»

Benchmark maraton

Nostalgija :)

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware -

Na Tom's Hardware so se tokrat zares potrudili. Spisali so namreč test vseh procesorjev, ki jih je sploh moč dobiti. Primerjali so benchmark rezultate, reci in piši, petinšestdesetih različnih procesorjev s hitrostmi od 100 MHz do najnovejših zverin s 3066 MHz. Test so, kot se spodobi, pričeli z legendarno štiriosemšestko (486 DX), nakar so si ogledali vse Penitum, Celeron, K5, K6, Athlon in Duron procesorje. Vas zanima, koliko so procesorji v devetih letih resnično napredovali? Nadmočen test!

23 komentarjev

Koliko je vreden tolar?

Slo-Tech - Vas zanima, koliko tolarjev je 10 albanskih lekov [:D]? Ali pa vas morda zanima, koliko je tolar vreden v kakšni eksotični valuti? Ker je internet medij, kjer se da najti vsemogoče, ne manjka niti tale stran, kjer lahko pretvarjate med raznimi valutami. Vsebuje vse države sveta, vključno z našim tolarjem™. Hitro in enostavno preračunavanje zna včasih priti še kako prav.

7 komentarjev

Test za defektne AMD procesorje

Heise - Pred približno mesecem dni je prišlo ven, da so nekatere AMD K6-x, Athlon in Duron procesorje takrat proizvedli z napako in so kljub temu prišli v prodajo. Napaka se je pokazala med delom z video datotekam ter z grafičnimi datotekami. AMD je takrat seveda najavil, da bo vse take procesorje takoj zamenjal. Sedaj je ven prišel programček, ki stestira vaš AMD mlinček in pokaže, če ima napako. Program je dolg samo 30Kb in se ga dobi tukaj.

1 komentar

AMD izdelal 10 milijonov Athlonov

The Register - AMD-jeva tovarna v Dresdenu, ki trenutno zaposluje 1700 delavcev je v 13 mesecih obstoja naredila 10 milijonti Athlon procesor. Tovarna trenutno deluje s 60 % zmogljivostjo, ki pa se bo do konca leta, ko se prodaja računalnikov zelo poveča, stopnjevala do 100 % zasedenosti proizvodnih zmogljivosti. Upajmo, da nas bo AMD še dolgo časa razveseljeval s svojimi Athlon in Duron procesorji, ter predstavljal resno konkurenco Intelu.

0 komentarjev

Navijanje GeForcea 3

VR - Zone - Kombinacije različnih procesorjev in različnih grafičnih kartic znajo biti zelo zanimive. Pri Vr-Zoneu so se malo poigrali z navijanjem in testiranjem GeForcea 3 v družbi z različnimi procesorji. S Thunderbirdom in matično ploščo z Viinim KT133A veznim čipovjem se je GeForcea dalo naviti na 230/525 (prva je frekvenca čipa, druga pa frekvenca pomnilnika - obe v MHz). Z drugim Viinim čipovjem, KT266, so bili rezultati že boljši 230/540. Zanimivo pa postane navijanje v družbi z na 1.68 Ghz navitim 1.4 GHz Pentiumom 4. S to konfiguracijo se je GeForce dobro počutil tudi pri 240/545, čeprav so bile napetosti pri vseh treh sistemih enake. Sicer pa se GeForce 3 z Pentiumom 4 zelo dobro obnese v 3D Marku 2001, kjer je dosegel v prednastavljenem (default) testu 6716 točk. Če vas zanimajo slike, si jih oglejte tukaj, za primerjavo rezultatov poglejte tukaj, slike Leadtekove kartice pa so tukaj.

0 komentarjev

Fujitsu Siemens bo uporabljal AMD-jeve čipe!

Tom's Hardware - The Inquirer's je ugotovil, da bo Fujitsu Siemens v Evropi začel z reklamiranjem v mesecu juniju in juliju, reklamiral pa naj bi svoje izdelke (sestavljene računalnike), ki bodo vsebovali Advanced Micro Devices' (AMD) Athlon in Duron procesorje. Proizvajal naj bi tudi sisteme z dvema procesorjema. Nadaljeval pa bo tudi s sodelovanjem z Intelom. Sistemi z dvema Foster procesorjema naj bi se pojavili že maja!

0 komentarjev

nVidiinih koliko?

3DGPU - Vas je že kdaj prešinilo vprašanje, koliko različnih procesorjev za obdelavo slike je spesnila nVidia? Ja, otroci, vse se je začelo daaaavnega leta 1995, ko je nVidia izdala čipovje NV1... Čakajte... Pa kaj vam to govorim? Oglejte si tabelo, če vas zanima... Zdržal sem do Geforcea 256 DDR, potem je postalo že dolgčas.

0 komentarjev

Maksimalne temperature procesorjev

Heatsink Guide - Sploh ne morete vedeti, kako sem Tillmannu hvaležen za ta članek. Ko človek dobi nekaj sto popolnoma enakih vprašanj, mu namreč počasi začnejo iti na živce (pa brez zamere...). Urednik ene izmed najstarejših strani, ki se ukvarjajo s hlajenjem, Heatsink Guida, je namreč sestavil kratek člančič, v katerem je navedel maksimalne varne delovne temperature različnih procesorjev. Seveda morate vedeti, da gre za neoverclockanje procesorje. Overclockani se lahko sesujejo že pri precej nižjih temperaturah, kot so navedene v njegovi razpredelnici. Ogled zelo priporočljiv!

1 komentar