo, je to najboljše zračno hlajenje za Pentium 4, kar ga lahko dobite. Hladilnik tehta 773 gramov -- v tišjem načinu se vrti s hitrostjo 1350 obratov v minuti, v normalnem pa z 2400 RPM....

7 komentarjev

Test novega Zalmanovega hladilnika

zalman CNPS 7000 cu

vir: Bit Technologies
Bit Technologies - Na bit-techu so stestirali nov Zalmanov hladilnik, ki sliši na ime CNPS 7000 Cu. Stvar, ki tehta zelo impresivnih 773 gramov, je narejena povsem iz bakra, za pretok zraka pa skrbi skoraj neslišen 92 mm ventilator. Njegova edina 'slaba' stran je to, da ga ni mogoče (no, vsaj ne brez modifikacije) montirat na obstoječe AMDjeve procesorje - pritrdilni mehanizem je namreč namenjen le Intelovemu Socket 478 in prihajajočemu AMDjevemu Socket 754 podnožju, ki ga bomo deležni z prihodom Athlonov 64.

Hm, potem, ko sem videl performanse tega hladilnika, se mi zdi, da bo veliko ljudi uporabilo svojo domišlijo in našlo način, kako zadevco spravit na obstoječe AMDjeve procesorčke...
Za konec...

7 komentarjev

Test dveh bakrenih hladilnikov

BSOD - Na BSOD so se odpravili testirat dva bakrena hladilnika. Izbranca sta bila Zalman CNPS 5000-Plus in Globalwin CAK 38. Zalmanov hladilnik je znan po svojem "rožnatem" dizajnu, drugače pa spada med najbolj tihe primerke. To mu omogoča CNPS (Computer Noise Prevention System) tehnologija. Zalmanov predstavnik pa ima tudi eno precej opazno negativno lastnost - sistem pritrjevanja. Hladilnik bo uporaben samo na tistih matičnih ploščah, ki imajo okoli socketa 4 luknje, na ostalih ploščah pa bo neuporaben (razen če se boste odločili za modifikacijo ). O Globalwinovem hladilniku ne gre izgubljati besed, saj spada med najboljše. Ker je precej učinkovit pri hlajenju ni ravno tih.
Kako se hladilnika obneseta v praksi? Globalwinov primerek je dokazal, da ni od muh, saj je Zalmana ponekod prehitel kar za 7 stopinj C. Torej, če iščete predvsem tih hladilnik in ne navijate, potem bo Zalmanov hladilnik kar pravšnji za vas. Če pa ste strasten navijalec in vas hrup ne moti, potem posezite po...

0 komentarjev

Dual SocketA plate

HardOCP - No, po nekaterih informacijah naj bi se resen razvoj na dvoprocesorskih ploščah za AMDjeve SocketA plošče končno začel. To niti ni čudno, saj je povpraševanje po njih zares ogromno. Nihče se ne bi branil poceni dvoprocesorskega sistema, kajne? No, razvoj poteka, toda prve plošče bomo verjetno ugledali šele čez kakšna dva meseca. Potrpite.

9 komentarjev

Modifikacija Alphe PEP66 za SocketA procesorje

Overclockers.com - Alpha PEP66 je že nekaj časa najbolj popularen hladilnik za Intelove Socket procesorje, sedaj pa vemo tudi, kako ga uporabiti za AMDjeve Socket A procesorje. Postopek v bistvu sploh ni težav, le nekaj minut časa in ustrezno orodje boste potrebovali. Natančna navodila najdete tukaj, primerjavo takega killer SocketA hladilnika z Alpho PAL6035 pa tukaj.

2 komentarja