»

Kako spraviti računalnik v Millennium Falcona?

The Register - Kot lahko preberete na tej strani, ne ravno brez težav, toda z malce truda tudi to ne bo več problem. Tip, ki se je odločil, da v Falcona zbaše računalnik, je modelček nabavil na eBayu, vanj pa spravil matično ploščo z 800 MHz procesorjem VIA C3, 7 GB disk za prenosnike ter nekaj ostale periferije, kot so priključki PS/2, USB in podobno. Poseg je podrobno poslikan in opisan, zato kar veselo na branje [:)].

7 komentarjev

Cooler Master Aero 7

Tweakers Australia - Na strani Tweakers Australia so si pogledali zadnji hladilnik za AMD procesorje, podjetja Cooler Master, ki je bilo ustanovljeno leta 1992. Z njim so pri najvišjih obratih namerili temperaturo procesorja 52.1 stopinje Celzija. V testu so ga primerjali tudi z Thermaltakeovima Volcano 7+ ter Volcano 9. Na testu temperatur se je odrezal najbolje med vsemi tremi hladilniki, žal pa tega ne moremo reči za test glasnosti. V članku si preberite podrobnosti ter hladilnikov način delovanja.

4 komentarji

Hladilnik Z-bra Socket A/370 CPU

OverClock Intelligence Agency - Hladilnk Z-bra Socket A/370 CPU je deloma narejen iz bakra, deloma pa tudi iz aluminija. Zaradi delne sestave iz bakra, je mogoče malo lažji od ostalih bakrenih hladilnikov, a pritrjevalni mehanizem je narejen tako dobro, da ne bi smeli imeti težav s pritrjevanjem na procesor, četudi bi bil popolnoma iz bakra. Če vas zanima, si več o njem preberite tukaj.

2 komentarja

Spire zračni hladilniki

I Am Not A Geek - Zračno hlajenje procesorjev je dokaj primitiven način hlajenja, saj hladilnik sestavljajo le hladilna rebra in ventilator. A mogoče sta ravno preprostost in učinkovitost poglavitna razloga, da je to še vedno najbolj razširjena in priljubljena oblika hlajenja. Če se ne ukvarjamo z navijanjem nam odgovarja skoraj vsak hladilnik. Med njimi sta tudi hladilnika podjetja Spire, ki so ju podrobno preučili na spletni strani jaz nisem piflar. Kot smo že omenili nista ravno najboljša ali najtišja, vendar predstavljata kar dobro razmerje med učinkovitostjo, tišino ter ceno.

7 komentarjev

Hladilniki za nezahtevne

XtReMoDs - Veliko se piše o najtišjih, najmočnejših in preprosto najboljših zračnih hladilnikih. A na XtReMoDs so si ogledali tri dokaj majhne in ne preveč zmogljive hladilnike. V test so bili vključeni Vulcano 6 Cu, Falcon Rock I in Micro Flow I. Testirali so jih tako, da so primerjali sposobnosti z glasnostjo. Absoluten zmagovalec testa je bil Falcon Rock I, ki je zmagal v obeh kategorijah.

0 komentarjev

Thermalright SLK 700

Viper's Lair - Thermalright SLK 700 je manjši bratec enega izmed najbolj uspešnih zračnih hladilnikov za SocketA procesorje -- SLK 800. Kot smo že omenili, je ta model majhen, zategadelj je na njem serijsko lahko največ 74-milimetrski ventilator. Ker je tak ventilator dokaj težko dobiti, hladilnik sprejme tudi 70 in 60 mm ventilatorje. Čeprav se pritrdi preko podnožja procesorja, je stik še vedno dober, o čemer pričajo tudi rezultati. Test.

13 komentarjev

Thermalright SLK 900

NexusHardware - Thermalright je eno izmed vodilnih podjetij na področju zračnega hlajenja. Njihov najbolj uspešen izdelek je bil SLK800, ki slovi kot eden najboljših zračnih hladilnikov. A izdelali so njegovega naslednika in sicer SLK900, pri katerem so odpravili pomanjkljivost predhodnika -- pritrjevanje. Namesto da bi se hladilnik pritrdil na podnožje procesorja, je sedaj možno namestitev preko štirih lukenj na matični plošči, zaradi katerega hladilna rebra bolje stojijo na procesorju. Druga novost je ta, da ga lahko pritrdimo na AMD-jeve in takisto na Intelove procesorje.

9 komentarjev

Hladilnikov ni nikoli preveč

Prvič

vir: Thermaltake
več strani - Testi različnih hladilnih teles so na strani kot je Slo-Tech vedno dobrodošli. Da vam prihranim čas, sem v tej novici strnil kar tri.

Najprej je tu ThermalTake P4 Spark 7, ki so ga testirali 3dGameMan-ovci. Naj opozorim, da gre za test v obliki video posnetka, tako da lahko ogled bolj ali manj priporočam le tistim, ki si lastijo širokopasovno povezavo. Hladilnik je presenetljivo dobro prestal teste in je po besedah avtorja članka, pardon, videa [:D], najboljši hladilnik za P4 na trgu.


Naslednji je na vrsti AeroCool-ov X-Factor. Hladilnik očara s svojim izgledom, glede na svojo ceno in velikost pa tudi dobro hladi, so povedali na Virtual...

0 komentarjev

Test Power Cooler hladilnikov

Overclockers New Zeland - Test hladilnikov utegne biti kar težka stvar, vendar ne zaradi testiranja. Testiranje hladilnikov je precej lahko opravilo, težje pa je določiti zmagovalca testa. Hladilnik, ki je dosegel najnižjo temperaturo procesorja ne more biti zmagovalec testa, če je prav svinjsko drag in tudi najcenejši hladilnik, ki je dosegel najslabše rezultate, ne more prejeti lovorike kot najboljši hladilnik testa. Te probleme povzročajo uporabniki, ki se kar precej razlikujejo med sabo. Nekateri bodo hoteli najboljši hladilnik in jih cena ne bo zanimala, medtem ko bodo nekateri blazno škrtarili in hoteli najboljšo uravnoteženost med zmogljivostjo in ceno. No, kakorkoli že na OC New Zeland so se pri testiranju Power Cooler hladilnikov vsaj malo poizkusili držati zgoraj napisanega. Za primerjavo, so testirali še Thermaltake Volcano II in Thermal Engine V60-4210B. Power Coolerji so se obnesli precej različno. Nekateri so precej dobro hladili, medtem ko so drugi bili totalen "poden". Zmagovalca testa vam...

1 komentar

Tom se spet važi

Slo-Tech - Hehe, tokrat z megalomanskim testom procesorskih hladilnikov. V test so namreč vzeli kar 46 (!!!) hladilnikov, in od tega jih je kar nekaj takih, ki jih tudi sam nisem nikoli prej videl. Če ste torej še vedno niste naveličali testov raznih hladilnikov, vam ogled tega kar priporočam. Kaj pa zaključek? Tisto, kar vas večina ve že kar nekaj časa: nakup in uporaba raznih no-name generičnih hladilnikov se enostavno ne izplača. Če že nimate sadističnih nagnjenj do svojega procesorja, seveda... Thnx slycer.

5 komentarjev