»

ZZZ online #178

ZZZ - Izšla je nova izdaja spletnega časopisa ZZZ, kjer se je avtor tokrat posvetil predvsem trem iznajdbam.

Prva je Gyrover, robot, ki za svoje delovanje potrebuje samo eno kolo, primeren pa je za zelo ozka področja in tam, kjer je manevrirni prostor zelo dragocen. Drug izum je Powerplank oz. motorna snežna deska, ki jo lahko poženete do 56 kmh, kar je že kar zavidanja vredna hitrost.

Nazadnje se je pisec posvetil amfibijskemu vozilu Aquada, za nameček pa je pripravil še kratek pregled tovrstnih vozil v preteklosti. Omeni velja tudi slike s hitrostnega tekmovanja kolesarjev, ki so skoraj kršili slovenske omejitve na avtocestah. Vas zanima, kaj to pomeni? Klik!

1 komentar

ZZZ 177

ZZZ - V zadnji številki spletne revije ZZZ Online so si ogledali možnosti uporabe meglenega zaslona. Takšnih, kot so jih uporabljali na podmornici SeaQuest, kakor se je avtor izrazil. Vendar pa to niso 3D projekcije, kakršna je na primer Heliodisplay. Vsa čarovnija je le pri ustvarjanju zaslona s pomočjo meglice, na katerega pa se potem projicira slika, tako kot v kinu.
Praktična uporaba? V trgovskih centrih bomo odslej lahko hodili skozi reklame.

Kot ljubitelj ionskih pogonov pa si je pisec ogledal tudi satelit SMART1, o katerem smo že poročali.

Klik!

4 komentarji

ZZZ 161.

vir: ZZZ
ZZZ -

Nova izdaja ZZZ je tukaj. Še sveža, tokrat z zaporedno številko 161. Rusi so si tokrat ogledali elektrarne, pametne kreditne kartice ... Omeniti velja tudi DNK in njegovo povezavo s computingom in še bi lahko naštevali. Odtrgano pač. [:D] Branje priporočeno domala vsem.

2 komentarja

Novi ZZZ

ZZZ - Kot vsak teden, nas je tudi tokrat razveselil nov ZZZ, ki je namenjen tech freakom. Ker je tudi Lord Kolya samo človek in potrebuje počitnice, bo naslednja številka ZZZ-ja najverjetneje izšla šele 29. julija. V novi številki Kolya opisuje neko čudno klima napravo, nek mobilni telefon, ki je precej nestandardne oblike, policijske robote in motor z inštaliranim straniščem. Noro, ni kaj.

0 komentarjev