»

Mazda z USB ključem

EverythingUSB - Pri Mazdi pripravljajo nov model Sassou (zaenkrat gre še za konceptni avtomobil) razgibanega izgleda, namenjen mlajši, digitalno ozaveščeni populaciji. Od različnih zanimivih detajlov prav gotovo v oči najbolj pade način vžiga - namesto običajne cilindrične ključavnice bo avto uporabljal USB ključ. Ta ne bo namenjen zgolj zagonu motorja, saj bomo nanj lahko naložili tudi načrt potovanja in sveže glasbene datoteke. Več preberite v izvirni novici.

31 komentarjev

Longhorn Beta 1

Microsoft - V teh dneh je Microsoft začel razpošiljati vabila svojim beta testerjem, ki bodo imeli čast preizkusiti prvo beto novega operacijskega sistema, ki bo na policah predvidoma konec naslednjega leta.

Gre za verzijo 5203, v kateri še ni vseh funkcij in dodatkov, saj bodo te predvidoma vključili v Beta 2 verziji. Na veselje nekaterih pa je vključen dolgo pričakovan prenovljen brskalnik Internet Explorer 7.

Poleg tega Mike Brannigan pojasnjuje, da je ime Longhorn samo kodno ime in da se ime, pod katerim bo ta operacijski sistem izšel, še ni znano. Kar pravzaprav ni novo, saj je na začetku poimenovan Whistler kasneje dobil ime XP.
Načrti za prihodnost pa govorijo, da bi naj naslednik tega operacijskega sistema izšel nekje med letoma 2010 in...

65 komentarjev

Razvijalska verzija Longhorna na internetu

vir: Neowin
več strani -

Malce preden bi Microsoft udeležencem konference razvijalcev (Professional Developer Conference) uspel razkazati 4051. prevod sistema Longhorn, ki je sicer še vedno v globoki alfa fazi, se je le-ta znašel na internetu. Seveda se ob tem postavljajo vprašanja, ali je to zgolj neroden slučaj ali hotena nevšečnost.

Da Microsoftove razvojne različice uhajajo, je splošno znano in pravzaprav pričakovano in popolnoma razumljivo. Pri tako širokem krogu razvijalcev in testerjev, kot ga ima Microsoft, je to pač nemogoče preprečiti, pa še škodljivo ravno ni. Zanimivo je tudi, da bo Longhorn decembra dobilo kar nekaj ljudi z MSDN naročnino, tako da če ne prej, se...

34 komentarjev

Longhorn bo 2005.

več strani -

Microsoft je izdal že nekaj alpha in pre-beta inačic naslednika Windows XP, ki se zazdaj še kodno imenuje Longhorn, a končna različica naj bi prišla na trg leta 2005. Pravi beti 1 in 2 bosta predvidoma izdani naslednje leto. Prišli so namreč do zaključka, da mora Microsoft bolje in več sodelovati z izdelovalci strojne in programske opreme, predvsem vsled boljše podprtosti v samem sistemu, kar terja dodaten čas. Klik!

Druga nova informacija, ki je pricurljala na dan, pravi, da bo Longhorn dostopen z dvema različnima (bolj ali manj) uporabniškima vmesnikoma. Enka bo grafično nekoliko revnejša, podobna bo namreč že poznani shemi iz Windows XP, zahtevala pa bo zgolj grafično kartico s podprtim DirectX 7. Dvojka utegne biti še zanimivejša. Microsoft napoveduje, da bo to tisti "pravi" vmesnik, na katerega se nam splača počkati. Strojne zahteve bodo za njegovo uporabo višje, saj boste potrebovali grafično kartico z DirectX 9, kar pa 2005. gotovo ne bo več težava. Več o tem -- japonsko...

5 komentarjev

Longhorn Server: Morda pa vseeno.

InfoWorld - Posebni reporter Al-Slotecheere je ravnokar končal z intervjujem Briana Valentinea, pomembnega Microsofotega moža pri okenski diviziji (ki podjetju prinaša mastne denarce, s katerimi financirajo teroriste) -- no, pravici na ljubo, so to storili pri InfoWorldu.

Zajeti Microsoftovec je priznal, da so bile izjave o nerazvoju strežniške različice "Longhorn" Windowsev morda preuranjane. Razmišljajo namreč o nekaj odjemalniških storitvah (boljše sodelovanja, komunikacija in upravljanje shranjevanja), ki pa bodo potrebovale tudi ustrezno strežniško podlago.

Ako se ima kaj takega res zgoditi, si administratorji (pardon -- financarji) znajo beliti glave z vprašanjem nadgradnje strežnikov na prihajajočo serijo 2003. Po besedah Valentina naj bi to ne bil problem, saj jedro (-- če bo strežniška verzija Longhorna seveda obstajala) ne bo vsebovalo večjih arhitekturnih sprememb, naslednja večja verzija, Blackbomb, pa je trenutno prestavljena na leto 2008. Klik!

4 komentarji

Longhorn na "policah"

Cachenetworks.com -

Microsoftov opevan operacijski sistem, naslednik Windows XP, ki se zaenkrat še kodno imenuje Longhorn, je ponovno postal "širše dostopen". Dasiravno je celotna zadeva še vedno v alpha stadiju in jo do vsaj pogojno uporabne bete loči še kar nekaj časa, so naši bistroumni hekerji uspeli dobiti build 4008. Build, v Microsoftu poimenovan tudi Longhorn M4 Build, je seveda še daleč od končne različice, saj vanj ni implementiranih še kar nekaj stvari, npr. nov WinFS datotečni sistem, tako da je namenjen zgolj ogledu, kot resni uporabi. Nekaj posnetkov si lahko ogledate na BetaNews, medtem ko je izvirna novica na...

13 komentarjev