»

Kaj prinaša Direct3D 10?

Tom's Hardware -

Nove grafične kartice s podporo DirectX-a 10 počasi prihajajo na police računalniških trgovin, mnogi pa, razen tega, da gre za uberkul novost, sploh ne vedo kaj to sploh je in kaj bomo zaradi nove tehnologije videli v igrah naslednje generacije. Na Tom's hardware guide so se odločili, da poskusijo zadevo približati povprečnim uporabnikom, zato so spisali strokoven članek, v katerem so se posvetili predvsem komponenti DirectX-a z imenom Direct3D. Najbrž ste...

21 komentarjev

Nov članek: DirectX 9.0 - Osvetljevanje

Slo-Tech - Slotechova baza člankov se redno dnevno (pardon, dvakrat tedensko) debeli. V sklopu strokovnih člankov s področja grafičnih tehnologij je Senitel s svojo serijo DirectX 9 oral svojevrstno ledino.

Tudi njegov tokratni izdelek je spisan v stilu ostalih: akoravno nekaterim laikom pravzaprav nerazumljiv, je nadobudnim programerjem in tistim, ki bi se na področju tovrstne grafike želeli preizkusiti, lahko izvrsten vir informacij o Microsoftovi knjižnjici.

Tokrat na sporedu: DirectX 9.0 - Osvetljevanje

11 komentarjev

Nov članek: Lokalni TV program

Računalnik za oddajanje videa in zvoka.

Slo-Tech - Marsikdo si želi biti slavni dj v slavni diskoteki, ki bi s svojim slovesom privabljal mladež širom svoje dežele ter potoval po svetu, oznanjujoč svojo vero [0:)]. Žal je zahtevani talent visok, sreča marsikomu neulovljiva in število diskotek največkrat razlog, da se moramo svojim sanjam odpovedati in si najti službo s slabšim statusnim simbolom.

Ker pa smo geeki sposobni svoja računala pripraviti do marsičesa, recimo prikazu slike manekenke na namizju (samo za PowerUserje) in celo postavitvi pravcate male radijske postaje, ni veliko razlogov, da se ne bi spustili še v ustanovitev lokalne televizijske...

12 komentarjev

Nov članek: DirectX 9.0 - Osnove programiranja

Slo-Tech - Marko "Senitel" Dolenc nadaljuje svojo serijo strokovnih člankov o najnovejši različici Microsoftovega vmesniškega poganjala za multimedijsko udejstvovanje.

Po predstavitvi osnov in izboljšav je čas za preskok na drugo področje: ako bi se želeli preskusiti kot programer Dooma 5, bo članek o osnovah programiranja v DirectXu 9 ravno pravšnji.

Spoiler: začeli boste z zgolj 12 trikotniki ;)

15 komentarjev

Nov članek: DirectXa 9 - 1. del

Slo-Tech - 9. izdaja DirectX-a je izdana: pogodbe o nerazkritju podatkov so izgubile del svoje veljave, nam dobro poznani Senitel pa je tako svoje poznavanje grafičnih tehnologij zopet dobro izkoristil in se po obrazložitvi tehnologij za Radeonom 9700 (kjer je med vrsticami tudi napovedal današnji članek) namenil v drobovje programerskega vmesnika.

Tujih novic in člankov na to temo je bilo že nemalo. Pričujoči pa se od mnogih razlikuje po marsičem: odkrijte sami.

Naj bo čas z vami.

21 komentarjev

DirectX tutorial

Andypike.com - Za vse, ki se hočete naučiti osnov DirectXa, a ne veste, kje začeti, bo zanimiva tale stran. Na njej boste našli trinajst vodičev, s pomočjo katerih boste dobili osnovno znanje o DirectXu. Pa veselo programiranje vsem, ki se boste odločili podati na pot programerja iger [:D].

2 komentarja